• Informacje na temat:

    jak wykorzystać białka na słodko

Artykuły na temat: jak wykorzystać białka na słodko
  • Jak wykorzystać wodę po ugotowanym ryżu?

    Uwielbiasz ryż i dobrze wiesz, że ma zbawienny wpływ na twoje zdrowie. Na dodatek jest niskokaloryczny i świetnie smakuje zarówno na słodko, jak i w tradycyjnym wydaniu z mięsnymi dodatkami. Ale czy zastanawiałaś się kiedykolwiek, jakie właściwości ma woda po ugotowanym ryżu?

  • Kasze – wartościowy składnik codziennej diety

    Świąteczne biesiadowanie za nami, a przed nami czas wprowadzania w życie postanowień noworocznych, które wiążą się również z chęcią zadbania o swoje zdrowie i sylwetkę. Aby ułatwić realizację tych zamierzeń, warto do codziennego menu wprowadzić kasze i wykorzystać ich różne rodzaje. Kasze nie tylko urozmaicą i wzbogacą nasz jadłospis o różne smaki, ale także – jak podkreśla ekspert – dostarczą...

  • Newella – zdrowie i smak na talerzu

    Szybkie tempo współczesnego życia stanowi nie lada wyzwanie dla tych, którzy chcą żyć zdrowo i odżywiać się odpowiedzialnie. Na szczęście istnieją artykuły, które pomagają nam w codziennym dbaniu o dietę. Jednym z nich jest Newella – unikatowy produkt, wytwarzany z białka kurzego.

  • Na ciepło, na zimno, na słodko, na ostro... Jak tylko zechcesz! Ta drobna kaszka ma też tę zaletę, że przygotujesz ją, zalewając wrzątkiem, w kilka minut.

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Skuteczny detoks według dr Dąbrowskiej

    Jemy za dużo, za tłusto, za słodko. Dlatego tyjemy i coraz częściej zagrażają nam cukrzyca, choroby układu krążenia i stawów. Sposobem na to, by się ich ustrzec, jest jedzenie bogate w witaminy(...) w sosie własnym, gotuje (najlepiej na parze) i piecze. Także do sałatek i surówek nie dodajemy oliwy ani oleju, musi nam wystarczyć sok z cytryny i zioła. Jak zakończyć dietę bez efektu jo-jo...

  • Siedem powodów, dla których warto jeść fasolę

    Fasola jest cennym źródłem białka. Zawiera witaminy (A, B, E, PP) i minerały (wapń, magnez, cynk, fosfor, potas, selen, żelazo). Znajdziesz w niej lekkostrawną skrobię, fitohormony i duże ilości(...) najbogatszych w substancje niszczące wolne rodniki. Odżywia organizm. Jest doskonałym źródłem białka (22 proc.). Ma go aż dwa razy więcej niż mięso. Nie zawiera ono wszystkich niezbędnych organizmowi...

  • Przepisy na lekkie obiadki

    Kiedy za oknem upał, dzieci - tak jak i my - mają ochotę na coś lekkiego, co nie obciąży brzuszka, a będzie ucztą dla podniebienia. Dlatego do zjedzenia chłodnika czy naleśników z owocami smyka nie trzeba będzie długo namawiać. Latem warto zaprosić na talerzyk brzdąca jak największe ilości sezonowych owoców i warzyw. Aby zachowały maksimum zdrowych składników, najlepiej jeść je na surowo...

  • Pomysły na lekkie obiadki

    Kiedy za oknem upał, dzieci - tak jak i my - mają ochotę na coś lekkiego, co nie obciąży brzuszka, a będzie ucztą dla podniebienia. Dlatego do zjedzenia chłodnika czy naleśników z owocami smyka nie trzeba będzie długo namawiać. Latem warto zaprosić na talerzyk brzdąca jak największe ilości sezonowych owoców i warzyw. Aby zachowały maksimum zdrowych składników, najlepiej jeść je na surowo...

Przepisy na temat: jak wykorzystać białka na słodko
  • Dynia: Na słodko czy na ostro?

    Polacy pokochali dynię! Nic dziwnego: jej nieoczywisty smak sprawia, że można ją wykorzystać zarówno do potraw wytrawnych, jak i bardzo słodkich. A teraz możemy kupić ją za grosze!

  • Sałatka ze świerszczem? Owady mogą na stałe zagościć w naszej diecie

    ...tłuszczów w stosunku do białka. To może pomóc w rozwiązaniu otyłości. Badania określą także, jak karma dla owadów wpływa na ich wartość odżywczą i smak. Wiadomo, że jeżeli owady karmimy cynamonem, to one(...)Wykorzystanie owadów w diecie zależy od tego, jak ukształtuje się nasza przyszłość. Dziś możemy je jeść, za kilkadziesiąt lat być może będziemy musieli, jeżeli doprowadzimy do takiej degradacji...

  • Kasza jaglana i jej drogocenne właściwości odżywcze

    ...i smacznych dań. Dlaczego warto więc spożywać kaszę jaglaną? Przed jakimi chorobami może nas uchronić?

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    Jesienią warzywa i owoce smakują najlepiej. Są dojrzałe, dorodne, bogate w składniki odżywcze. Poznaj smakołyki, które warto zaproponować brzdącowi w pierwszej kolejności i sprawdź, jak można je wykorzystać. Śliwki (po 7. miesiącu) Te smaczne owoce zawierają spore ilości błonnika pokarmowego i sorbitolu - cukru o lekkim działaniu przeczyszczającym, dzięki czemu mają korzystny wpływ na pracę...