• Informacje na temat:

    jak zrobić kiełbasę na oleju na patelni

Artykuły na temat: jak zrobić kiełbasę na oleju na patelni
  • Składniki na 4 porcje: 2 szklanki mleka, 2 jajka, 1 szklanka mąki, cukier, sól, pieprz, 80 dag bobu, 1 cebula, 2 łyżki oleju, natka pietruszki, 10-15 dag kiełbasy.

  • Jak wykorzystać ziemniaki z obiadu?

    .... Dodaj cebulkę zrumienioną z boczkiem. Masę przypraw, uformuj z niej kulki i wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej. Gdy knedle zezłocą się, są gotowe! Z masy możesz zrobić też koltety (jak tradycyjne mielone), opanierować je w bułce tartej i usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju z masłem. Ziołowe kluseczki Postawiłaś na kopytka? Możesz je tym razem nieco odmienić. Do przeciśniętych przez...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić...

  • Przepis na święta

    .... Do wielkanocnego śniadania gospodarze z trójką dzieci zasiądą w liliowym salonie. Biały obrus i zastawa to nawiązanie do tradycji. A różowe zające? Cóż, te umykają świątecznym regułom. Podobnie jak menu: pasztet z soczewicy i marchwi, tarta z kozim serem, śledzie w oleju lnianym... Utwór klasyczny? Barszcz. Biały z białą kiełbasą.

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Kuroniówka to zupa-symbol. Stworzona w latach 90. przez Jacka Kuronia, ówczesnego ministra pracy i polityki społecznej, idea serwowania najbiedniejszym i bezrobotnym pożywnej zupy, odżywa w kryzysowych czasach współczesnej Polski. O słynnym dziadku, który nauczył pomagać potrzebującym, i tacie, który pokazał, jak wyrażać uczucia poprzez gotowanie opowiada kucharz - Jakub Kuroń.

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ..., wędzone kości. Zalej je wodą, gotuj ok. godziny. Pod koniec dodaj kiełbasę, gotuj jeszcze kilkanaście minut. Na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz(...) 170°C i osusz na papierze. Kiełbasę pokrój w plasterki, jajka przepiórcze obierz. Podawaj zupę gorącą z dodatkami (jak na zdjęciu powyżej). Minisałata rzymska z sosem pietruszkowym Czas...

  • Wyczarowane z ziemniaków

    ..., sól, pieprz. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Boczek wrzuć na teflonową patelnię, smaż na niezbyt dużym ogniu. Gdy się wytopi i zrumieni, dodaj kiełbasę oraz(...) w półtalarki, 10 dag przesmażonej kiełbasy oraz 1 łyżeczkę tymianku. Wymieszaj, oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, zmniejsz ogień do minimum i włóż ziemniaki. 2 rozmącone jajka wymieszaj...

  • Kuchnia rosyjska

    ...oleju 50 g czarnego kawioru 250 g czerwonego kawioru Drożdże rozmieszać z 4 łyżkami ciepłej wody, dodać szczyptę soli i odstawić na 8-10 minut. Mąkę i mąkę gryczaną zmieszać w misce, zrobić wgłębienie, wlać 75 ml ciepłego mleka i drożdże, wymieszać i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Jeszcze raz wymieszać. Jajko rozdzielić. Białko ubić. Żółtko wmieszać do ciasta, dodać resztę...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ..., podsmażyć na solidnej patelni, gotowane ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, dodać do boczku, podsmażyć, przykryć grubymi na pół palca plastrami sera, posolić i popieprzyć. Jak tylko ser zacznie się(...) równie popularne i lubiane, jak sztandarowa karyncka potrawa - pierożki Kasnudeln. Chyba najbardziej znaną drożdżową specjalnością Karyntii jest Reindling. Przez cały rok smaży się też najróżniejsze...

Przepisy na temat: jak zrobić kiełbasę na oleju na patelni
  • Szybkie dania jednogarnkowe

    ...mięso (bez skóry). Duś pod przykryciem 10 min. Dodaj groszek i kluski. Gdy całość się zagrzeje przelej potrawkę do miseczek i podawaj. Gulasz wołowy na kwaśno 1. Wymieszaj 3 łyżki oleju(...) w plasterki, a pomidory na średnie kawałki.  3. Mięso wymieszaj z octem winnym. Po 5 min wyjmij z marynaty (marynatę zachowaj!). Mięso obsmaż na oleju (w dość dużym rondlu) przez 2 min. Dorzuć do...