• Informacje na temat:

    jak zrobić miękkie orzechy włoskie

Artykuły na temat: jak zrobić miękkie orzechy włoskie
  • ...czekolady 70% • 5-6 łyżek śmietanki 36% • płaska łyżka miękkiego masła. Do oprószenia: • łyżka kakao przesianego przez sitko. Do dekoracji (opcjonalnie): • wiśnie koktajlowe z szypułką do formy...

  • Wypieki z orzechami

    Orzechy, kryjące pod twardą skorupką pokłady składników mineralnych, są zdrową i smaczną, choć - niestety - dość kaloryczną przekąską. My wykorzystaliśmy je do słodkich wypieków.

  • Przetwory dla dzieci

    Teraz stragany są pełne zdrowych sezonowych owoców. Warto zrobić z nich przetwory! Zimą będą dla malca prawdziwą witaminową pychotką.

  • Na tropie złych tłuszczów trans

    ...z oliwek (w wersji extra virgin), olej rzepakowy (tłoczony na zimno), orzechy włoskie. Nie ma potrzeby całkowitej eliminacji produktów z naturalnymi tłuszczami trans. Są znacznie mniej szkodliwe niż te(...). podczas smażenia. Dlatego jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym zarówno do produkcji dań wytrawnych, jak i słodyczy. Ma też poważną wadę: jest niezdrowy! Podwyższa stężenie "złego...

  • Będzie pysznie

    Gdy poprosiliśmy Annę Starmach, żeby opracowała wielkanocne menu dla Czytelniczek Twojego Stylu, powiedziała: Zgoda, ale dajcie mi dwa dni. Muszę wymyślić coś specjalnego i wypróbować. A potem przesłała nam przepisy na dania, które są tak samo smaczne, jak łatwe do zrobienia. Jesteśmy tego pewni, bo przetestowaliśmy wszystkie.

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Peelingi za grosik

    Domowe papki ze zmielonymi drobinkami działają podobnie jak te gotowe z perfumerii. Wspaniale wygładzają twarz i ciało. Poznaj supertanie przepisy.

  • Zachowaj smaki lata

    Teraz stragany są pełne zdrowych sezonowych owoców. Warto zrobić z nich przetwory! Zimą będą dla malca prawdziwą witaminową pychotką.

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ..., ale choinka była zdobiona na bogato. Przy samym pniu wieszało się sznur jabłek - symbol obfitości, wisiały orzechy włoskie - bo oznaczały bogactwo - zawinięte w sreberka, które przez cały rok(...)Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek...

  • Przepis na święta

    Pastele okrzyknięto przebojem wiosny. Ale Marta i Darek już wiele lat temu uwierzyli w dobrą moc delikatnych kolorów. Dlatego ich podwarszawski dom jest pełen rozbielonych fioletów, zieleni i różów. Do wielkanocnego śniadania gospodarze z trójką dzieci zasiądą w liliowym salonie. Biały obrus i zastawa to nawiązanie do tradycji. A różowe zające? Cóż, te umykają świątecznym regułom. Podobnie jak...

Przepisy na temat: jak zrobić miękkie orzechy włoskie
  • Pierogi korzenne z suszoną śliwką i orzechami

    Pierogi – jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni polskiej. Do ich zrobienia wymagana jest cierpliwość, czas i wiele rąk do pracy, dlatego to idealne danie, przy którym można spędzić świąteczny czas z rodziną. A nic tak nie zbliża, jak wspólne gotowanie.

  • Ciasta rajskie i diabelskie, czyli wypieki doskonałe

    Ciasto rajskie (torta paradiso), jasne i lekkie jak puch i ciemne, diabelskie (torta del diavolo) - to wyśmienite, popularne we Włoszech i łatwe w przygotowaniu wypieki. Są doskonałe jako zastrzyk energii razem z poranną kawą i deser po posiłku.

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    Owoce i warzywa kuszą nas smakiem, aromatem i intensywnymi kolorami. Sprawdź, co zrobić, by także maluch je polubił i czerpał z nich to, co najlepsze.

  • Nie bój się cykorii

    ..., ale o jednym ze smaczniejszych warzyw. Jej smak bardzo dobrze komponuje się z orzechami, dobrze jest więc zrobić orzechowo - cykoriową zapiekankę. Będzie nam potrzebnych sześć cykorii, orzechy włoskie, które namoczymy w mleku (albo, by przyspieszyć proces, ugotujemy je w nim). Do tego pokrojony w kostkę wędzony, niezbyt tłusty boczek, posiekane szalotki i mozzarella. Ugotowane orzechy przesmażamy...