• Informacje na temat:

    jak zrobić posypke z czekolady

Artykuły na temat: jak zrobić posypke z czekolady
  • Składniki: ●24 dag białej czekolady ●1/4 szklanki śmietany kremówki ●łyżka jasnego rumu (opcjonalnie) ●2 łyżeczki miodu ●łyżka masła; do obtoczenia: ●szklanka wiórków kokosowych (do białych trufli możesz też użyć cukru pudru, płatków migdałowych, drobnej perłowej posypki z cukru itp); oraz 20 małych papilotek o średnicy 2,5 cm...

  • Nowa kolekcja hi choco&latte

    ...? Extra! Wybierzcie jakąś fajną kawiarenkę, w której wystrój rzuca na kolana, muzyka przyjemnie pieści uszy, a kawa zaskakuje oryginalnym smakiem i formą podania! Co powiecie na przyjemnie różowe latte(...) #404 Ciepłe kakao Dziś zimno i źle? Nie daj się jesiennej chandrze! Szybko wyciągaj zestaw ratunkowy - przyjemnie wełniany koc w kratkę, grube skarpety, misie żelki i ulubioną komedię! A... jak...

  • Sposoby na świąteczny piernik

    Kruche pierniczki w kształcie choinek i gwiazdek najlepiej zrobić nawet kilkanaście dni przez świętami. Tradycyjne ciasto piernikowe - z powidłami lub marcepanem - też będzie najsmaczniejsze, jeśli poleżakuje kilka dni.

  • Czy warto jeść lody?

    ...​Bardzo dobra wiadomość dla wielbicieli lodów! Lody są zdrowe - działają jak lek przeciwbólowy, wspomagają serce, kości, poprawiają nastrój, a nawet pomagają schudnąć. Wbrew pozorom wcale nie są aż tak kaloryczne - gałka lodów śmietankowych w waflu to 131 kcal, podczas gdy kawałek szarlotki z bitą śmietaną - 390 kcal!

  • Sekrety Oscarów

    Za ile można kupić Oscara? Co robią z nimi ich sławni właściciele? Kto i dlaczego złamał zasady obowiązujące podczas ceremonii ich rozdania? Co trzeba zrobić, by dostać się na uroczystą galę? Nasza wysłanniczka zbadała w Los Angeles kulisy najstarszej, najbardziej pożądanej i najbardziej kontrowersyjnej filmowej nagrody świata.

  • Pułapki promocji

    ...daty ważności? Masz wątpliwości? Nie kupuj. Możliwe bowiem, że bar-dziej niż smak wędliny skusił cię... kalendarzyk. Dwupaki, wielopaki: Na zakupach zachowujemy się jak myśliwy na polowaniu(...) nie muszą być gratis: Hasła: "promocja", "gratis", działają na nas, klientów, jak magnes. Niestety, nie zawsze promocyjna cena jest atrakcyjna. Np. kupujemy kawę z dołączoną "gratis" posypką...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    W ostatnich tygodniach przed ślubem narzeczonym towarzyszą ogromne nerwy. Jak mówi stare przysłowie, ukoić je można słodyczą. Dlatego też tak ważnym elementem przyjęcia weselnego jest tort. Tradycja powiada, że jest on symbolem przyszłego słodkiego życia małżonków.

  • Zwyczajny weekend.

    .... Obserwuje jak pewnie sie w tym wszystki  porusza, odnajduje swoje miejsce. Zabiera glos, wyraza swoja opinie. A opinie to on ma! Pani dyrektor w przedszkolu usmiechnela sie i bez cienia zlosliwosci(...) Toledana - goraco polecam.       W sobote rano Victor ma trening taekwondo. Widzac inspiracje Żółwiami Ninja, chcialam jakos ukierunkowac te checi "walki", nie mowiac juz o nadniarze energii...

Przepisy na temat: jak zrobić posypke z czekolady
  • Jak wykonać wzorki na kawowej piance?

    Kamila Gonciarz, trenerka baristów Costa Coffee opowiada, jak przemienić kawę w małe dzieło sztuki.

  • Domowa kawa jak z kawiarni

    Z kafetiery czy ekspresu? Arabica czy Robusta? Z cukrem czy z chilli? O tym, jak przygotować perfekcyjną kawę opowiada Kamila Gonciarz, trenerka baristów Costa Coffee.

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    I. Mazurek z czekoladą Za 27 zł: Składniki: ●1 i 1/2 szklanki mąki ●1/2 szklanki cukru pudru ●kostka masła ●2 żółtka ●5 dag mielonych migdałów; polewa: ●gotowa polewa z gorzkiej i z białej czekolady ●20 dag mieszanki kandyzowanych owoców Sposób przygotowania: Mąkę przesiej. Dodaj posiekane, chłodne masło oraz cukier puder, migdały i żółtka. Posiekaj nożem, następnie wyrób gładkie...

  • Czarne lody – nowy kulinarny hit

    Jak pożegnać lato? Najlepiej solidną porcją lodów. Koniecznie czarnych, bo to one zrobiły w te wakacje prawdziwą furorę.

  • Muffiny... od kuchni

    ..., jak te kupione. "Trzeba się liczyć z tym, że muffinka zrobiona w domu, nigdy nie będzie wyglądała tak, jak ta kupiona w sklepie czy w sieciowych restauracjach z kawą - one nigdy tak nie wyjdą. Upiekłam miliony muffinek i zauważyłam, że im mniej dokładnie zmieszam te składniki, tym to lepiej rośnie. Zawsze wydaje nam się, że trzeba te grudki mąki dobrze rozetrzeć, tak jak sie robi różne inne...