• Informacje na temat:

    jak zrobić ser biały z kminkiem

Artykuły na temat: jak zrobić ser biały z kminkiem
  • Biały ser w roli głównej

    ...blasze wyłożonej pergaminem. Z resztek ciasta możesz zrobić jeszcze dekoracje w kształcie listków. Wierzch każdego pasztecika posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp kminkiem lub sezamem. Piecz 30 minut w temperaturze 200° C. Paszteciki smakują wybornie serwowane na ciepło, jak też i na zimno. Nie podawaj ich jednak bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, gdyż farsz może być wtedy bardzo gorący...

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    Ale jak to zrobić, gdy mamy np. chore serce, cukrzycę czy niedoczynną tarczycę? Przy przewlekłych chorobach boimy się ograniczeń dietetycznych.

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    ...„Proszę schudnąć” – mówi lekarz. Ale jak to zrobić, gdy mamy np. chore serce, cukrzycę czy niedoczynną tarczycę? Przy przewlekłych chorobach boimy się ograniczeń dietetycznych.

  • Makaron plus grzyby

    ...miękkie. Wlej śmietanę i mieszając krótko podduś. Dopraw do smaku kminkiem, solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Zetrzyj ser w wiórki. Ugotowany makaron polej sosem grzybowym, posyp serem i ziołami(...) miski, mieszamy z grzybami i startym żółtym serem. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszankę wykładamy do lekko natłuszczonego naczynia do zapiekanek, powierzchnię skrapiamy resztą stopionego masła...

  • .... Podsmaż pokrojoną cebulę i jak się zezłoci, przełóż kapustę. Wymieszaj, dodaj ulubione grzyby, znów wymieszaj i dopraw pieprzem i odrobiną chili. Makaron lasagne (bez gotowania) ułóż na blasze. Nakładaj warstwę kapusty, warstwę ostrego sera i znowu makaron. Na wierzchu ułóż warstwę kapusty posypanej serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut. Palce lizać! Hot dogi...

  • Księga smaków: Kapusta kiszona

    ...danie, spróbuj! Zacznij od ugotowania kiszonej kapusty. Kilkanaście minut wystarczy, aby pozbyć się nadmiaru soli i kwasku. Ostudź ją i odciśnij. Podsmaż pokrojoną cebulę i jak się zezłoci, przełóż(...). Na wierzchu ułóż warstwę kapusty posypanej serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut. Palce lizać! Hot dogi z kiszoną kapustą Najpierw zrób sos. Ubij musztardę miodową...

  • ..., jak np: salceson, kaszanka, metka, parowki ( ach polskie parowki ) toz to rarytas i niech sie schowa szynka z Parmy. Bialy polski ser (specjalnie kupowalam wiecej ) kiedy sie " zestarzal " przerabialam na " ser domowy z kminkiem " bardzo popularny na Slasku. Nie ma produktow " byle jakich " sa tylko byle jakie panie domu.

  • Smaki arktyczne

    ..., które wyglądały, jakby je psu z gardła wyjęto, oraz żałosną namiastką jabłoni. Niepojęte były dla mnie te zachwyty. Ale rozglądając się uważniej po okolicy, dostrzegłem, że te nędzne kwiatki(...) papryka i natka pietruszki - papryka jest wyraźnie pikantna, cebula mocna jak chrzan, natka aromatyczna jak ogrodowa bazylia po deszczu. Na przykład w hotelu nad pięknym fiordem dostałem na...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...uszka, ale lubię myśleć, że wiele. W innym miejscu staram się przeżyć świąteczny czas tak jak oni. W "produkcji" pierożków uczestniczą wszyscy. Mąż wałkuje ciasto, syn wykrawa uszka, ja przygotowuję(...) maszynkę lub malakserem), dodaj podsmażoną cebulkę, sól i pieprz do smaku. Jeśli nadzienie wydaje się rzadkie, można je zagęścić 2-3 łyżkami bułki tartej. Ciasto: Drożdże rozetrzyj z cukrem, dolej wody...

  • Apetyt na mięso

    Mięso wołowe jest chudsze niż wieprzowina i w przeciwieństwie do drobiu bardzo aromatyczne. Zawiera również ważne dla organizmu mikroelementy, takie jak żelazo, fosfor, magnez, potas i cynk, witaminę(...), sól, pieprz i cukier. Duś około 90 minut. Na 15 min przed końcem duszenia dodaj pokrojoną paprykę. Ponownie przypraw. Czas przygotowania: 120 minut 320 kcal/1 porcja Zraziki z serem Składniki...

Przepisy na temat: jak zrobić ser biały z kminkiem
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...; farsz 1: ●ogórek kiszony ●1/2 pomidora ●1/3 zwykłej cebuli ●koperek; farsz 2: ●2 rzodkiewki ●plasterek żółtego sera ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster szynki konserwowej ●1/3 szklanki kukurydzy z puszki ●ogórek konserwowy Sposób przygotowania: Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz. Część z nich (6) przekrój wzdłuż na pół, a części jajek (8) odkrój czubki. Wyjmij żółtka, utrzyj je z majonezem...