• Informacje na temat:

    jaka polewe do biszkoptu

Artykuły na temat: jaka polewe do biszkoptu
  • 1 Możesz nieco odchudzić pieczone w domu ciasta, dodając trochę mniej cukru. Jeśli Ci się uda, mąkę pszenną zastąp żytnią lub...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    Delikatna, lecz nie mdła. Jej smak przełamuje kwaskowe nadzienie.

  • .... Ostudź. Utrzyj margarynę z cukrem oraz budyniem. Wlej advokat, wymieszaj. Spodni blat biszkoptu posmaruj połową kremu, nakryj zimną bezą. Połóż krem, nakryj drugim krążkiem ciasta. Posmaruj dżemem...

  • Pysznościi z jogurtu i twarożku

    Podpowiadamy, jak i kiedy wprowadzić do menu malca mleczne nowości.

  • Przysmaki z jogurtu i twarożku

    Podpowiadamy, jak i kiedy wprowadzić do menu malca mleczne nowości.

  • Wykwintne torty na Boże Narodzenie

    Nieskomplikowane w wykonaniu, fantazyjnie udekorowane.

  • Żurawinowe słodkości

    Bardzo kwaśne owoce w słodkim cieście są jak woda i ogień. Poznaj ten fascynujący smak.

  • Składniki: 1/2 kg miodu ●2 szklanki cukru ●25 dag smalcu (lub masła) ●kg mąki pszennej ●3 jajka ●3 płaskie łyżeczki sody ●1/2 szklanki zimnego mleka ●1/2 łyżeczki soli ●2-3 torebki przypraw korzennych (cynamon, goździki, imbir, kardamon) ●powidła śliwkowe ●dekoracja, np. czekoladowa

  • ​Świąteczne rewolucje

    Szanują kulinarną tradycję, ale nie obawiają się jej zmieniać. Komu raz się to udało, ma apetyt na więcej. Jadwiga, Jolanta i Caroline Radziszewskie, właścicielki cukierni Batida, chcą oswoić nas z wyrafinowaną kuchnią francuską. Świąteczna unia smaków? W Boże Narodzenie wszystko wydaje się możliwe.

  • Spróbuj smakołyki z jogurtu i twarożku

    Dzieci nie zawsze lubią nabiał w czystej postaci. Warto więc podawać go na różne sposoby, aby zachęcić malca do jedzenia pełnych wapnia produktów.

Przepisy na temat: jaka polewe do biszkoptu
  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    Prezentujemy wam sprawdzone przepisy na wielkanocne słodkości. Wypróbujcie je i przekonajcie się, że nie trzeba wydać fortuny, by przygotować świąteczne potrawy.

  • Biszkopty z kremem

    Delikatne i leciutkie jak piórko ciasto w duecie z aksamitną masą to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste owoce, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Składniki: Ciasto z miodem - 3 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. cukru, 15 dag margaryny lub masła, 2 jajka, 3 łyżki miodu, 1 łyżeczka sody; Biszkopt - 5 jajek, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Krem - litr mleka, 1,5 kostki masła, 30 dag cukru, 2 cukry waniliowe, 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej; Polewa - 1 mleczna czekolada, 3 łyżki mleka.

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    Puszysta i baaaaaardzo czekoladowa!

  • Pięć światowych trendów w cukiernictwie. Czy wkrótce pojawią się w Polsce?

    ...biszkoptu i kremu, czy drip cake, czyli wypieki ze swobodnie spływającą po bokach polewą. Rodzimi cukiernicy nie spoczywają na laurach i stale poszukują nowych, ciekawych inspiracji. Dzięki uważnej(...) wiktoriańskie maszyny parowe. Obserwując rozwój światowych trendów można dojść do słusznego wniosku, że dziś cukiernik jest w stanie wykonać z cukru, kremu i biszkoptu praktycznie wszystko. Różnorodność...

  • Piernik dojrzewający

    Ciasto na świąteczny piernik najlepiej przygotować kilka tygodni przed Wigilią, tak by zdążyło nabrać odpowiedniego smaku i aromatu. W kuchni staropolskiej ciasto to dojrzewało znacznie dłużej – zakopywano je w roku narodzenia córki, a piernik pieczono, gdy wydawano ją za mąż.