• Informacje na temat:

    k em do napoleonki

Artykuły na temat: k em do napoleonki
  • Tradycyjna napoleonka

    Przygotowanie: Dobrze schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i przekładamy na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Pieczemy 18-20 minut w 200ºC, studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem do napoleonki. Jaja miksujemy z cukrami waniliowymi na puszystą masę. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, miksujemy, żeby składniki się połączyły i nie było grudek. Do rondla przelewamy mleko...

  • Składniki na 12 porcji: 40 dag ciasta francuskiego, 500 ml mleka, 30 dag cukru pudru, 2 cytryny, 8 dag budyniu waniliowego w proszku, rum, po 15 dag masła i dżemu, 25 dag winogron, mąka.

  • Skład na 16 sztuk:: 2 opakowania ciasta francuskiego po 450 g ● 1 litr mleka ● 50 g masła ● 4 żółtka ● 2 jajka ● 200 g cukru ● miąższ z laski wanilii ● 120 g mąki pszennej ● 70 g mąki ziemniaczanej ● 50 ml likieru jajecznego ● 450 ml konfitury malinowej lub wiśniowej

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag mąki pszennej • 200 ml śmietany 18-proc. • 250 dag masła • 1 l mleka • 15 dag mąki pszennej • 15 dag cukru • 2 żółtka • cukier waniliowy.

  • Napoleonki z maślanych ciastek

    1. Zagotowujemy 900 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko łączymy z budyniami i mąką. Gdy mleko zacznie się gotować, wlewamy masę budyniową...

  • ...stężenia. 4 Przygotuj polewę. Rozmieszaj cukier puder z sokiem cytrynowym (w razie potrzeby dodaj odrobinę wrzątku). 5 Powierzchnię napoleonki najpierw posmaruj marmoladą różaną (gdyby była zbyt gęsta...

  • Wspaniałe i łatwe ciasto.

  • .... W rondelku stop polewę czekoladową, polej wierzch napoleonki, posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki, by ciasto zastygło. Porcje 10, Przygotowanie 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 460 kcal...

  • Składniki: 50 dag ciasta francuskiego, 1/2 l mleka, 1/2 szklanki cukru, 15 dag masła , 2 torebki budyniu waniliowego, puszka mandarynek w zalewie (około 300 ml), cukier puder do posypania.

  • Składniki: op. krakersów, 2 op. herbatników z czekoladą Budyń: po 250 ml likieru jajecznego i mleka, 4 jajka, 3/4 szkl. cukru, po 1,5...

Przepisy na temat: k em do napoleonki
Dyskusje na temat: k em do napoleonki
  • napoleonki

    Witam, nie dawno był przepis na napoleonki na herbatnikach i nie mogę go znaleźć, pomóżcie mi go znaleźć ! dziękuję

  • Re: Tradycyjna napoleonka

    To jest wlasnie NAPOLEONKA! Nim ktos uslyszal o kremowkach, takie napoleonki byly w cukierniach. Kremowka nie jest z budyniem!

  • Re: napoleonki

    No chyba sobie kpisz ! Podałam Ci dokładnie link do tej samej napoleonki i twierdziłaś że nie ten !

  • Re: Napoleonki z maślanych ciastek

    pomyśl trochę i swojej inwencji twórczej daj tak jak wychodzi z masy i herbatników

  • Re: napoleonki

    już znalazłam, jest to" szybka napoleonka" z przepisu karinaa

  • Re: Napoleonki z maślanych ciastek

    Na zdjeciu sa dwie warstwy masy maslanej, a trzecia z bita smietana!!!!! A w przepisie jest napisane, ze jedna warstwa, a druga to juz bita smietana. WIEC, JAK MA BYC NAPRAWDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Re: napoleonki

    Proszę bardzo http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/szybka-napoleonka,24987

  • Re: Napoleonki z maślanych ciastek

    zróbta jak chceta.....

  • Re: napoleonki

    nie kpię PRZEPRASZAM, ale przedtem wyskoczyła mi napoleonka z przepisu listek a tej nie widziałam

  • Re: Popularne desery PRL-u

    to jest przepis na kremówki a nie na napoleonki