• Informacje na temat:

    k fasolka po bretońsku

Artykuły na temat: k fasolka po bretońsku
  • ...składniki mąką, a na koniec dołóż ugotowaną białą fasolę. ❺ Fasolkę po bretońsku serwuj z pieczywem.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag fasoli piękny Jaś, 40 dag boczku surowego, 10 dag cienkiej kiełbasy, np. podwawelskiej, 3 cebule, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, cukier, ziele angielskie, liść laurowy.

  • ●1/2 kg fasoli, najlepiej piękny jaś ●2 liście laurowe ●4 ziarna ziela angielskiego ●300 g kiełbasy ●200- -250 g boczku wędzonego ●olej do smażenia ●2 cebule ●puszka pomidorów krojonych bez skórki (lub 3-4 świeże pomidory, obrane i pokrojone) ●majeranek do smaku ●ząbek czosnku ●sól, pieprz ●po łyżce mąki oraz masła

  • Fasolka po bretońsku w pomidorach

    Gdy za oknem ziąb, marzymy o pysznym, gorącym posiłku. To danie szybko was rozgrzeje.

  • Wegańska fasolka po bretońsku z wędzoną papryką

    Nowe spojrzenie na tradycyjną fasolkę.

  • Składniki na 4 porcje: • pół kg białej fasoli • 25 dag wędzonego boczku • pętko cienkiej kiełbasy • 4 łyżki koncentratu pomidorowego • 2 cebule • 4 ząbki czosnku • łyżka mąki pszennej • sól • pieprz • papryka w proszku • liść laurowy • cukier • olej.

  • ...koniec dodajemy pomidory, majeranek, czosnek i pieprz. Zagęszczamy zasmażką zrobioną z łyżki masła i mąki. Stale mieszając, gotujemy jeszcze 15-20 minut. Fasolka jest najsmaczniejsza, gdy trochę postoi...

  • Składniki na 6 porcji: • 40 dag fasoli • 2 laski kiełbasy • 1 duża cebula • 2 łyżki oleju • 3 liście laurowe • 5 ziarenek ziela angielskiego • sól • pieprz • papryka • majeranek • 1 koncentrat pomidorowy • 2 łyżki mąki

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag fasoli Piękny Jaś, 25 dag wędzonego boczku, 2 cebule, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, ostra papryka w proszku, majeranek, listki laurowe, cukier, olej do smażenia.

  • Fasolka po bretońsku

    Klasyczny przepis.

Wideo na temat: k fasolka po bretońsku
  • Prawdziwa fasolka po bretońsku - szybki przepis

    Fasolka po bretońsku to jedna z najpopularniejszych potraw w polskiej kuchni. To dosyć proste w przygotowaniu, bardzo pożywne i odżywcze danie, które zachwyca bogactwem smaków, które w sobie łączy. Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku mówi o samodzielnym moczeniu fasoli już poprzedniego dnia, jednak by jeśli chcecie jak najszybciej cieszyć się jej smakiem, możecie użyć gotowej fasoli

  • Prawdziwa fasolka po bretońsku - szybki przepis

    Fasolka po bretońsku to jedna z najpopularniejszych potraw w polskiej kuchni. To dosyć proste w przygotowaniu, bardzo pożywne i odżywcze danie, które zachwyca bogactwem smaków, które w sobie łączy. Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku mówi o samodzielnym moczeniu fasoli już poprzedniego dnia, jednak by jeśli chcecie jak najszybciej cieszyć się jej smakiem, możecie użyć gotowej fasoli

Przepisy na temat: k fasolka po bretońsku
Dyskusje na temat: k fasolka po bretońsku
  • Re: Fasolka po bretońsku

    A ja "odkryłam" "fasoladę"-gęstą potrawę coś jak fasolka po bretońsku, ale bez grama mięsa .Smaczna i nie zanieczyszczona "ścierwem"

  • Re: Fasolka po bretońsku

    Lepiej ugotować leczo z cukinii. Fasolka po bretońsku jest ohydna!

  • Re: fasolka po bretońsku

    fasolka po bretońsku na szybko ; fasolki z puszki mogą być różnokolorowe, nie trzeba ich długo gotować więc wywar miesny przygotuj wcześniej,polecam.

  • Re: Wegańska fasolka po bretońsku z wędzoną papryką

    Do garnka wkladamy .... buraki, ogorki, grzyby, slome, liscie i fasole. Gotujemy na wolnym ogniu i wychodzi nam ,,fasolka po bretonsku,,

  • Re: fasolka po bretońsku

    Witaj, Osobiście polecam prawdziwą fasolkę po bretońsku,czyli bez mięsa :)

  • Re: Wegańska fasolka po bretońsku z wędzoną papryką

    Fasolka po bretońsku z wędzoną papryką i mięsiwem, zmodyfikowana v.2.0 Z przepisu usunąć zbędne składniki: 1. 50 g tofu pokrojonego w kostkę, 2. 2 garście poszatkowanej białej kapusty. Ulubioną(...) także cukier i inne dodatki. Całość gotować na wolnym ogniu mieszając, tak aż część (nadmiar) sosu odparuje. Fasolka po bretońsku najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Smacznego!

  • Re: Fasolka po bretońsku

    I właśnie piszesz o fasolce po bretońsku,bez grama "psiny"... tylko same warzywa i zioła... :)

  • Re: Wegańska fasolka po bretońsku z wędzoną papryką

    Tradycyjna fasolka po bretńsku https://www.youtube.com/watch?v=d9DN_GNkH2A

  • Re: Fasolka po bretońsku

    Kobra, chciałam przeflancować do domowego menu' grecką zupę,a Ty mi dowodzisz,że to fasolka po bretońsku była:) Wersja po polsku -bogatoresztkowa bardziej mi pasuje na zimną część roku.

  • Re: Fasolka po bretońsku

    Prawdziwa fasolka po bretońsku nie ma w sobie kiełbasy czy oleju które robią ją gorzką , chyba że nie ma się smaku to można wszystko spieprzyć i udawać że to rarytas