• Informacje na temat:

    k kapusta faszerowana

Artykuły na temat: k kapusta faszerowana
  • Składniki: 1 średniej wielkości kapusta, 60 dag mielonej łopatki, 20 dag wędzonego boczku,1 cebula,1 jajko, 1 czerstwa kajzerka, 4 łyżki oleju, 1 ząbek czosnku, ok. 1 litr bulionu drobiowego, 2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka suszonego tymianku, słodka i ostra papryka w proszku, sól, pieprz, kminek.

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 główka kapusty włoskiej, 2 łyżki masła, 2 marchewki, 40 dag mielonego mięsa, 4-5 ząbków czosnku, 2 cebule, 1 por, 1 pietruszka, 1/2 selera, 1 litr bulionu warzywnego, 2 jajka, 4 łyżki oleju, słodka i ostra papryka, sól, pieprz, jałowiec, kolendra.

  • Składniki na 6 porcji: • główka kapusty włoskiej • 40 dag wołowo-wieprzowego mielonego mięsa • 4 ząbki czosnku • 2 cebule • włoszczyzna • litr bulionu • 2 łyżki masła • 2 jajka • 4 łyżki oleju • papryka • sól • pieprz.

  • ...• 1 średnia kapusta włoska • 90 g chleba • 60 ml mleka • 1 łyżka masła • 1 łyżka oliwy • 2 pokrojone cebule • 3 pokrojone ząbki czosnku • 125 g pokrojonych grzybów • kilka garści posiekanego tymianku • łyżeczka czerwonej papryki • sól i pieprz • 500 g mielonego mięsa wieprzowego...

  • Składniki na 6 porcji: • główka kapusty włoskiej. Farsz: • 2 łyżki masła • marchew • 30 dag mięsa mielonego • 4 ząbki czosnku • 2 cebule • por • pietruszka • 1/3 selera • litr bulionu warzywnego • 2 jajka • olej • sól • pieprz • jałowiec • kolendra.

  • Składniki na 4 porcje: 6 płatów makaronowych (lasagne), 1/2 główki białej kapusty, 40 dag chudego wędzonego boczku, 1 większa cebula, 1/2 pęczka tymianku, 200 ml bulionu warzywnego, 200 ml śmietany kremówki 30 proc., 5 dag startego twardego żółtego sera typu parmezan, olej do smażenia, pieprz mielony, sól, gałka muszkatołowa.

  • Sześć powodów, dla których warto jeść kapustę

    ...i obrzękom kończyn. Nasza rada: Młoda kapusta zawiera najwięcej żelaza i kwasu foliowego (wit. B9) w zewnętrznych, zielonych liściach, więc nie wyrzucaj ich, nawet jeśli są uszkodzone. Po umyciu liści(...) z sokiem z 1 marchwi oraz 1/2 cytryny. Kapusta dla urody Związki siarkowe oczyszczają i wygładzają skórę, likwidują podrażnienia, działają antybakteryjnie. Witamina C nawilża cerę i blokuje działanie...

  • Faszerowany kurczak

    Składniki: 1 kurczak (ok. 1,5 kg), pieprz, 1 szkl. czerwonej kapusty, ocet, 50 dag mięsa mielonego, jajko , po 2 łyżki pestek słonecznika, rodzynek i żurawiny, pieprz, sól, papryka, czosnek

  • Składniki: 40 dag mąki pszennej, 2 jajka, 4 łyżki masła, 1 cebula, 20 dag wędzonego boczku, 25 dag kapusty kiszonej, sól, pieprz.

Wideo na temat: k kapusta faszerowana
  • Faszerowana kalarepa - wyborna przekąska

    Kalarepki to wyborne warzywa, które już wczesną wiosną pojawiają się w sklepach i na targowiskach! Są pyszne - to delikatny, niezbyt ostra kapusta o zwartym miąższu. Ma mnóstwo wartości odżywczych i smakowych - to prawdziwa skarbnica zdrowa i świetny sposób na chronienie się przed niektórymi nowotworami! Kalarepa świetnie smakuje surowa, ale znakomicie nadaje się również do faszerowania - w parę

  • Przepisy z młodą kapustą

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Przepisy na młodą kapustę

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (DDTVN/x-news)

Przepisy na temat: k kapusta faszerowana
  • Włoska kapusta faszerowana kasztanami i serem mimolette

    Na jesienny, sezonowy obiad przygotujmy coś bardziej wykwintnego, np. kapustę faszerowaną kasztanami. Trudno dostępne? Wcale nie, kasztany kupisz w każdym supermarkecie, nawet takie już ugotowane.

  • Pstrąg faszerowany w cieście

    Jadłyście kiedyś tak przygotowaną rybę? Naprawdę warto!

  • Faszerowane prawdziwki uświetnią twój obiad

    Sezon na grzyby traw w najlepsze. Można to wykorzystać i do dania obiadowego z mięsem przyrządzić faszerowane prawdziwki. Pyszny dodatek, który odmieni każdy obiad.

  • Papryka po węgiersku

    Idealny dodatek do obiadu

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...: "Kluchy i kapusta". Takie gotowane kluski z kartofli. Nie lane. Z tartych ziemniaków. Ze słodką kapustą, nie kiszoną. Ksiądz mówi: "O, to ja tego nie będę jadł, ja już nie mogę, całe lata czegoś(...) drobno poszatkować, dodać łyżkę smalcu. Wrzucić do wrzącej wody i gotować do miękkości, około 20 minut. W połowie procesu, kiedy kapusta będzie już półmiękka, dodać jabłka bez gniazd nasiennych, obrane...

  • Jesienny obiad

    Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne potrawy!

  • Sezon na kiełki

    Skarbnica zdrowia i sił witalnych!

  • Potrawy na cały tydzień

    Te danie posmakują całej rodzinie!

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...fasolami, rzepą pokrojoną w słupki.  Papryka faszerowana 1. Ugotuj ryż w osolonym wrzątku. Na rozgrzanym oleju zrumień posiekaną cebulę. Dodaj mięso mielone i smaż, cały czas rozdrabniając je...

  • Wigilia po włosku

    ..., a także czerwona papryka faszerowana pastą z tuńczyka. Jako pierwsze danie króluje z kolei flagowy przysmak Włoch, czyli makaron. Podaje się go z rybami, frutti di mare, z sosem pomidorowo – tuńczykowym...

Dyskusje na temat: k kapusta faszerowana