• Informacje na temat:

    k okrasy

Artykuły na temat: k okrasy
  • Marynowany śledź z wątróbką z dorsza

    Przepis Karola Okrasy.

  • Jesiotr duszony w maśle

    Przepis Karola Okrasy.

  • Kanapka z kotlecikiem rybnym i konfiturą z cebuli

    Oto przepis na pyszne danie rybne według Karola Okrasy.

  • Składniki na 6 porcji. Ciasto: ● 35 dag mąki ● jajko ● szczypta soli ● woda do konsystencji. Farsz: ● 30 dag kaszy gryczanej ● 20 dag białego sera mielonego ● 2 łyżki masła ● jajko ● cebula ● sól ● pieprz ● majeranek ● pieczarki do okrasy.

  • Składniki na 4 porcje. Ciasto: • 35 dag mąki • jajko • szczypta soli • woda do konsystencji. Farsz: • 30 dag kaszy gryczanej • 20 dag białego sera mielonego • 2 łyżki masła • jajko • cebula • sól • pieprz • majeranek • pieczarki do okrasy.

  • Składniki na 4 porcje: • 25 dag mąki pszennej • 10 dag mąki gryczanej • jajko • szczypta soli • woda. Farsz: • 30 dag kaszy gryczanej • 20 dag białego sera • 2 łyżki masła • jajko • cebula • sól • pieprz • majeranek • pieczarki i skwarki do okrasy.

  • As trefl. Jak co roku w maju i dzisiaj zorganizujesz spotkanie ogródkowe. Skrzyknij starych znajomych. Dla okrasy pomyśl także o nowych. Omijaj jednak...

  • Składniki na 8 porcji: • 70 dag mąki pszennej tortowej • 4 łyżki oleju • 2 szklanki gorącej wody • łyżka soli; Farsz • pół kg kapusty kiszonej • szklanka suszonych grzybków • duża cebula • pół łyżeczki soli • po 1/4 łyżeczki cukru i czarnego pieprzu; do okrasy: • cebula • olej rzepakowy...

  • Poznaj dary natury - curry

    ..., a nawet pobudza organizm do wywarzania endorfin, zapewniających dobre samopoczucie. Wypróbuj przepis na pyszne tajskie curry wg. Karola Okrasy.

  • Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej razowej, pół szklanki mąki pszennej, łyżka oleju, małe jajko, plasterek słoniny do okrasy, średnia wędzona makrela, kilka gałązek natki, pół cebuli, sól, pieprz. 1. Z mąki pszennej, pszennej razowej, szczypty soli, jajka, oleju i ok. 1/3 szklanki wody zagnieć ciasto. 2. Makrelę dokładnie obierz...

Zdjęcia na temat: k okrasy
Wideo na temat: k okrasy
  • Okrasa radzi, jak gotować pysznie i zdrowo

    Szef kuchni walczy ze stereotypami, że zdrowe jedzenie jest mało atrakcyjne i niesmaczne. Według Karola Okrasy każdą potrawę można przyrządzić i doprawić tak, by zachowała wartości odżywcze, trafiała w gust kulinarny i zaspokoiła potrzeby organizmu. Mistrz kuchni szczególnie poleca gotowanie na parze. Dzięki temu produkty zachowują naturalny smak.

Przepisy na temat: k okrasy
  • Karol Okrasa poleca grzyby... kiszone

    Inny sposób na długotrwałe przechowywanie grzybów to - według Okrasy - pasteryzowanie. Grzyby obgotowujemy, dusimy i pasteryzujemy w słoiku. Nadają się do tego rydze. Potem są świetne np. do makaronów. Ale w sezonie grzybowym, oprócz suszenia i marynowania, wykorzystywać trzeba grzyby do przyrządzania zup - zachęca Okrasa. Mistrz kuchni poleca zupę grzybową na bulionie, z kawałkami sera...

Dyskusje na temat: k okrasy