• Informacje na temat:

    k ugotowac flaki

Artykuły na temat: k ugotowac flaki
  • ...1. Ugotuj na miękko flaki, odcedź. Z oczyszczonej wołowiny oraz włoszczyzny rosołowej ugotuj rosół. Przelej przez durszlak. Mięso pokrój na kawałeczki wielkości flaków. 2. Marchewkę, seler, pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do garnka z rosołem. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie. Gotuj 15 minut. Włóż flaczki oraz pokrojoną wołowinę i gotuj 20 minut...

  • ...1 Warzywa obierz, włóż do wrzątku z umytymi porcjami rosołowymi, liściem laurowym, zielem angielskim. Gotuj około 30 minut, przecedź. 2 Do gorącego wywaru włóż flaki, gotuj około 2 godzin. Ugotowaną marchewkę pokrój w półplasterki, dodaj do flaków. Całość dopraw szczodrze majerankiem, imbirem, gałką, pieprzem i solą. Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia czas...

  • Przygotowanie: Najpierw przygotuj bulion: do garnka włóż mięso, obraną włoszczyznę, ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalej wodą, dodaj trochę soli i zagotuj. Flaki przełóż do(...) czasie odcedź. Gotowy bulion przecedź, warzywa i mięso zachowaj. Do garnka z bulionem przełóż flaki i gotuj przez 1,5 godziny. W tym czasie zetrzyj ugotowane warzywa. Wrzuć je do wywaru, gdy flaki...

  • Flaczki wołowe

    ...miękkie. Po ugotowaniu wyjmij warzywa i mięso. Flaki dokładnie opłucz zimną wodą. Włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj około 10 minut. Później odcedź i przepłucz zimną wodą. Przełóż flaki do garnka z bulionem i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż flaki będą miękkie.  Następnie dodaj pokrojone w słupki 2 marchewki z bulionu. Przygotuj zasmażkę. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle...

  • Przygotowanie: Flaki starannie oczyść, dokładnie umyj i zalej wrzątkiem. Gotuj przez około kwadrans. Następnie odcedź. Rosół (lub bulion) doprowadź do wrzenia. Zalej nim flaki. Gotuj je na małym ogniu przez ok. 2 godz. z zielem ang. i liściem laurowym. Jeśli zauważysz, że rosołu znacznie ubywa, uzupełniaj go gorącą wodą. Flaczki gotuj, aż staną się miękkie. Po ugotowaniu flaki...

  • ...ogień na bardzo mały. Gotuj 2-3 godz. do momentu, aż mięso będzie miękkie, co pewien czas zbierając z powierzchni szumowiny. Po ugotowaniu wyjmij warzywa i mięso. 2. Flaki dokładnie opłucz zimną wodą. Włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj ok. 10 min. Później odcedź i przepłucz zimną wodą. Przełóż flaki do garnka z bulionem i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 godz. 3. Gdy flaki...

  • Zupy na zdrowie

    ...cierpiące na choroby przewodu pokarmowego (wrzody, refluks, choroby woreczka żółciowego).  Te tłuste i raczej zawiesiste (gulaszowa, żurek, barszcz biały z kiełbasą, czy ukraiński, a także flaki) i te...

  • Składniki na 4 porcje: • 4 duże jabłka • 2 cebule • 20 dag kaszanki • 10 dag kaszy gryczanej • 1 ostra papryczka • 2 ząbki czosnku • kolorowy pieprz w kulkach • sól • olej słonecznikowy do smażenia • kilka gałązek majeranku.

  • Dobre, bo polskie

    ...warzywa i mięso. Flaki dokładnie opłucz zimną wodą. Włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj ok. 10 min. Później odcedź i przepłucz zimną wodą. Przełóż flaki do garnka z bulionem i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 godz. Gdy flaki będą miękkie, dodaj pokrojone w kostki lub zapałki 2 marchewki z bulionu. Przygotuj zasmażkę. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na maśle, dodaj mąkę...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    O ułożenie świątecznego menu poprosiliśmy troje szefów kuchni. Młodych, ale z imponującym doświadczeniem. Flavia Borawska pracowała w słynnej kopenhaskiej Nomie, Robert Lach w Arkadach Kubickiego w Zamku Królewskim, Drew Snaith w kilku brytyjskich restauracjach z gwiazdkami Michelina.

Dyskusje na temat: k ugotowac flaki
  • Re: Tradycyjne flaki wołowe

    Dlaczego mrozone ???? Tak ciezko ugotowac???? W dobie szypkowarow i innych takich? I ten majeranek, no bardzo prosze, czekamy tu na przepisy, a nie podroby. Zawsze mozna isc do "Biedronki" i kupic we flaku.