• Informacje na temat:

    k w sosie slodko kwasnym

Artykuły na temat: k w sosie slodko kwasnym
  • Składniki: duży filet z piersi kurczaka, 2 pomarańcze, sól, pieprz, 15 dag jogurtu naturalnego, łyżeczka mąki ziemniaczanej, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu , szczypta cynamonu, 2 torebki ryżu, łyżeczka natki , olej

  • Składniki (na 4 porcje): 40 filetu z piersi kurczaka, 1 marchewka, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 puszki pędów bambusa, 2 plastry ananasa z puszki, 1 puszka pomidorów krojonych, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki oleju (najlepiej arachidowego!) do smażenia, sól, pieprz, sok z limonki.

  • Składniki na 4 porcje: 2/3 szkl. mąki pszennej, 3 jajka, 2/3 szkl. mleka, ok. 1/2 szkl. gazowanej wody, 20 dag wołowiny na gulasz, 2 średnie marchewki, 1 mała kapusta pekińska, 1 pęczek dymek, 1/2 szklanki gotowego sosu słodko-kwaśnego (ze słoika), sól, pieprz, chili w proszku, olej do smażenia.

  • Pstrąg w sosie słodko kwaśnym

    Smaczne,nieskomplikowane, idealne zarówno na obiad jak również na romantyczną kolację we dwoje. Wszystko zależy od tego jak potrawę przystroimy,doprawimy,jakie surowki dodamy do potwawy

  • Skrzydełka po chińsku - w 40 minut

    Doskonałe z sosem słodko-kwaśnym.

  • Składniki: 1 słoik (370 ml) marynowanych cebulek perłowych, 3 czerwone papryki, 180 ml sosu słodko-kwaśnego, 1 główka sałaty ,1 kg wołowiny zrazowej, 4 łyżki oleju, sól, pieprz, papryczki chili i świeży tymianek do dekoracji

  • Składniki na 4 porcje: 12 kwiatów cukinii, 1/2 cukinii (ok. 15 dag), 25 dag mielonego mięsa mieszanego, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, 200 ml białego wytrawnego wina, ok. 15 dag mąki pszennej, 1/2 szkl. słodko-kwaśnego sosu azjatyckiego, 1 litr oleju do głębokiego smażenia, 1 łyżka cukru, sól, pieprz

  • Składniki: 12 dag ryżu basmati, 20 dag kwaszonej, kapusty, 3 kolorowe papryki, 3 dymki, pieprz, sól, 5 dag korzenia imbiru, 2 łyżki oleju sojowego, 3 łyżki sosu sojowego, 6 łyżek azjatyckiego sosu, słodko-kwaśnego

  • Składniki na 4 sztuki: 2 płaskie bułki z sezamem, 6 cienkich plasterków tofu, 1 pomidor, 2 łyżki słodko-pikantnego sosu orientalnego (np. hoisin), 2 liście sałaty, 2 rzodkiewki, garść kiełków z buraka, olej. Konfitura: 1 mango, 2 łyżki białego wina, 1 łyżka octu winnego, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka miodu, 1 papryczka chili.

  • Składniki: 30 dag pora, sól, opakowanie sera mozzarella, 3 łyżki majonezu sałatkowego, łyżeczka wasabi, 10 dag wędzonej piersi z kurczaka, pieprz, duża marchewka, kilka łodyżek szczypiorku, 1/2 awokado, żurawina do dekoracji, sos słodko-kwaśny.

Wideo na temat: k w sosie slodko kwasnym
  • Smakołyki w wersji fit

    Aktorka Monika Mrozowska przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy, które zazwyczaj nie kojarzą się ze zdrową kuchnią. Pokazała między innymi, jak zrobić pizzę w wersji fit. Na stole w programie pojawiły się takie potrawy, jak: pieczone warzywa w sosie słodko-kwaśnym, zapiekanka parmigiana di melanzane, pizza razowa oraz na deser tort bez cukru. (DDTVN/x-news)

Przepisy na temat: k w sosie slodko kwasnym
  • Składniki: 2 piersi z kurczaka, śmietana, miód, chrzan żurawinowy, rodzynki.

  • Skrzydełka po chińsku

    Doskonałe z sosem słodko-kwaśnym.

  • Chińska kuchnia w niespotykany nigdzie indziej sposób łączy "kontrastowe" smaki: słodki z kwaśnym czy ostrym. Podstawowe składniki posiłków to różne gatunki mięs oraz warzywa. Dodatki - makaron i ryż.

  • Orzeźwiająca sałatka

    Arbuz w sałatce? Przepis na letni lunch!

  • Sezon na szpinak

    Kojarzy ci się tylko z zieloną papką ze szkolnej stołówki? Przekonaj się, że jest inaczej! Szpinak to warzywo pełne smaku, zdrowia i kulinarnych możliwości.

  • ...2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 40 dag makaronu rurki; 3 średnie marchewki; 2 średnie cebule; 2 szklanki rosołu instant; 3 łyżki masła; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 pęczek natki pietruszki; 1 łyżka marynowanych kaparów; 1 łyżka oleju; sól, grubo mielony biały pieprz.

  • Smażony kalafior

    W cieście piwnym.

  • Egzotyczne szaszłyki

    Tą przekąską zaskoczysz gości.

  • Dominika Wójciak: Warzywa to dla mnie temat rzeka

    Jadają je nie tylko weganie czy wegetarianie. Warzywa, bo o nich mowa, pojawiają się też na talerzach mięsożerców - Warzywa to dla mnie temat rzeka - mówi Dominika Wójciak, autorka książki "Sezonowe warzywo. Wegetariańska uczta".

  • Wan Tan

    Chińskie pierożki Wan Tan w czterech wersjach.

Dyskusje na temat: k w sosie slodko kwasnym