• Informacje na temat:

    ka faszerowane lososiem

Artykuły na temat: ka faszerowane lososiem
  • 1 ząbek czosnku, 1 słoik (53 ml) kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 1 dag filetów z sardeli w oliwie, 10 łyżek oliwy, 1-2 łyżeczki białego octu winnego, 1 cytryna szczypta cukru, 4 czerwone podłużne papryki (po 15 dag każda), 8 gałązek tymianku, 60 dag filetów z łososia (bez skóry), sól, pieprz

  • Składniki na 6 porcji: ■ 6 jajek ugotowanych na twardo ■ 15 dag wędzonego łososia ■ 5 dag sera gouda ■ 2 łyżki majonezu ■ puszka czarnego kawioru ■ rzeżucha ■ koperek ■ pół łyżeczki kurkumy ■ pieprz ■ pół cytryny.

  • 1 ząbek czosnku, 1 słoiczek (ok. 53 ml) kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 10 dag filetów z sardeli (anchois), 9-10 łyżek oliwy, sól, pieprz, cukier, 1 łyżeczka octu winnego, 4 podłużne czerwone papryki (np. słodka odmiana ramiro), 2 cytryny, 8 gałązek tymianku, 60 dag filetu z łososia.

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag filetów z łososia, olej, 1 ząbek czosnku, 2 szalotki, 6-8 krewetek tygrysich, 1 papryczka chili, kawałek świeżego imbiru, 1 duży gotowany ziemniak, 50 ml kremówki, kolendra, 1 łyżka orzeszków piniowych.

  • Składniki na 4 porcje 20 dag ryżu długoziarnistego, 4 kalarepki, sól, 10 dag śmietany kremówki, pieprz, 1-2 łyżeczki musztardy, po 2 gałązki trybuli i estragonu, 25 dag filetów z łososia, 1-2 łyżki oleju, sok z cytryny, świeże zioła do dekoracji

  • Składniki na 4 porcje: 5 dag żelatyny w proszku, 2 łyżki octu lub soku z cytryny, 10 dag mrożonych brokułów, po strąku czerwonej i żółtej papryki, 15 dag wędzonego łososia w plasterkach, 1 cytryna, sól, biały pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: papryczka chili, natka pietruszki, garść czarnych oliwek, sól, pieprz czarny mielony, 60 dag filetów z łososia, oliwa, posiekana natka pietruszki do dekoracji. Sos: 2 żółtka, sok z połowy cytryny, 3 łyżki rozgrzanego masła.

  • Składniki na 6 porcji: 2 czerwone papryki, 1 papryczka chili, 1 czerwona cebula, 2 ząbki czosnku, kawałek imbiru (ok. 2 cm), 150 g pieczarek, 3 łyżki oleju, 150 g młodego szpinaku, sól, 2 filety z łososia (po 600 g), pieprz czarny mielony. Pieczone ziemniaki: 1 kg ziemniaków, 8 ząbków czosnku, 4 łyżki oliwy, 250 g pomidorków cherry, 3 gałązki rozmarynu, 150 g czarnych oliwek.

  • Składniki na 16 sztuk: 16 dużych jajek. Na farsz serowy: 5 łyżek miękkiego sera feta, 2 łyżki posiekanego koperku, 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. Na farsz łososiowy: 5 dag wędzonego łososia, 4 łyżki gęstego majonezu, odrobina soku i skórki z cytryny, 2 łyżki kawioru. Na farsz curry: 10 dag topionego serka, curry w proszku, suszone płatki chili. Na farsz z ćwikłą: 4 łyżki ostrej ćwikły (może być ze słoika). Oraz: sól, pieprz.

  • Kaczka faszerowana mięsem mielonym i oliwkami

    Składniki na 4-6 porcji: Składniki: 1 kaczka (ok. 1,5 kg), 1/2 cebuli, 500 ml bulionu, 10 łyżek oliwy, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 150 ml czerwonego wina. Farsz: 35 dag mielonego mięsa, 1/2 cebuli, 3 żółtka, 20 dag wędzonej szynki, 16 zielonych oliwek, świeżo tarta gałka muszkatołowa, sól, pieprz, świeży rozmaryn.

Wideo na temat: ka faszerowane lososiem
  • Przepis na pasztet z foie gras i wędzonego łososia

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" gościem był wybitny kucharz Michel Roth. Przygotował dania takie jak: pasztet z foie gras i wędzonego łososia z limonkowymi piankami, bażanta faszerowanego grzybami leśnymi z czerwoną kapustą i burakiem. A co na deser? Jaki jest jeszcze cel jego wizyty w Polsce?

  • Przepisy z młodą kapustą

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Przepisy na młodą kapustę

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zaprezentował, co można przygotować z młodej kapusty. - Młoda kapista nie wymaga długiego parzenia, więc należy dosłownie na parę minut wrzucić ją na wrzątek – powiedział. Kucharz przygotował kopytka ziemniaczane z kapustą i wędzonką, faszerowaną kapustę oraz łososia z kapustą młodą i purée jabłkowym. (DDTVN/x-news)

Przepisy na temat: ka faszerowane lososiem
  • Jaja faszerowane

    Wiosenna przekąska.

  • Pikantne babeczki

    Składniki na 8 porcji: - 8 jajek, - 8 gotowych babeczek z kruchego ciasta, - szklanka wędzonego łososia pokrojonego w kostkę, - 1/3 szklanki majonezu, - 2 łyżki czerwonego kawioru, - 2 pęczki szczypiorku, - oliwki faszerowane papryką, - rukola, - sól, - pieprz, - 1/3 szklanki octu spirytusowego, - plasterki cytryny lub limonki Przygotowanie: 1. Zagotuj 1 l wody...

  • Oryginalny łosoś ze szpinakiem

    Z dodatkiem żurawiny!

  • Jeśli nie kiełbasa z grilla, to co?

    Aby odchudzić grillowe menu, postawmy na drób, ryby, warzywa i owoce. Nieśmiertelna kiełbasa czy kaszanka z grilla może ustąpić pola zdrowszym potrawom.

  • Jajka na świątecznym stole

    ...: - pojemniczki rzeżuchy, - 8 jajek, - 3 łyżki majonezu dekoracyjnego, - łyżka masła, mała cebulka, - 6 pieczarek, natka, - 3 oliwki faszerowane papryką, - łyżeczka kawioru, 6 kaparów, - sól, pieprz...

Dyskusje na temat: ka faszerowane lososiem
  • Re: FASZEROWANE JAJKA

    Te jajeczka z sardynkami brzmia smacznie :) U nas robimy faszerowane pieczarkami , tunczykiem , lososiem .

  • FASZEROWANE JAJKA

    Swieta juz zblizaja sie wielkimi krokami... A skoro jajka sa w te swieta symbolem,to moze zrobic by tez faszerowane.Ja zazwyczaj robie pieczarkami,bo moj maz lubi bardzo i robie tez faszerowane lososiem,ale moze WY macie inne ciekawe pomysly? Czy w ogole na te swieta robicie jaja faszerowane?