• Informacje na temat:

    ka z czerwonej fasolki

Artykuły na temat: ka z czerwonej fasolki
  • ...6 porcji Składniki: 20 dag fasolki szparagowej, 20 dag boczniaków, 1 cebula, pół czerwonej papryki, 6 filetów z soli (lub innej ryby morskiej), masło, mąka, 2 łyżki śmietany 18 proc., sól, pieprz.

  • Składniki na 2 porcje: • 2 kotlety wołowe • po pół czerwonej i zielonej papryki • 3 cebule • 30 dag fasolki szparagowej • 4 łyżki masła • 10 dag koncentratu z pomidorów • sól • 1/4 l bulionu mięsnego • łyżka mąki • 50 ml śmietany • olej...

  • Potrawka z indykiem i zieloną fasolką

    Składniki na 4 porcje: 1/2 szkl. kaszy perłowej, 20 dag mielonego mięsa z indyka, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 pęczka szczypiorku, 1 szkl. bulionu, 20 dag mrożonej zielonej fasolki, 1/3 szkl. kukurydzy, olej rzepakowy, 1 łyżeczka oregano, sól.

  • Składniki na 2 porcje: 5 jajek, garść fasolki szparagowej, najlepiej pomieszanej: żółtej oraz zielonej, papryka czerwona, 10 dag sera typu cheddar, 2 dymki, 4 plasterki boczku, 3 pomidorki koktajlowe, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka masła, sól, oregano, łyżeczka czerwonej wędzonej papryki, tymianek, ząbek czosnku.

  • Składniki na 4 porcje: 10 dag zielonej fasolki szparagowej, 2 marchewki, po 1 małej żółtej i czerwonej papryce, 2 małe pomidory, 1 szklanka zielonego groszku z puszki, spora garść kiełków sojowych, po kilka gałązek tymianku i bazylii jasny sos sojowy, 2 łyżki oleju do smażenia, sól, pieprz. Przygotowanie: 20 min; Porcja: 145 kcal; Cena porcji: 1,35 zł.

  • Składniki: 6 plastrów schabu, 20 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej, pół czerwonej papryki, kawałek pora, 15 dag sera żółtego, czubryca, sól, pieprz, 2 jajka, bułka tarta i sezam do panierowania, olej do smażenia.

  • Fasolka - marynowana albo kiszona

    Składniki na 2 słoiki o poj. 500 ml: po 50 dag fasolki szparagowej żółtej i zielonej, 6 szklanek wody, 1 szklanka octu 10 proc., 7 płaskich łyżeczek soli, 21 czubatych łyżeczek cukru...

  • Sałatka brokułowa z fasolką i fetą

    Składniki: - 1/2 główki brokuła, - 1/5 kostki sera feta, - 2 łyżki czerwonej fasolki z puszki. Sos: - łyżka majonezu, - łyżka jogurtu, - ząbek czosnku,...

  • Składniki na 4 porcje: 30 dag wołowiny, musztarda, 6 łyżek oleju, 40 dag mrożonej fasolki, sól, 1 papryka, pół buraka, garść sałaty, limonka, ocet balsamiczny, kolendra, koperek, pół czerwonej cebuli.

  • Sałatka z bobem i fasolką szparagową

    Składniki na 4 porcje: - garść świeżego bobu, - 30 dag fasolki szparagowej, - 1/2 strączka papryki czerwonej, - 1/2 strączka papryki żółtej, - natka pietruszki, - 1 łyżka oliwy z oliwek, - sok z cytryny, - sól do smaku Przygotowanie: Bób umyć, ugotować, obrać ze skóry. Fasolkę oczyścić, opłukać, po czym ugotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić...

Przepisy na temat: ka z czerwonej fasolki
  • Z fasolką i łososiem

    Składniki na 4 osoby: 40 dag fasolki szparagowej włoszczyzna 20 dag filetu z łososia 1,5 łyżki masła klarowanego 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego  natka pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania: 40 dag wieprzowego mięsa mielonego puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli po 2 czerwone papryki czerwone cebule pomidory 2 łyżeczki...

  • Pieczone mięso z fasolką

    Składniki dla 4 osób: Mięso: 2 polędwiczki wieprzowe 30 dag fasolki szparagowej 5 szalotek 10 dag bekonu natka pietruszki oliwa słodka czerwona papryki sól pieprz Sos: 50 ml białego wina 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki musztardy olej sól pieprz 1. Oliwę wymieszaj ze słodką papryką, solą i pieprzem, posmaruj marynatą cały kawałek mięsa...

  • Najlepszy przepis na pikantną fasolkę

    Lepsza od fasolki po bretońsku!

  • Kotlet po burgundzku z zieloną fasolką

    Składniki: 500 ml czerwonego wina 2 listki laurowe 6 ziaren pieprzu 2 owoce jałowca 4 plastry schabu 600 zielonej fasolki 600 g małych ziemniaków 2-3 łyżki mąki sól, pieprz 4 łyżki oleju 30 g bekonu 1 łyżka masła 100 g śmietany   Przygotowanie:   Czerwone wino, listki laurowe, pieprz i owoce jałowca gotować 30 minut, przyprawy wyjąć. Mąkę...

  • Sałatka brokułowa z fasolką i fetą

    Sos: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, 1/2 główki brokuła, 1/5 kostki sera feta, 2 łyżki czerwonej fasolki z puszki Przygotować sos z majonezu, jogurtu, czosnku, soli i pieprzu. Brokuły zblanszować (wrzucić na kilka minut na wrzątek i po wyjęciu oblać zimną wodą) i podzielić na małe cząstki. Brokuły wymieszać z serem feta, odsączoną fasolą i polać sosem. Brokuły są...

  • Chrupiące grzanki z pastą z fasoli i pomidorem

    ...pomidora. Fetę rozgnieć widelcem i posyp nią grzanki. Oprósz grubo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj, póki gorące. Nasza rada: Pastę możesz też zrobić z czerwonej fasolki (również z puszki). Zmiksuj ją(...)Składniki na 4 porcje: puszka (400 g) białej fasolki 2 łyżki jogurtu greckiego 8 cienkich kromek pszennego chleba 2 łyżki oleju 150 g sera typu feta 2 garście rukoli 3 rzymskie...

  • Marynowana fasolka z papryką

    Składniki na 2 słoiki po 0,5 l: - 250 g zielonej fasolki, - sól, - 2 czerwone papryki, - 2 żółte papryki, - 2 ząbki czosnku Na zalewę: - 3 łyżki octu 25 proc., - kopiata łyżka soli, - 75 g cukru, - łyżeczka tymianku, - 2 suszone papryczki chilli Przygotowanie: Fasolkę gotować w jednej czwartej litra osolonej wody przez 15-20 minut. Wyjąć odstawić do ostygnięcia. Papryki, rozciąć...

  • Smaczne i zdrowe kąski

    Zastąp fasolkę z puszki innymi pożywnymi warzywami strączkowymi.

  • Sałatka cebulowa z tymiankiem

    Składniki na 4 porcje: - 400 g mrożonej zielonej fasolki, - sól, - 4 jajka, - po 300 g białej i czerwonej cebuli, - kilka gałązek tymianku, - 3 łyżki octu cytrynowego, - 2 łyżki oleju, - biały pieprz, - szczypta cukru Przygotowanie: Fasolkę gotować w osolonej wodzie 15-20 minut. Jajka ugotować na twardo i pokroić na 8 części. Cebule pokroić w cienkie półplasterki. Trochę tymianku...

  • Letnia sałatka

    Składniki na 4 porcje: - garść świeżego bobu, - 30 dag fasolki szparagowej, - 1/2 strączka papryki czerwonej, - 1/2 strączka papryki żółtej, - natka pietruszki, - 1 łyżka oliwy z oliwek, - sok z cytryny, - sól do smaku Przygotowanie: Bób umyć, ugotować, obrać ze skóry. Fasolkę oczyścić, opłukać, po czym ugotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić...

Dyskusje na temat: ka z czerwonej fasolki
  • Re: salatki wielkanocne

    Spróbuj tej , to jest sałatka warstwowa. puszka kukurydzy i marchewki, 25 dkg szynki , puszka czerwonej fasolki, 2 ogórki konserwowe, 5 jajek 1 por, 25 dkg sera żółtego, ułoży w szklanej misie bo najlepiej wygląda polać majonezem ina wierzch zetrzeć żółty ser.Polecam.

  •  Re: przepisy na urodziny

    najlepsze są sałatki, zawsze się sprawdzają i przy tym można wykazać się fantazją, w zależności od uodobań sałatki warzywne, z ryżem lub makaronem, na ostro lub słodko ;) moja ulubiona składa się z makaronu, czerwonej fasolki z puszki, 2-3 ząbków czosnku i łyżki majonezu, ewent można dodać jogurtu naturalnego, pyszna i o wyrazistym smaku. Najłatwiejsza jest z kaszki typu kuskus, można ją nabyć

  •  Re: cos na gorąco na impreze imieninowa -pomożcie!!!!

    Sałatka "GYROS" z pysznym sosem Sałatka: 60 dkg łopatki wieprzowej 1 kapusta pekińska 1 przyprawa do gyrosa 2 cebule czerwone ogórki konserwowe puszka kukurydzy konserwowej puszka fasolki konserwowej czerwonej ketchup pikantny majonez Sos: duży jogurt naturalny 2 pęczki koperku 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu sól pieprz Koperek posiekać, czosnek rozgnieść i wymieszać wszystkie składniki sosu

  • Re: PARAPETÓWKA RATUNKUI!!!!!!

    Czesc! Moze party meksykanskie...U mnie takie sie sprawdzily:) Mozna zrobic meksykanska zupe z przecieranej czerwonej fasoli z grzynkami... Moze polozyc nalesniki i niech kazdy komponuje swoje danie:)duzo przy tym zabawy,wielka dowolnosc...mozna zrobic ze dwa sosy,przepisow wiele wszedzie...wysypac fasolki,kukurydze,smazone miesa roznych gatunkow... A na stole meksykanskie chipsy i rowniez dipy

  •  Re: z czym brokuły?

    w ósemki), ok.6 jajek - gotujemy i kroimy w ćwiartki, puszka czerwonej fasolki. Składniki układamy warstwami w płaskim szerokim półmisku, w misce nie da się tego zrobić. Zalewamy sosem czosnkowym

  •  Re: Paelia

    podgotowaną i pokrojoną na kawałki lub fasolę masłową, puszka groszku, puszka czerwonej fasoli, 2 kostki rosołowe, czerwona papryka w kawałeczkach. Paelle najlepiej przyrządzać na ogniu na dworze(...) gotowania ryżu dokładamy paprykę, cały czas podlewają rosołkiem i mieszając ryż. Pod koniec po ok. 15 - 20 min. dodajemy fasolki,groszek , pomidory i kawałki kurczaka, raz mieszamy , a następnie

  • Re: Minestrone

    chrupiące, takie "al dente". Potem dodaję małą puszeczkę fasolki czerwonej, łyżkę koncentratu pomidorowego i zagotowuję. Ewentualnie doprawiam solą i niewielą ilością pieprzu. Usuwam włoszczyznę

  • Re: dietetyczne potrawy

    , zawijasz w folię i pieczesz w piekarniku, pod koniec smarując małą łyżeczką masła. Do tego duża porcja kiszkonej kapusty, gotowanych brokułów, sałaty, fasolki albo innej surówki. Gulasz z indyka(...) musztardę wymieszaną z jogurtem. Do tego ryż i np. szpinak albo surówka z czerwonej kapusty. Duszony schab: Kawałek schabu doprawiasz, obsmażasz na odrobinie oleju, zalewasz wodą, dusisz do miękkości. Do

  • -

    -

    , dolewasz pól litra rosołku ( może byc z kostki) i od tej chwili robi się samo. Przykrywasz i dusisz na małym ogniu. !0 minut przed końcem duszenia wrzucasz puszke czerwonej fasolki. Podajesz z ryżem

  • Kolacja imieninowa, pomożecie?

    pokrojone, a odzywcze tak samo (a propos ostatnio gdzies czytalam, ze Brokula to najmodniejsze warzywo w latach 80tych bylo;))) Do tego puszka czerwonej fasoli (niezawodne zrodlo bialka), paczka serka(...), potem warstwa sosu, fasolka, warstwa sosu, feta, warstwa sosu i na gore reszta brokulek. Jest fantaku.rwastycznie smakowite, ta salatka jest wyjadana do ostatniej fasolki - ZAWSZE;)))