• Informacje na temat:

    ka z mięsa mielonego

Artykuły na temat: ka z mięsa mielonego
  • Szaszłyk z mielonego mięsa

    Przygotowanie: Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Papryki kroimy w dużą kostkę. Do mielonego mięsa dodajemy odciśnięty chleb, jajo, cebulę, czosnek, doprawiamy pieprzem, wędzoną papryką, solą i wyrabiamy, by składniki się połączyły. Z powstałej masy formujemy 12

  • Składniki: 30 dag mięsa mielonego, bakłażan, sól, 2 łyżki kaszy kuskus, 2 ząbki czosnku, cebula,olej, jajko...

  • Składniki: 4 jajka, sól, 400 ml mleka, 25 dag mąki, 1 cebula, 30 dag mięsa mielonego, po 1 pomidorze i papryce, 50 ml śmietany, bułka tarta, 3 łyżki mleka , słodka mielona papryka, natka, olej, pieprz.

  • Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, jajko, 50 dag ma łych ziemniaków, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, pieprz, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, sól, olej, jogurt, natka pietruszki.

  • Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 4 jajka surowe, kilka nadziewanych serem papryczek czereśniowych, sól, 3 kajzerki, cebula, papryka, pieprz, oliwa, bułka tarta.

  • Składniki: 1 kg mielonego mięsa, 4 marchewki, 20 dag boczku, cebula, kilka pieczarek, 2 łyżki masła, posiekana natka pietruszki, 2 jajka, sól, pieprz, śmietana.

  • Kalarepki nadziewane mielonym mięsem

    Składniki: 4 duże kalarepki, sól, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 1 jajko, bułka tarta, 1 pęczek koperku, cukier, pieprz,przyprawa do zup w płynie, 8 ziemniaków...

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag kopytek (albo gnocchi), 2 słodkie ziemniaki (bataty), 25 dag pomidorków koktajlowych, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 100 ml kwaśnej śmietany, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 15 dag żółtego sera, np. gouda, sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka, olej do smażenia...

  • Przysmak z mielonym mięsem

    Składniki na 4 porcje: 4 plastry wołowiny zrazówki, 40 dag przyprawionego mieszanego mięsa mielonego, 1 marchewka, 1/3 selera lub 1 pasternak, 1/2 łyżeczki chili, 1 łyżeczka musztardy, olej do smażenia.

  • Składniki na 4-6 porcji: 25 dag mąki, 15 dag masła, 1 żółtko, 50 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 4 łyżki oleju, 1 jajko, garść liści świeżego szpinaku, 1 duży oscypek, sól, pieprz.

Zdjęcia na temat: ka z mięsa mielonego
Wideo na temat: ka z mięsa mielonego
  • Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotlety

    Mięso mielone, ze względu na swoją formę, daje ogromne pole do eksperymentowania w kuchni. Można z niego przygotować nie tylko wyborny mięsny sos do zapiekanki czy zwykłe kotlety mielone, które nawet największym miłośnikom niekiedy mogą się znudzić. Jeśli chcecie odmienić swoje menu, spróbujcie przygotować mielone z warzywami - dzięki solidnej porcji warzyw zyskają niezwykłego smaku i będą zdrowsze! Zobaczcie nasz przepis!

  • Dlaczego warto jeść mięso mielone?

    Mielone mięso wołowe oraz wieprzowe zawiera wiele cennych składników odżywczych m.in. białko, żelazo, cynk oraz witaminy. Produkty do swojej diety szczególnie powinny wprowadzić kobiety w ciąży oraz osoby palące tytoń i pijące duże ilości kawy czy herbaty.

  • Z kurczakiem, mięsem mielonym, makaronem. Zapiekanki według Andrzeja Polana

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował różnego rodzaju zapiekanki. Kucharz zdradził przepisy na: białą zapiekankę z kurczakiem i fasolą, zapiekankę z mięsem mielonym i kukurydzą oraz słodką makaronową zapiekankę z twarogiem i malinami. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

Przepisy na temat: ka z mięsa mielonego
  • Zapiekanka z mięsem mielonym

    Składniki: 50 dag mięsa mielonego 1,2 kg ziemniaków 40 dag sera gouda 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 por 30 dag pieczarek ząbek czosnku łyżeczka słodkiej mielonej papryki olej sól pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry, warzywa oprósz solą. Na oleju podsmaż pieczarki i pora, dodaj mięso...

  • Penne z mielonym mięsem

    Skłaadniki: 50 dag mięsa mielonego wieprzowego  jajko pół czerstwej bułki pół szklanki mleka 3 łyżki bułki tartej 25 dag makaronu penne cebula puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 10 dag parmezanu 2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka cukru łyżeczka tymianku ząbek czosnku pół łyżeczki oregano olej sól pieprz Przygotowanie: 1. Usmaż...

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Składniki: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę 40 dag wołowego mięsa mielonego po 1 czerwonej i żółtej papryce 5 dag startego żółtego sera 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych 10 dag koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku po 2 łyżki posiekanej bazylii i szczypiorku oliwa oregano sól pieprz 30 ml wody 1 łyżeczka cukru Przygotowanie...

  • Mielone idealne

    Wystarczy odrobina kulinarnej fantazji, by zamiast kotletów mielonych z mięsa mielonego wyczarować inne, równie pyszne, a oryginalne dania.

  • Pomidory faszerowane mielonym mięsem

    To danie przypomni ci pełnię lata i wzbudzi tęsknotę za wakacjami!

  • Meksykańska z mięsem mielonym

    Aromatyczne i sycące danie

  • Naleśniki z mięsem mielonym

    Sos boloński z serem pleśniowym to duet, który po odgrzaniu zyskuje na smaku

  • Trójkąty z mięsem mielonym

    Świetny pomysł na kolację

  • Kotlety mielone z fetą

    Sposób przygotowania 1. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki, a fetę w grubą kostkę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż także bułkę, cebulę, oliwki i jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób. 2. Z mięsnej masy uformuj owalne kotleciki. Do środka każdego z nich wciśnij po 2 kostki fety. 3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż...

  • Mielone z suszonymi pomidorami

    Sposób przygotowania 1. Szalotkę lub cebulę obierz, drobno posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj do mielonego mięsa razem z drobno posiekanymi pomidorami suszonymi oraz odciśniętą bułką. 2. Dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz przyprawy i sok wyciśnięty z limonki, dokładnie połącz z jajkiem i tartym serem, dokładnie wyrób. 3. Z przygotowanej masy uformuj kotlety...

Dyskusje na temat: ka z mięsa mielonego
  • Re: co dodajemy do mięsa mielonego

    Ja do mielonego mięsa lubie dodac pieczarki podsmazone z cebulą na maśle a do tego sól ,pieprz,czosnek świezy lub granulowany oraz majeranek.:)

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    Szaszłyk...hehehehe ..raczej mielony na patyku

  • Re: co dodajemy do mięsa mielonego

    Do mięsa mielonego można dodać wiele składników,by poprawić jego walory smakowe:np pieczarki,paprykę, żółty ser, marchewkę,fasolkę białą,czerwoną, oraz oczywiście przyprawy:sól,pieprz,zioła,itp.

  • Re: Mielone z niespodzianką

    Do przygotowanego mięsa na kotlety dokładam różności: paprykę surową, ogórki kiszone, korniszony, marchew tartą, cukinię, seler naciowy, itp. Za każdym razem staram się inaczej doprawić mięso. Oczywiście tylko naturalne zioła a nie gotowe mieszanki do mielonego.

  • Re: co dodajemy do mięsa mielonego

    Podobno żeby mielone były soczyste trzeba dodać do mięsa wody.

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    Firma płaci za napisany komentarz, to rozumiem. Ale akurat Twoje pod różnymi artykułami powodują antyreklamę i zdenerwowanie.

  • co dodajemy do mięsa mielonego

    którym nadziewamy np.paprykę ,by nie było za "suche",dziękuję

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    rownie dobrze mozna nadziac na patyk ogorki kiszone albo kalafiora, ale na pewno nie bedzie to szaszlyk.

  • Re: co dodajemy do mięsa mielonego

    mam cielęcinę mieloną,też delikatne mięsko,ale może jakieś warzywa?dziękuję za podpowiedz.

  • Re: Szaszłyk z mielonego mięsa

    Taki szaszłyk może jedynie doprowadzić do zawału. Przecież to sam tłuszcz. Od kiedy się odchudzam zwracam szczególną uwagę na to co jem. Ponadto sporo biegam i stosuję iqgreen. W wakacje wolę mieć szczupłą sylwetkę, niż problemy z nadwagą.