• Informacje na temat:

    kabaczek gulasz

Artykuły na temat: kabaczek gulasz
  • Przygotowanie: 1. Kabaczek lub cukinię obierz i pokrój na mniejsze kawałki (ale nie krój zbyt drobno). Pierś kurczaka pokrój w kostkę, cebulę obierz z łupin i posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, a gdy ostygną, zdejmij z nich skórkę i pokrój w sporą kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, po czym przełóż ją do garnka. Na tej samej patelni przesmaż kurczaka. Pod koniec...

  • Składniki: 30 dag kiełbasy paprykowej, po dużym strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki, nieduży kabaczek, 2 większe cebule, 1 i 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, 5 łyżek oleju, 2 ząbki czosnku, sól, 1/2 łyżeczki tłuczonego kminku, łyżeczka słodkiej papryki.

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    Po niemiecku nazywa się to "eintopf" , czyli potrawa jednogarnkowa. Takie potrawy są w każdej kuchni, składając się z elementów charakterystycznych dla danego obszaru. Mogą to być gęsty, kolorowy misz-masz w rodzaju gulaszu lub bigosu, może to być zupa. Przepisów na takie potrawy jest tyle, ile kucharzy lubiących je przyrządzać.

  • Orient w domu

    ...i pieprzem. Gulasz chilli Składniki na 4 porcje: 60 dag łopatki wieprzowej, 1 cebula, 20 dag pieczarek, 2 średnie pory, 1 papryczka chili, 4 łyżki oleju, sól, 1 łyżeczka mielonego kminku(...) z ognia. Kiedy mięso w garnku będzie miękkie, zagęść gulasz mąką rozmieszaną ze śmietaną i gotuj jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodaj podduszone grzyby z porem. Podgrzej i odstaw. Podawaj z ryżem...

Przepisy na temat: kabaczek gulasz
  • Patison. Z czym się go je?

    ...jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po...