• Informacje na temat:

    kabaczek leczo

Artykuły na temat: kabaczek leczo
  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Składniki dla 4 osób: 2 średnie kabaczki, czerwona papryka, duża cebula, 20-30 dag wędliny, 1/2 kg pomidorów, papryka w proszku, sól, pieprz

  • Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy

    Do leczo warto dodać kabaczki oraz pokrojoną marchewkę podsmażoną na oleju. Zamiast kiełbasy można włożyć grillowane serdelki.

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Przez lata królowała na polskich stołach najczęściej w wersji leczo, tymczasem przepisów na dania z tym warzywem jest mnóstwo.

  • Odstaw cukier w trzy dni

    ...nabiału dziennie (np. 30 g sera, mały jogurt lub pół szklanki mleka) oraz więcej warzyw (np.: pomidory, świeża marchew, kabaczek). Wolno zjeść jedno jabłko dziennie. W drugim tygodniu dochodzą m.in...

  • Wlasnie skonczylam obrobke darowizny od kolezanki z jej dzialki. Dostalam reklamowke swiezych zielonych listkow, selera, pieruszki i koperku. To wszystko pocielam i powkladalam do woreczkow do zamrozenia. Bedzie do potraw jak znalazl w czasie kiedy o zielone trudno. Zrobilam tez szybkie leczo z kabaczka,ktory przypominal dynie, papryki i pomidorkow. To jednak do biezacego jedzenia. W czasie...

Przepisy na temat: kabaczek leczo
  • Węgierskie leczo

    Kabaczki obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki.

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Patison. Z czym się go je?

    ...jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po...

Dyskusje na temat: kabaczek leczo
  • Re: Kabaczek

    Moja znajoma robi kabaczka, który smakuje jak ananas. Można też zrobić "bazę" do leczo w słoiczki na zimę. Lub jak jak pisała POMPOLINA kabaczka curry (jak ogórki). Pychotka :) Pozdrawiam :)

  • Re: Kabaczek, król leczo

    Co za idiota z INTERII odrzucił mój komentarz, że pracowałem na Węgrzech 4 lata i nie było nigdy w oryginalnym leczo kabaczka, a klątwy i wulgaryzmy umieszcza, np "przeleciałbym ją" czy coś w tym stylu. Co za głupia komisja

  • Re: Kabaczek, król leczo

    No raczej kabaczek nie jest żółty, tylko bladozielony. Cukinia, owszem, jest ciemnozielona. Od wieków już nie widziałem kabaczków w sklepach...

  • Re: Kabaczek, król leczo

    leczo jest daniem węgierskim , żaden oryginalny przepis kuchni węgierskiej na leczo nie ma w składzie kabaczka. Danie z kabaczkiem lub cukinią należy nazwać inaczej.

  • Re: Kabaczek, król leczo

    Czy autor tekstu wie jak wygląda kabaczek? Ta pani ze zdjęcia trzyma w rękach paprykę.

  • Re: Kabaczek, król leczo

    bo kabaczek lubi papryke

  • Re: Kabaczek, król leczo

    Węgierskie leczo jest bez kabaczka!

  • Re: Kabaczek, król leczo

    Oczywiście,że kabaczek jest żółty,a cukinia zielona.

  • Re: Kabaczek, król leczo

    Oczywiście, że kabaczek. Nasza ocena twojego wpisu - same jedynki.

  • Re: Kabaczek, król leczo

    Co za cienias pisał te wypociny ? Kabaczek ?! cha, cha, cha...