• Informacje na temat:

    kabaczek w occie

Artykuły na temat: kabaczek w occie
  • Składniki na 4 słoiki: 2,5 kg kabaczków, 2 cebule, 2-3 marchewki, ziarna pieprzu i gorczycy, 4 listki laurowe, 1,5 szkl. octu 10 proc., 2 szkl. cukru, 1,5 łyżki soli, 1 łyżka curry.

  • Można je zapiekać, dusić, faszerować.... Znakomicie komponują się z mięsem, serem i innymi warzywami. Dzięki temu łatwo przygotujesz z nich pyszne, i za każdym razem inne danie na rodzinny obiad.

  • Patison na talerzu

    Mniejszy brat dyni, kabaczka i cukinii. Warto go posmakować - patison jest bardzo smaczny i długo zachowuje świeżość.

  • W ogrodach i na straganach pojawiły się już tegoroczne plony, czas więc zacząć przygotowywać przetwory.

  • Zasady diety po pięćdziesiątce

    ​Wprowadź podane niżej zasady do codziennej diety i dbaj o to, żeby zostały one z tobą na zawsze.

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ..., ogórki, papryka, cebula, pieczarki, brokuły, kalafiory, jarmuż, kapusta pekińska, kapusta biała, ogórki kiszone, fasolka szparagowa, bób, soczewica, soja, cukinia, kabaczek, bakłażan, brukselka, pory...

  • Zupa pięknie podana

    Nawet tradycyjny krupnik zyska na urodzie, gdy podamy go w nieco innym "talerzu".

Przepisy na temat: kabaczek w occie
  • Patison. Z czym się go je?

    ...w mieszance wody, octu, szczypty cukru i soli, czosnku, liści laurowych i ziela angielskiego. "Przygotowując przetwory na zimę nie możemy zapomnieć o patisonach. Te zamarynowane w occie urozmaicą nasze...