• Informacje na temat:

    kabaczek z farszami

Artykuły na temat: kabaczek z farszami
  • Składniki: 4 okrągłe kabaczki, 1 kostka wędzonego tofu, olej, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki posiekanych ziół, 1 ząbek czosnku , sól, pieprz

  • Składniki dla 4 osób: kilka małych kabaczków • 20 dag pieczarek • 10 dag kaszy jaglanej • czerwona papryka • pomarańczowa papryka • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki • cebula dymka • olej do smażenia • 15 dag sera gouda • sól • pieprz.

  • Pieczone kabaczki

    Składniki: 2 kabaczki, 30 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 5 dag ryżu, cebula, 2 łyżki oleju, 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, jajko, 5 dag startego żółtego sera, natka pietruszki, sól, pieprz

  • Składniki na 8 porcji: • 30 dag mąki • szczypta soli • 15 dag masła • 4 łyżki zimnej wody; farsz: • młody kabaczek • 30 dag ugotowanych ziemniaków • 2 łyżki masła • jajko • mała cebula • kilka listków tymianku • sól • pieprz...

  • Kabaczki na tarcie

    Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 15 dag mąki, szczypta soli, 8 dag zimnego masła, 4 łyżki zimnej wody. Farsz: 1 kabaczek, 30 dag ugotowanych ziemniaków, 2 łyżki masła, 1 jajko, 1 mała cebula, kilka listków świeżego tymianku, sól, pieprz, masło i bułka tarta do przygotowania formy.

  • Można je zapiekać, dusić, faszerować.... Znakomicie komponują się z mięsem, serem i innymi warzywami. Dzięki temu łatwo przygotujesz z nich pyszne, i za każdym razem inne danie na rodzinny obiad.

  • Bakłażan z kabaczkiem i papryką

    Podstawowe składniki: 2 średnie bakłażany, żółty kabaczek, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, czerwona papryka, 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki, sól, pieprz, słodka papryka, 2 czubate łyżki masła...

  • Składniki na 4 porcje: 31 duży kabaczek lub 2 mniejsze 33-4 ziemniaki 31 cebula 31-2 ząbki czosnku 3masło do smażenia 315 dag żółtego sera, pieprz 3po 2 gałązki oregano, natki i tymianku, sól...

  • Kabaczek, król leczo

    Kabaczek jest odmianą dyni, którą wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy raczej odmiany ciemnozielone, cukinią te jasnożółte. Kabaczek jest wdzięczny w uprawie, rośnie chętnie i w końcu lata, zaś posiadacze działek często obdarowują znajomych wydłużonymi owocami o wadze...

  • ...1 duży kabaczek; 300-400 g piersi kurczaka; 1 mała bułka; mleko; 1 duża cebula; 1 jajko; zielona pietruszka; pieprz; sól; olej lub oliwa.

Przepisy na temat: kabaczek z farszami
  • Kabaczek faszerowany

    Pieczarki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i papryki pokrój w kostkę.

  • Kabaczek, król leczo

    Włoski przysmak Kabaczek jest odmianą dyni. Odmianę tę wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy raczej odmiany ciemnozielone, cukinią te jasnożółte. Kabaczek jest wdzięczny w uprawie, rośnie chętnie i pod koniec lata posiadacze działek często obdarowują znajomych...

  • Sprawdzone sposoby

    Warto skorzystać z dobrych rad doświadczonych gospodyń domowych.

  • Przysmak z trzema serami

    Danie idealne na kolację - lekko i smacznie

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?