• Informacje na temat:

    kabaczek z pomidorami

Artykuły na temat: kabaczek z pomidorami
  • Duży kabaczek, 1-2 cebule, 3 duże pomidory, 2 śląskie kiełbasy, olej, sól, pieprz ziołowy.

  • ...rozgrzanego do temperatury 180ºC. Piecz około 40 minut. Przed podaniem udekoruj pomidorami oraz natką.

  • .... Kabaczek umyj, obierz, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Posiekaj obrane cebule i czosnek. 2 Papryki oczyść, pokrój na cząstki. Pomidory sparz, obierz, rozdrobnij. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj bakłażan, kabaczek i paprykę. 3 Smaż chwilę razem, zalej bulionem. Dodaj liść laurowy i 1-2 ziarna ziela angielskiego. Duś na małym ogniu pod przykryciem...

  • Cukinia duszona z papryką i kabaczkiem

    Składniki dla 4 osób: 2 cukinie • 2 cebule • 2 czerwone papryki • kabaczek • papryczka chilli • 3 pomidory • oregano • tymianek • 2 ząbki czosnku • 20 dag makaron tagliatelle • 3 łyżki oleju • pół łyżeczki słodkiej papryki • sól • pieprz.

  • Przygotowanie: 1. Kabaczek lub cukinię obierz i pokrój na mniejsze kawałki (ale nie krój zbyt drobno). Pierś kurczaka pokrój w kostkę, cebulę obierz z łupin i posiekaj. Pomidory sparz wrzątkiem, a gdy ostygną, zdejmij z nich skórkę i pokrój w sporą kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, po czym przełóż ją do garnka. Na tej samej patelni przesmaż kurczaka. Pod koniec...

  • Kabaczek, król leczo

    Kabaczek jest odmianą dyni, którą wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy raczej odmiany ciemnozielone, cukinią te jasnożółte. Kabaczek jest wdzięczny w uprawie, rośnie chętnie i w końcu lata, zaś posiadacze działek często obdarowują znajomych wydłużonymi owocami o wadze...

  • Składniki dla 4 osób: 2 średnie kabaczki, czerwona papryka, duża cebula, 20-30 dag wędliny, 1/2 kg pomidorów, papryka w proszku, sól, pieprz

  • Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy

    Do leczo warto dodać kabaczki oraz pokrojoną marchewkę podsmażoną na oleju. Zamiast kiełbasy można włożyć grillowane serdelki.

  • Składniki na 6 porcji: 40 dag makaronu penne, 1 mały kabaczek,1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, olej, 2-3 pomidory, sól, pieprz, zioła.

  • ...1 Kukurydzę obgotuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie, aż nieco zmięknie. Następnie zdejmij z niej ziarna (pół jednej kolby możesz w całości pokroić). 2 Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż. Miąższ połącz z pokrojonymi pomidorami, osączonymi...

Wideo na temat: kabaczek z pomidorami
  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak

Przepisy na temat: kabaczek z pomidorami
  • Kabaczek, król leczo

    Włoski przysmak Kabaczek jest odmianą dyni. Odmianę tę wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy raczej odmiany ciemnozielone, cukinią te jasnożółte. Kabaczek jest wdzięczny w uprawie, rośnie chętnie i pod koniec lata posiadacze działek często obdarowują znajomych...

  • Węgierskie leczo

    Kabaczki obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki.

  • Sprawdzone sposoby

    ...1. Kabaczki zawierają dużo wody, dlatego dobrze jest dość mocno oprószyć je solą i odstawić na około 30 minut. Potem zebrać sok ręcznikiem papierowym. 2. Kupując kabaczki wybieraj okazy nie za duże, twarde i nieuszkodzone. 3. Kabaczki przechowuj nie dłużej niż tydzień, w chłodnym miejscu. Mogą też leżeć w lodówce. Kładź je osobno. Jeśli położysz ją razem z pomidorami lub owocami, szybciej zwiędną...

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Tarta z cukinią, kabaczkiem i kozim serem Oj, ta tarta jest grzechu warta! Szczególnie jeśli, podobnie jak ja, jesteś fanem grillowanych warzyw. Cukinia i kabaczek to małżeństwo bardzo zgodne(...) lepiej po zapieczeniu. Składniki (dla 4 osób) 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g) 1 cukinia 1 kabaczek 1 bakłażan 1 pomidor 100 g koziego sera 150 ml śmietanki kremówki...

  • Grill? Dlaczego nie!

    Trudno wyobrazić sobie polskiego grilla bez ociekającej tłuszczem kiełbasy, karkówki czy kaszanki. Grill to nasza specjalność. Choć w ostatnich latach umiejętność przyrządzania potraw na ogniu urosła do rangi sztuki, ze względów medycznych i dietetycznych, ma tyle samo zwolenników, co przeciwników.