• Informacje na temat:

    kabaczek z serem

Artykuły na temat: kabaczek z serem
  • Kabaczki na tarcie

    Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 15 dag mąki, szczypta soli, 8 dag zimnego masła, 4 łyżki zimnej wody. Farsz: 1 kabaczek, 30 dag ugotowanych ziemniaków, 2 łyżki masła, 1 jajko, 1 mała cebula, kilka listków świeżego tymianku, sól, pieprz, masło i bułka tarta do przygotowania formy.

  • Można je zapiekać, dusić, faszerować.... Znakomicie komponują się z mięsem, serem i innymi warzywami. Dzięki temu łatwo przygotujesz z nich pyszne, i za każdym razem inne danie na rodzinny obiad.

  • Bakłażan z kabaczkiem i papryką

    Podstawowe składniki: 2 średnie bakłażany, żółty kabaczek, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, czerwona papryka, 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki, sól, pieprz, słodka papryka, 2 czubate łyżki masła...

  • Składniki dla 4 osób: kilka małych kabaczków • 20 dag pieczarek • 10 dag kaszy jaglanej • czerwona papryka • pomarańczowa papryka • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki • cebula dymka • olej do smażenia • 15 dag sera gouda • sól • pieprz.

  • Składniki na 8 porcji : 2 duże kabaczki, 1 cebula, 20 dag wędzonego boczku, 20 dag mrożonych różyczek brokułu, 25 dag żółtego sera typu gouda, 1 marchewka, sól, pieprz, olej.

  • Pieczone kabaczki

    ...w żaroodpornym naczyniu, podlewam wodą. 4 Przykrywam naczynie i piekę 45 min w temp. 190°C. 15 min przed końcem pieczenia posypuję serem. Anna Sikorska z Suwałk...

  • ...1 Umyte kabaczki obierz ze skórki, przekrój na pół i usuń nasiona. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oprósz solą i odstaw na kilka minut, by kabaczek puścił sok. W tym czasie opłucz i osusz koperek. Oderwij piórka od łodyżek, posiekaj. 2 Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce. Wymieszaj z odciśniętym kabaczkiem. Dodaj obraną i posiekaną cebulę, jajka oraz tyle...

  • Składniki na 4 porcje: 31 duży kabaczek lub 2 mniejsze 33-4 ziemniaki 31 cebula 31-2 ząbki czosnku 3masło do smażenia 315 dag żółtego sera, pieprz 3po 2 gałązki oregano, natki i tymianku, sól...

  • Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i obficie przelewamy gorącą wodą. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek (można dodać łyżkę masła). Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem nie dłużej niż 20 minut. Kabaczek lub cukinię ze skórką, marchewki i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę i drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę, obrany...

  • Kabaczek, król leczo

    Kabaczek jest odmianą dyni, którą wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy raczej odmiany ciemnozielone, cukinią te jasnożółte. Kabaczek jest wdzięczny w uprawie, rośnie chętnie i w końcu lata, zaś posiadacze działek często obdarowują znajomych wydłużonymi owocami o wadze...

Przepisy na temat: kabaczek z serem
  • Kabaczek faszerowany

    Pieczarki obierz, umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i papryki pokrój w kostkę.

  • Przekładana cukinią i kabaczkiem

    Składniki na 4 porcje: 5 dag masła 5 dag mąki 750 ml mleka 500 ml bulionu warzywnego (z kostki) po 2-3 gałązki rozmarynu i tymianku po 1 czerwonej i żółtej papryce 1 cukinia 1 kabaczek 25(...) i tymianek opłucz, osusz. 2. Odłóż trochę ziół do dekoracji, resztę posiekaj, wymieszaj z sosem i gotuj go na bardzo małym płomieniu ok. 10 minut. W tym czasie cukinię i kabaczek oczyść, odetnij końce...

  • Przysmak z trzema serami

    ..., przestudź, pokrój. Zioła opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek i posiekaj. Wystudzone mięso pokrój na bardzo małe kawałki.  3. Ricottę utrzyj na gładko z serem pleśniowym. Wymieszaj z jajkiem oraz...

  • Kabaczek, król leczo

    Włoski przysmak Kabaczek jest odmianą dyni. Odmianę tę wyselekcjonowano we Włoszech, gdzie roślina nosi nazwę "zucchini". Toteż w Polsce do dziś obowiązują dwie nazwy - cukinia i kabaczek. Przy czym kabaczkiem nazywamy raczej odmiany ciemnozielone, cukinią te jasnożółte. Kabaczek jest wdzięczny w uprawie, rośnie chętnie i pod koniec lata posiadacze działek często obdarowują znajomych...

  • Racuszki z cukinii

    Z cukinii (w Polsce zwanej kabaczkiem) możesz zrobić niemal każde danie. Również racuchy, zwykle kojarzone z jabłkami i słodkim smakiem. Warzywne i na ostro są równie smaczne.

  • Dwukolorowa zapiekanka

    Składniki dla 4 osób: Zapiekanka: 50 dag ziemniaków kabaczek 20 dag cienkich plastrów boczku czerwona papryka rozmaryn gałązki koperku 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki masła sól pieprz Sos: 2 łyżeczki masła 400 ml śmietany śmietankowy serek topiony 15 dag sera gouda 2 łyżeczki musztardy szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz ziołowy Sposób...

  • Owoce jesieni na polskim stole

    Korzystaj z ich bogactwa!

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Tarta z cukinią, kabaczkiem i kozim serem Oj, ta tarta jest grzechu warta! Szczególnie jeśli, podobnie jak ja, jesteś fanem grillowanych warzyw. Cukinia i kabaczek to małżeństwo bardzo zgodne(...) lepiej po zapieczeniu. Składniki (dla 4 osób) 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 200 g) 1 cukinia 1 kabaczek 1 bakłażan 1 pomidor 100 g koziego sera 150 ml śmietanki kremówki...

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    ...w kostkę. Posiekaj drobno koperek. Przełóż składniki do miski, dodaj odrobinę oliwy z oliwek, dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj na zimno lub ciepło. Kabaczek (po 9.-10. miesiącu) To jedna...