• Informacje na temat:

    kaczka pieczona po francusku

Artykuły na temat: kaczka pieczona po francusku
  • 20 dag mąki, 10 dag zimnego masła, 3 łyżki zimnej wody, 50 dag pomidorków, 1 cebula, 20 dag pieczonego drobiu (kurczaka, kaczki, indyka), 2 łyżki masła, 200 ml śmietany kremówki, 2 jajka, 15 dag żółtego sera, 2 garści listków bazylii, sól, pieprz, zioła prowansalskie.

  • Składniki: 4 piersi z kaczki, opakowanie ciasta francuskiego, paczka szpinaku, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, jajko roztrzepane z odrobiną mleka, oliwa, łyżka śmietany.

  • Składniki: 80 dag pieczonego mięsa z kaczki, garść orzeszków pinii, marchewka, 2 łodygi selera naciowego, cebula, 15 dag suszonych moreli, pomarańcza, natka pietruszki, łyżka oliwy, szklanka bulionu, mielony kminek, łyżeczka cynamonu, sól, pieprz, 50 dag ciasta francuskiego, 2 żółtka, sezam. Przygotowanie:

  • Składniki: na 12 porcji: 80 dag drobiowej wątróbki (z indyka, kurczaka, kaczki), 8 gałązek tymianku, 1,5 szklanki czerwonego wina, sól , 15 dag masła + do wysmarowania formy, 4 jajka + 1 do posmarowania, 10 dag suszonego mango (lub moreli), 10 dag suszonych borówek l 10 dag nieobranych i niesolonych pistacji, 40 dag ciasta francuskiego, pieprz Polewa porzeczkowa: 10 dag drobnego cukru,10 dag owoców sezonowych (porzeczek, wiśni), pół szklanki czerwonego wina

  • Składniki na 8 porcji: 50 dag kurzych lub gęsich wątróbek, 1 pierś kaczki, 30 dag wołowiny z tłuszczykiem, 2 opakowania ciasta francuskiego, 1/2 pokrojonego jabłka, 1 czerwona obrana i pokrojona na cząstki cebula, 5 łyżek czerwonego wina wytrawnego lub półwytrawnego, 2–3 łyżki oliwy lub oleju, przyprawy do pieczenia mięs: łyżeczka suszonego majeranku, szczypta cynamonu, po łyżeczce soli i tłuczonego pieprzu, 5 listków laurowych, przyprawy do masy: gałka muszkatołowa, sól, mielony pieprz, olej...

  • Przeciwieństwa się przyciągają

    Kuchnia francuska, najbardziej zróżnicowana w Europie przez wielu uznawana jest za niedościgniony wzór. Inspirują się nią szefowie kuchni i kucharze amatorzy na całym świecie nie tylko ze względu na jej bogactwo, ale również dlatego, że jest zdrowa. Coraz więcej wpływów zaobserwować możemy także w Polsce.

  • 5 dag orzeszków piniowych upraż na suchej patelni. Marchewkę, 2 łodygi selera naciowego, cebulę obierz, drobno...

  • Pasztet drobiowy w cieście

    Przygotowanie tego pasztetu najlepiej rozłożyć na dwa dni. Wtedy mamy pewność, że będzie taki, jakiego oczekujemy.

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    ...i drogich składników. Kaczka z sosem miodowym, oryginalna francuska pizza czy słodki przekładaniec to rozwiązania, które podbiją każde podniebienie.  To wszystko sprawia, że książka jest praktycznym...

  • 7 uwag o unikaniu złych restauracji

      Mamy okres wakacyjny, który sprzyja wyjazdom i jedzeniu w restauracjach. Jak jednak wybrać lokal, w którym da się dość dobrze i nie za drogo zjeść...

Przepisy na temat: kaczka pieczona po francusku
  • Kaczka w cieście francuskim z orzechami

    Delikatna i krucha. Rozpływa się w ustach!

  • Kaczka duszona w wiśniach

    Smakuje wybornie!

  • Francuska tarta

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 1/2 łyżeczki soli oraz pokrojone na kawałki zimne masło.

  • Kaczka na cztery sposoby

    Przepisy, które pokochasz.

  • Odkurzone polskie menu

    Tradycyjne polskie składniki, jak ziemniaki, grzyby czy słonina mogą być podstawą prawdziwie wyrafinowanych dań. Polska kuchnia pojawia się w nowych odsłonach.

  • Gotuj z uczuciem!

    ...w sobie tradycję i tradycyjne składniki z nowymi technikami. Na przykład pierogi czy pieczona kaczka są teraz przyrządzane w inny, ciekawszy sposób, przy użyciu mało tradycyjnych składników, jak oliwa...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...minut. Piersi pokroić w plastry. Serwować z grzybami i sosem miodowo-octowym. Czas przygotowania: 35 minut Jedna porcja zawiera: 2640 kJ/631 kcal Świąteczna kaczka Składniki na 4 porcje: - 1sprawiona kaczka (1,5 kg), - sól, czarny pieprz, - pęczek tymianku, - 2 marchewki, - 3 średniej wielkości cebule, - 400 ml zredukowanego bulionu z kaczki, - 800 g mączystych ziemniaków...

  • Kluchy i kluski

    Jak Polska długa i szeroka, w każdym domu goszczą kluski i to w najróżniejszej formie. Nic dziwnego, ponieważ te smaczne dodatki mogą stanowić także samodzielnie, wspaniałe dania. A wybór jest olbrzymi...