• Informacje na temat:

    kaczka pieczona w warzywach

Artykuły na temat: kaczka pieczona w warzywach
  • Nadziewana pieczona kaczka

    Wybierz się w kulinarną podróż, pełną tradycji różnych krajów i niezwykłych, świątecznych smaków.

  • Składniki: kaczka, 20 dag cukinii, 10 dag oliwek, cebula, główka czosnku duże kwaśne jabłko, łyżka majeranku, po łyżeczce tymianku i oregano, liść laurowy, natka, sól, pieprz...

  • Składniki: 1 duża kaczka, 3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, cebula, 3 listki laurowe, 6 ziaren ziela angielsk., 25 dag wątróbki kaczej, 2 czerstwe kajzerki, olej, 5 jajek, garść pistacji, sól, pieprz, gałka muszkat.

  • Składniki: tuszka kaczki, szałwia, po 2 łyżeczki soli oraz ziół prowansalskich, mielona papryka. Farsz: 30 dag mielonego, 40 dag borowików, cebula, bułka tarta, jajko, sól, pieprz, olej. Ponadto: marchewka, pietruszka, papryka, czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, bulion, olej.

  • Składniki: 40 dag mięsa z kaczki, sól, 20 dag wątróbki z kaczki, szklanka śmietany l posiekana włoszczyzna i papryka, łyżka masła, 2 jajka l pieprz, gałka muszkatołowa

  • Kaczka w złocistym karmelu

    Składniki na 8 porcji: 2 sprawione kaczki (każda około 2 kg), 5 cebul, 1 pęczek tymianku, 12 małych kwaskowych jabłek, 15 dag brązowego cukru, 75 ml jasnego octu balsamicznego, 400 ml bulionu drobiowego, 1 pęczek włoszczyzny, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: Ciasto: 1 szklanka mąki, 1 jajko, 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki mleka, olej do smażenia. Farsz: 2 pieczone piersi z kaczki, 1 łyżka masła, 1 średnia cukinia, 1 szklanka zielonego groszku (mrożony), 2 cebule, 1-2 garście kiełków fasoli mung, sól, pieprz.

  • Składniki: ● kaczka ● 3 łodygi selera naciowego ● cebula ● listki szałwii ● cytryna● 3 marchewki ● natka ● pieprz ● sól Sos: ● puszka moreli ● 3 łyżki cukru ● 2 łyżeczki musztardy ● 3 łyżki dżemu morelowego ● sok z cytryny ● 1/2 szklanki soku z pomarańczy ● szczypta mielonego imbiru ● brandy...

  • Kaczka nadziewana kaszą i grzybami

    Królowa każdego przyjęcia.

  • Składniki: 40 dag mięsa z kaczki, sól, 20 dag wątróbki z kaczki, szklanka śmietany , 20 dag posiekanych warzyw , łyżka masła, 2 jajka, pieprz, gałka muszkatołowa.

Przepisy na temat: kaczka pieczona w warzywach
  • Piersi z kaczki w ostrym sosie

    Skórę kaczki natnij, oprósz solą i pieprzem, smaż z obu stron na maśle klarowanym lub oleju.

  • Kaczka na cztery sposoby

    Przepisy, które pokochasz.

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Ważne, by udka z kaczki rzeczywiście piekły się długo w niskiej temperaturze, wtedy są bardzo miękkie w środku a na zewnątrz apetycznie chrupiące. Jeśli przygotowujemy więcej niż 6 udek, pamiętajmy by odpowiedni wydłużyć czas pieczenia. Czerwona kapusta duszona w winie jest świetnym dodatkiem do kaczki.

  • Niekonwencjonalne łączenie składników daje potrawom nowy smak

    Kucharze podkreślają, że produkty, które na pozór zupełnie do siebie nie pasują, mogą stworzyć oryginalną kompozycję nie tylko smakową, lecz także wizualną. Owoce na słono, bób z poziomkami, pieczone mięso w czekoladzie czy jadalne kwiaty to tylko niektóre z inspiracji na ten sezon.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    .... Albo smażone. Albo szynka pieczona. Kaczka pieczona Kaczkę oskubać, wypatroszyć, oczyścić, pęsetą usunąć resztki pierza, ewentualnie opalić nad ogniem, umyć i osuszyć. Jabłka obrać, pokroić(...), jak matka piekła kaczkę, dzieliła ją i wszystkie części szpikulcami przekłuwała. Na stole była cała kaczka, a każdy nakładał sobie kawałek na talerz. Gęś pieczona z nadzieniem owocowym Gęś...