• Informacje na temat:

    kaczka pieczona z nadzieniem

Artykuły na temat: kaczka pieczona z nadzieniem
  • Składniki: kaczka (ok. 1,8 kg), 2 cebule, 10 dag suszonej żurawiny, 3 łyżki majeranku, łyżeczka rozmarynu, łyżeczka papryki słodkiej, 3 łyżki sosu śliwkowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, łyżka soli, pół łyżeczki pieprzu, świeże owoce (maliny, śliwki, jabłka).

  • Nadziewana pieczona kaczka

    Wybierz się w kulinarną podróż, pełną tradycji różnych krajów i niezwykłych, świątecznych smaków.

  • Taka kaczka, doskonała propozycja na uroczysty niedzielny oraz świąteczny obiad, najlepiej smakuje z ryżem na sypko. Jeśli zostanie nam trochę farszu, możemy nim obłożyć kaczkę pod koniec pieczenia.

  • Pomysł na kaczkę

    Pieczona, faszerowana jabłkami i oblana wyjątkowym sosem.

  • Kaczka w pomarańczach

    Składniki na 4 porcje: 1 sprawiona kaczka (ok. 2 kg), 3 pomarańcze, 1 duża cebula, 1 łyżka marynowanego pieprzu, 2 łyżki płynnego miodu, 1 szklanka bulionu drobiowego, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól, mielony czarny pieprz, cząstki pomarańczy i mięta do dekoracji.

  • Składniki na 6 porcji. Mięso: 1 kaczka (ok. 2,5 kg), 2 łyżki masła, 1 pomarańcza, 1 łyżeczka majeranku, sól. Sos: 1 pomarańcza, sok z 3 pomarańczy, 1/2 szkl. wytrawnego wina, 3 łyżki dżemu pomarańczowego, szczypta suszonego imbiru. Dodatki: 3/4 szkl. ryżu lub kaszy jaglanej, 1/3 szkl. rodzynek.

  • Składniki: kaczka (1 i 1/2 kg). Nadzienie: 2 garści suszonych grzybów, 1 i 1/2 szklanki pęczaku, 4 zmiażdżone ząbki czosnku, 2 cebule, łyżka oleju, sól, pieprz, 2 łyżki suszonego majeranku, kminek do posypania kaczki.

  • Kaczkę umyj, oczyść, odejmij mięso od kości. Rozłóż na desce, lekko rozbij przez folię, posól i popieprz. 10 dag wędzonego boczku pokrój...

  • Końcówka pieczeni, resztka ugotowanych ziemniaków, makaronu... Dzięki naszym pomysłom nic się nie zmarnuje! W kilka chwil zrobisz z tego smakowite dania.

  • Serwowane w restauracjach jest drogie, z kolei kupowane w sklepie nie gwarantuje dobrej jakości. Sushi zrób więc sama! Warzywa, owoce morza, pieczona kaczka, grzyby shitake, będą(...) ryżu). Zagnij matę od dołu w kierunku do środka i dociśnij jej krawędź do ryżu zaraz za nadzieniem. Roluj do końca, przesuwając matę w górę. Nożem pokrój rolkę na kawałki. Jak zrobić ryż do sushi...

Przepisy na temat: kaczka pieczona z nadzieniem
  • Kaczka zagrodowa z jabłkami na wielkanocnym stole

    Wielkanoc to czas radosnych chwil spędzonych z bliskimi. Na rodzinne spotkania przygotowujemy tradycyjne świąteczne dania i wykwintne potrawy. Pieczona Kaczka zagrodowa z jabłkami to idealny pomysł na świąteczny obiad. Podkreśli uroczysty charakter posiłku i zyska uznanie dzięki niebanalnemu połączeniem smaków.

  • Kaczka na cztery sposoby

    Przepisy, które pokochasz.

  • Składniki: 2 kg młoda kaczka, 20 dag cielęciny, plaster świeżej słoniny (ok 5 dag), 2 stołowe łyżki bułki tartej, 2 jajka, wątróbka z kaczki, 3 łyżki mleka, sól, pieprz, majeranek, kilka kwaśnych jabłek (mogą być papierówki).

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ..., jak matka piekła kaczkę, dzieliła ją i wszystkie części szpikulcami przekłuwała. Na stole była cała kaczka, a każdy nakładał sobie kawałek na talerz. Gęś pieczona z nadzieniem owocowym Gęś(...). Albo smażone. Albo szynka pieczona. Kaczka pieczona Kaczkę oskubać, wypatroszyć, oczyścić, pęsetą usunąć resztki pierza, ewentualnie opalić nad ogniem, umyć i osuszyć. Jabłka obrać, pokroić...

  • Menu z weselnego przyjęcia Williama i Kate!

    ...z czerwonej pomarańczy Malinowe financiers Rabarbarowe tartaletki z Creme Brulee Pasiflorowe pralinki Trufle z nadzieniem z białej czekolady Pralinki z mlecznej czekolady z orzechami Trufle z nadzieniem z czarnej czekolady...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Gęś z nadzieniem kasztanowym, kluseczkami i czerwoną kapustą Składniki: - jedna gęś, - sól, pieprz, - 2 puszki kasztanów, - 4 kwaskowe jabłka, - pęczek majeranku, - 100 g rodzynek(...), doprawić solą i pieprzem. Gęś podawać z kapustą, kluskami, nadzieniem i sosem. Pierś z gęsi w sosie pomarańczowym Składniki: - pierś z gęsi, - sól, pieprz, 3 cebule, - 4 łyżki marmolady...