• Informacje na temat:

    kajzerki z mięsem mielonym

Artykuły na temat: kajzerki z mięsem mielonym
  • Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości kalarepki (po ok. 35 dag), 20 dag pomidorów, 1/2 czerstwej bułki kajzerki, 1 pęczek szczypiorku, 25 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, sól, pieprz, 3/8 litra bulionu warzywnego.

  • Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 4 jajka surowe, kilka nadziewanych serem papryczek czereśniowych, sól, 3 kajzerki, cebula, papryka, pieprz, oliwa, bułka tarta.

  • Składniki na 4 sztuki: 40 dag mielonego mięsa, np. wieprzowo-wołowego, 1 średnia cebula, 1 mała czerstwa bułka kajzerka, 1 szklanka mleka, 2 jajka, 1 mała cukinia, 4 łyżeczki musztardy, np. sarepskiej, 8 plasterków boczku, łyżka oleju, sól, pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: • kilogram mięsa mielonego z łopatki • duża cebula • 2 ogórki kiszone • 10 dag sera żółtego • 3 jajka • bułka tarta • 2 kajzerki • sól pieprz • olej.

  • Składniki: 50 dag mielonego mięsa z indyka, jajko, 3 łyżki bułki tartej, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, olej, 4 kajzerki, 4 plasterki żółtego sera, 4 liście sałaty, łyżka masła, po 12 plasterków pomidora i ogórka, sól , mielony kminek, pieprz.

  • Składniki (na 4 porcje): Do hamburgerów: 50 dag mielonego mięsa z indyka, 1 jajko, 1 cebula, 2–3 łyżki tartej bułki, 2 ząbki czosnku, 4–5 łyżek oleju, mielony kminek, sól, pieprz. Dodatkowo: 4 bułki kajzerki, 2 cebule, 4 plasterki żółtego sera, 4 liście sałaty (umyte i osuszone), po 12 plasterków pomidora i ogórka, 1 łyżka masła, sól, pieprz.

  • .... Odstaw je na 40 minut w ciepłe miejsce, by ładnie wyrosło. W tym czasie kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Parmezan drobno zetrzyj. Cebulę obierz i posiekaj. Bułeczkę wymieszaj z mielonym mięsem...

  • Kuleczki z mięsa mielonego

    Składniki na 4-5 porcji: 60 dag mięsa mielonego, np. wieprzowo-wołowego lub drobiowego, 1 mała cebula (biała), 1-2 ząbki czosnku, olej do smażenia, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 jajko, 1 czerstwa bułka kajzerka, sól, pieprz, 2 małe czerwone cebule, 2 średnie pomidory.

  • Składniki na 6-8 porcji: 50 dag mięsa mielonego np. wieprzowo-wołowego lub z szynki, 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 szklanka mleka, 1 jajko, 2 małe cebule, 2-3 ząbki czosnku, 3 łyżki startego sera np. parmezan, 6-8 pomidorków koktajlowych lub 3-4 pomidory śliwkowe, 3-4 plasterki szynki, listki świeżej bazylii lub rukola, 2 łyżki oleju, 4-5 łyżek bułki tartej, sól, pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: ■ 40 dag mielonego cielęcego ■ kajzerka ■ mle- ko ■ 3 dag orzeszków piniowych ■ pęczek natki ■ 2 szalotki ■ ząbek czosnku ■ 5 suszonych pomidorów ■ olej ■ bułka tarta ■ jajko ■ sól ■ pieprz ■ chili

Przepisy na temat: kajzerki z mięsem mielonym
  • Rolady z mielonego mięsa

    ..., potnij w cienkie paseczki. Mozzarelle osącz z zalewy, pokrój w plasterki. Bułkę pokrój na kawałki, namocz w mleku lub bulionie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem i usmażoną cebulą. Do tego wbij...

  • Szaszłyki z mięsa mielonego

    Tak łatwo przyrządzić z niego pieczone albo smażone smakołyki na szpadkach. Skorzystaj z naszych przepisów, a zaskoczy cię nie tylko ich forma, ale też wyjątkowy smak.

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    ...w niej krokiety, mięso (np. kotlety mielone), ugotowane warzywa czy rybę. Po usmażeniu panierka z tartej bułki będzie miała piękny, złoty kolor. Nadziewana To znakomity sposób na zużycie kajzerki(...) lubisz zagęszczać mąką sosów i zup, możesz zamiast niej użyć wczorajszej kajzerki. Dodaj posiekaną kromkę lub dwie, gdy sos lub zupa są prawie gotowe i jeszcze przez chwilę podgrzewaj. Bułeczkowe muffinki...

  • Mielone z niespodzianką

    Kotlety mielone w nowej odsłonie

  • Kotlety mielone z fetą

    Sposób przygotowania 1. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki, a fetę w grubą kostkę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do...

  • Mielone w pomidorach

    Sycące i aromatyczne.

  • Wrzeciona z papryką

    Przyrządzając ulubione danie bliskich, wystarczy część mięsa zastąpić kolorowymi jarzynami, by tradycyjne mielone stały się lżejsze, zdrowsze i... jeszcze smaczniejsze!

  • Pulpeciki w sosie pieczarkowym

    Z mielonego mięsa.

  • Domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...dziczyzny ●50 dag mięsa z zająca lub królika, ●50 dag podgardla wieprzowego; do gotowania mięsa: 3 listki laur., pieprz, ziele ang. ●50 dag wątróbek ●2 kajzerki ●3 jajka ●10 dag słoniny ●10 dag tartej bułki(...) podsmaż. Wszystko zmiel 3 razy. Dodaj żółtka, przyprawy. Kajzerki namocz w sosie z gotowania mięsa. Odciśnij, zmiel, dodaj do mięsa wraz z resztą wywaru i ubitymi białkami. Blachę natłuść, obsyp tartą...