• Informacje na temat:

    kanapkowe

Artykuły na temat: kanapkowe
  • Składniki: 15 dag serka kanapkowego, 2 jajka, 1 pomidor, 1-2 łyżki majonezu, 2 paluchy, sól, pieprz, 1/2 ogórka, kawałek czerwonej papryki , natka, groszek, groszek z puszki, sól, pieprz...

  • Składniki: 40 dag ryżu do sushi, 100 ml octu ryżowego, sól, 2 łyżki drobnego cukru, po 15 dag marchewki, kolorowych papryk i ogórka, 5 dag marynowanego imbiru, rzeżucha, 4 płaty alg nori

  • .... Groszkowy twarożek Ugotuj do miękkości 30-40 dag zielonego groszku. Potem go odcedź i wystudź. Dodaj 20 dag twarożku kanapkowego. Całość zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz...

  • Składniki: 15 dag twarogu, po łyżce musztardy, posiekanego szczypiorku, pietruszki i estragonu, sól pieprz, 2 pomidory, 4 rzodkiewki, 4 liście sałaty, 2 młode cebulki , 6 kromek chleba, 4 plastry szynki.

  • Pielęgnacja kanapkowa

    ...​Słyszałaś już o pielęgnacji warstwowej albo kanapkowej? Nie? Nic dziwnego, pomysł jest nowy. Kosmetolodzy uznali, że jeden wielofunkcyjny krem to nie to. Dlaczego? Bo skóra lepiej wykorzystuje składniki aktywne, gdy dostarcza się ich w kilku etapach. Czy ma to sens? Odpowiada dermatolog dr hab. Elżbieta Kowalska-Olędzka z kliniki Melitus w Warszawie.

  • Składniki na 6 porcji: 1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk zielonej papryki, 2 dymki ze szczypiorkiem, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 4 łyżki orzechów włoskich , 2 łyżki majonezu, słodka papryka, 25 dag żółtego sera typu gouda, po 6 kromek jasnego i ciemnego pieczywa tostowego.

  • Składniki: 1 parówka drobiowa, 2-3 kromki pszennego pieczywa tostowego, masło do smarowania, 2-3 plasterki szynki drobiowej, 2 plasterki żółtego sera, 2 rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, szczypiorek.

  • Nowa pielęgnacja kanapkowa. Ochroni skórę zimą

    Ten wyjątkowy sposób dbania o twarz polega na nakładaniu kolejnych warstw kosmetyków – tak jakbyś robiła sobie kanapkę! Wtedy skóra najlepiej chłonie substancje aktywne i jest odporniejsza na podrażnienia.

  • Składniki: 1 mała bagietka lub bułka typu paluch, 2 łyżeczki masła, oliwa, 10 dag sera żółtego, 10 dag wędliny (szynki, mielonki, mortadeli), 1/2 główki sałaty masłowej, pomidorki koktajl., oliwka, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 8 kromek pszennego pieczywa tostowego, masło do smarowania, 15 dag serka śmietankowego, 1 ząbek czosnku, 1 ogórek, garść listków mięty, sól, pieprz

Wideo na temat: kanapkowe
  • Z łososiem, jajeczne i pate. Przepisy na pyszne pasty kanapkowe

    Czym można zastąpić wędlinę na kanapce? Blogerka kulinarna Samar Khanafer zdradziła przepisy na pasty do pieczywa. Przygotowała pastę jajeczną z awokado, pastę rybną, pastę z ciecierzycy i wędzonego na zimno łososia, pate z kurzej wątróbki oraz kokosowy krem z białej czekolady. Źródło: Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?

    Makrela to pyszna i bardzo popularna ryba: to właśnie ona, obok śledzia i łososia, jest najchętniej wybieraną rybą w Polsce. Jest zdrowa, ma w sobie niemal wszystko, co najlepsze w rybach! Jej delikatne, ale wyraziste w smaku mięso idealnie nadaje się na przyrządzenie kanapkowej pasty! To świetna propozycja dla wszystkich, którzy lubią domowej roboty smarowidła do kanapek. Warto wspomnieć, że

  • Pasta z pieczonego bakłażana

    Pasty na kanapki to kapitalny sposób na odmianę codziennych kanapek. W parę chwil możecie przygotować przepyszną pastę kanapkową - tym razem w wersji z pieczonym bakłażanem i selerem naciowym. Pyszny smak bakłażana podkreślą orzechy. Całość zajmie wam dosłownie parę chwil!

Przepisy na temat: kanapkowe
  • Pasty kanapkowe

    Z powodzeniem zastąpią masło i błyskawicznie zamienią zwykłą kromkę w niebanalną kanapkę. Dzięki nim zapewnisz sobie dodatkową porcję cennych witamin i mikroelementów.

  • Kolorowe pasty kanapkowe

    .... Potem go odcedź i wystudź. Dodaj 20 dag twarożku kanapkowego. Całość zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz roztartym ząbkiem czosnku. Jeśli wolisz, zamiast czosnku dodaj posiekaną...

  • Smakowite pasty kanapkowe z bakaliami

    Po wakacyjnym odpoczynku, kiedy wracamy do codziennych obowiązków poszukujemy pomysłów na szybki i smaczny lunch, który z łatwością zabierzemy ze sobą np. do pracy. W pierwszych dniach października warto sięgać po sezonowe warzywa, które dobrze będą smakować.

  • Kanapkowe szaszłyki z mozzarellą i śliwkami kalifornijskimi

    Powrót dzieci do szkoły to dla rodziców liczne wyzwania, także te kulinarne. Nie jeden rodzić głowi się, co zapakować swoim pociechom do szkolnej śniadaniówki, która przecież wcale nie musi być nudna.

  • Pyszne i szybkie pasty kanapkowe

    Pasty do pieczywa to zdrowe, proste w przygotowaniu i smaczne przekąski. To idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek z wędliną i serem, która urozmaici codzienne śniadania i kolacje. Pasty idealnie sprawdzą się również podczas domowych przyjęć, podawane w formie przystawek.

  • Krem kanapkowy czekoladowo-śliwkowy

    Sprawi, że żadne dziecko się mu nie oprze, a i na ustach dorosłego pojawi się uśmiech.

  • Przysmaki z szynką i serem

    Popularny duet kanapkowy tym razem w nowej odsłonie. Bo szynka i ser to świetne dodatki także do dań na lunch.

  • Jak odmienić smak kanapek? Sekret tkwi w pastach i smakowym maśle

    Postaw na smak Pasty kanapkowe i masła smakowe są doskonałą alternatywą dla popularnych kanapek z wędliną, serem czy dżemem. W zależności od dodanych składników stanowią cenne źródło tłuszczów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pasty rybne, jajeczne, czy warzywne nabiorą wyjątkowego smaku, dzięki ziołom i przyprawom. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i od tego, co akurat...

  • Modne kanapki na ciepło

    Są najpopularniejszym posiłkiem na śniadanie i kolację. Zwykle ich nie doceniamy – robimy na szybko i zjadamy w biegu. Ale kanapka nie musi być wcale nudnym posiłkiem. Można przygotować ją na wiele sposobów: na słodko, słono, z mięsem, bez mięsa, na ciepło lub zimno. Coraz częściej wychodzimy poza schematy i po kanapkowe inspiracje sięgamy do innych krajów np. słonecznych Włoch. Jeśli należysz...

  • Ser twarogowy: Z czym ci posmakuje

    ...posypania sałatki albo jako nadzienie do pieczeni. 6. Ricotta. Z tego aksamitnie gładkiego serka łatwo przygotujesz desery, słodkie kremy, pasty kanapkowe oraz dipy. Możesz nim zagęszczać sosy oraz zupy.

Dyskusje na temat: kanapkowe
  • Re: Tort kanapkowy

    linda zgadzam się z Toba szwedzkie torty kanapkowe są rewelacyjne!!mam przepis na śledziowy jak zrobie to zamieszczę przepis.

  • Re: Pasty kanapkowe

    A ty brzmisz jak fiu..t

  • Re: Chcę schudnąć

    Ja chciałabym się podzielić z wami moim najnowszym odkryciem. Te wszystkie serki kanapkowe, a przynajmniej zdecydowana ich większość to prawdziwa masakra pod względem składników. Na jednym z nich ostatnio wyczytałam, że w stu gramach jest aż czternaście gramów samych tłuszczów nasyconych. Komuś się może wydawać, że się zdrowo odżywia bo nie je przetworzonych wędlin i tłustego sera żółtego

  • Re: Pasty kanapkowe

    Kochanieńcy, jedzcie dynię i jarmuż :-)

  • Re: Dodatek do ryby

    cykle kanapkowe i parówkowe, oczywiście proszę, nie bierzcie tego na poważnie, cyklów owych nie będzie, mam również nadzieje że nikogo nie uraziłem ani nie obraziłem, po prostu chciał bym żeby ten

  • Re: Pasty kanapkowe

    Polecam szczaw i mirabelki. Stefek ,,Burczymucha" Niesioł jest przykładem jurności i krzepy

  • Re: Pasty kanapkowe

    do tego smarowidła przydałoby się jeszcze trochę drutu kolczastego !

  • Re: Pasty kanapkowe

    Bardzo nie lubię określenia natka. Jest coś takiego jak nać piertuszki lub zielona pietruszka (ziele pietruszki). Natka to brzmi jak Natalia

  • Re: Pasty kanapkowe

    A co mnie ciu..l.u interesuje czego ty nie lubisz? Do budy i ujadac gdzie indziej

  • Re: Z łososiem, jajeczne i pate. Przepisy na pyszne pasty kanapkowe

    Polecam takie pasty kanapkowe zrobić olejem lnianym lenvitol. Dobry sposób na przemycenie cennych kwasów omega 3 których ma dużo