• Informacje na temat:

    kapary do mięsa

Artykuły na temat: kapary do mięsa
  • Składniki: 70 dag drobiowego mięsa mielonego, 2 cebule, czerstwa bułka, jajko, sól, pieprz, 5 łyżek kaparów, liść laurowy, 3 łyżki masła, 3 łyżki mąki, małe opakowanie śmietany, szczypta cukru, 2 żółtka.

  • Księga smaków: Kapary

    ...przypraw solą, pieprzem, octem i cukrem. Posyp też suto kaparami i oliwkami. Z makaronem: Penne ugotuj al dente. Podsmaż kapary (ok. 4 minuty), aż do odparowania ich zapachu. Dodaj do nich śmietankę 18% i duś 6 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku. Gotowy sos wymieszaj z makaronem i od razu podawaj. W parze ze śledziem: Kapary doskonale smakują ze śledziami. Matjasy mocz...

  • Składniki: 30 dag mielonego mięsa wieprzowego, łyżka kaparów, biała część pora, sól, pieprz, 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej. Sos: puszka pomnidorów w zalewie, strąk czerwonej papryki, czosnek, listek laurowy, olej.

  • Składniki na 8-10 sztuk: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 1 jajko, 100 ml mleka, 250 ml wody, 30 ml oleju, ½ łyżeczki soli Na farsz: 40 dag mielonego mięsa, np. wołowo-wieprzowego, 1 duża cebula, 40 dag pomidorów z puszki (pokrojonych), 15 dag białej fasoli z puszki, ½ strąka czerwonej papryki, 2-3 ząbki czosnku,1 łyżka kaparów, 8-10 pomidorków kok tajlowych, olej do smażenia, sól, pieprz...

  • .... 2 min, aż mięso przestanie być surowe. Dodaj pomidory, kapary, oliwę, duś 2 min. Do sosu dodaj wodę z gotowania. Chwilę podgrzej. Nałóż na osączone spaghetti, posyp natką, ew. skórką z cytryny...

  • ...nagrzaną patelnię. Dodaję obraną, startą na grubych oczkach marchewkę oraz osączone z zalewy kapary. 3. Wszystko razem kilka minut podgrzewam, a następnie dokładam pokrojonego w kostkę upieczonego kurczaka...

  • Sosy do jaj i mięs

    Gdy zasiądziemy do uroczystego śniadania wielkanocnego, na stole pojawią się mięsa, wędliny, pieczenie i pasztety, które mają podkreślić koniec Wielkiego Postu. Co jednak podkreśli smak mięsiw(...), które wzbogacą aromat i doprawią soczyste mięsa. Choć przygotowujemy je na święta, nie znaczy, że tych przepisów nie możesz wykorzystać także na co dzień. Sos tatarski Składniki: 2 jajka...

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag sera twardego, 25 dag wędzonej wieprzowiny,15 dag pieczarek, 2 jajka,15 dag mąki pszennej,15 dag bułki tartej, olej do smażenia, sól, 4 cebule. Na sos: szklanka jogurtu naturalnego, czerwona papryka, gruby szczypior, sól, łyżka posiekanych kaparów, pieprz, 2 łyżki majonezu, łyżka soku z wyciśniętej cytryny.

  • Składniki dla 4 osób: 4 cukinie • 50 dag mięsa mielonego z indyka • kilka gałązek szczypiorku • 15 dag sera mozzarella • 10 dag tartego parmezanu • olej do smażenia • pół łyżeczki wędzonej papryki • kilka łyżeczek kaparów • sól • pieprz...

  • Plaszczka, sos maslany z kaparami

    ...plaszczke na 15 minut. Maslo roztapiamy na parze, dodajemy sok z cytryny i lekko ubijamy lyzeczka. Dodajemy kapary, posiekane jajko, pietruszke i doprawiamy. Podajemy calosc... najlepiej z ziemniakami...

Przepisy na temat: kapary do mięsa
  • Mielone z ananasem i kaparami

    Sposób przygotowania 1. Pierś kurczaka pokrój, zmiel w maszynce do mięsa. Wymieszaj z pozostałymi składnikami. Formuj kulki. Obsmaż. Gotuj w wodzie 10 minut.  2. Plastry ananasa przekrój na pół. Masło rozpuść na patelni z miodem, włóż cząstki ananasa, podsmaż, dodaj mleko kokosowe, zalewę z puszki, jogurt i opłukane w wodzie kapary.  3. Całość duś, odparowując sos, by nieco zgęstniał. Przypraw...

  • Pulpety z kaparami

    Składniki na 4 porcje: - 50 dag mielonego mięsa z drobiu, - 3 ząbki czosnku, - 1 jajo, 1 bułka, - 1 czerwona papryka, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki kaparów, - sól, pieprz, - natka pietruszki Przygotowanie: Natkę pietruszki i ząbki czosnku drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać rozdrobniony czosnek, natkę, jajko, odciśniętą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem...

  • Królik duszony z Toskanii - Agnieszka

    ...sprawiony królik, cebula czerwone, czosnek, oliwa, białe wino wytrawne, czarne oliwki, kapary, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, rozmaryn, majeranek), maggi, mąka...

  • Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

    Słowo burger kojarzy się z jedzeniem typu fast-food, jednak wcale nie musi nim być. Obecnie panuje trend na zdrowe odżywianie, dlatego coraz częściej klasyczne burgery z mięsem, są zastępowane zdrowszą, często wegetariańską wersją. Przygotowanie takiej kanapki to nic trudnego, tym bardziej jeżeli korzystamy z gotowych przepisów.

  • Papardelle z grillowaną piersią kurczaka

    ..., wlać wino i dodać ser pleśniowy. Gdy ser zacznie się rozpuszczać, wlać śmietanę i cały czas mieszając gotować aż sos zacznie gęstnieć. W trakcie dodać pomidory suszone, orzeszki pini oraz kapary...

  • Składniki dla 4 osób : 100 g żółtego sera, 600 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, jajko, łyżka posiekanej natki, 2 łyżki bułki tartej, zioła prowansalskie, sól, pieprz.

  • Torcik z cielęciny - Robert Sowa

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Gołąbki z kaszą jaglaną trochę inaczej

    ...drobno i smażymy na maśle, aż lekko zbrązowieje. 4. 1/3 cebuli przekładamy do mięsa, dodajemy kaszę jaglaną , kapary, rodzynki, tartą marchewkę, siekane zioła, jajka i doprawiamy solą i pieprzem(...)Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jaja 3 cebule 1 kapusta 2 puszki pomidorów bez skórki 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego...

  • Kuchnia na ostro, czyli kulinarna rozgrzewka

    .... Z mięsa uformuj burgery i podsmaż je na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony. Bułki przekrój na połowę. Połóż na nich liść sałaty, posmaruj sosem Steak i połóż mięso. 2. Na ciepłego burgera(...). Wystarczy połączyć ze sobą kilka składników i całość jest już gotowa do podania. Przygotowanie: 1. Papryki umyj i pokrój w paseczki. Dodaj oliwki i odcedzone kapary. 2. Dopraw sałatkę do smaku solą...

  • Mielone po szwedzku a la Lindström

    ...koperku 500 g mieszanego mięsa mielonego 5 jaj Pieprz 4 łyżki octu owocowego Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze części. Ugotować w osolonym wrzątku. Połowę cebuli pokroić w kostkę, resztę w krążki. Krążki oprószyć mąką i usmażyć na oleju na zloty kolor. Posolić. Buraki i kapary drobno posiekać. Ziemniaki odcedzić, 100 g odłożyć a resztę ubić na puree z dodatkiem mleka...