• Informacje na temat:

    kapusta do obiadu z porem

Artykuły na temat: kapusta do obiadu z porem
  • Pyszny obiad w godzinę

    Młoda kapusta, marchewka, kalarepka, a może seler naciowy... Pamiętaj o warzywach!

  • Zdrowe i oryginalne dodatki do obiadów

    Idealne surówki i sałatki na zimową aurę.

  • Nazywam ją zupą na duży apetyt – gotuje się ją bowiem na żeberkach i kiełbasie. Dlatego z powodzeniem zastępuje cały obiad. Przepis przysłała Edyta Lewczak z Rzeszowa.

  • Dorsz w sosie "kurkumowym", ryż i duszone pory oraz 8-my dzień diety.

    ...: banan i migdały   Kolacja: duszona kapusta z marchewką, mieszanka kasz, jogurt waniliowy. Zioła.

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Lekki obiad dla jarosza

    Wykorzystaj sezon na świeże warzywa i podaj obiad bez mięsa!

  • Niedzielny obiad

    Wykorzystaliśmy do niego sezonowe warzywa i owoce.

  • Co jeść, aby uniknąć zgagi i refluksu?

    ​Powinnaś zjadać pięć niewielkich posiłków. Unikaj spożywania smażonych oraz tłustych mięs i wędlin - boczków, golonek, żeberek i baleronów. Wybieraj gotowany drób, schab, króliki i chude mięso wołowe. Jedz ryby - pieczone i gotowane. Wystrzegaj się ostrych oraz wzdymających potraw - kapusty, grochu, soczewicy, fasoli, chili. Warzywa spożywaj zawsze w towarzystwie chleba lub kaszy. Jedz fermentowany nabiał oraz kiszonki - kefiry, zsiadłe mleko, jogurty, kiszoną kapustę oraz ogórki.

  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

Przepisy na temat: kapusta do obiadu z porem
  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    Smaczne i pożywne propozycje!

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Ważne, by udka z kaczki rzeczywiście piekły się długo w niskiej temperaturze, wtedy są bardzo miękkie w środku a na zewnątrz apetycznie chrupiące. Jeśli przygotowujemy więcej niż 6 udek, pamiętajmy by odpowiedni wydłużyć czas pieczenia. Czerwona kapusta duszona w winie jest świetnym dodatkiem do kaczki.

  • Obiad z dwóch dań

    Rosół orientalny z kolendrą i imbirem, a na drugie - pieczony Kurczak Zagrodowy w panierce kokosowej.

  • Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

    Idealny pomysł na wystawny obiad

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Nie musisz spędzać całego dnia w kuchni, żeby przygotować pyszny obiad dla rodziny. Sprawdź propozycje doskonałych dań, które możesz ugotować błyskawicznie.

  • Szybki i tani obiad

    10 pomysłów na dania obiadowe, które przygotujesz w pół godziny! Proste przygotowanie, łatwo dostępne składniki!

  • Obiad w pół godziny

    Podajemy 10 propozycji dań obiadowych, które przygotujesz w pół godziny. Gotowanie nie musi być męczące!

  • Ramen – egzotyczny i sycący przysmak na jesienną chandrę

    ..., chow mein , opcjonalne także soba . Na tle innych japońskich zup ramen wyróżnia się tym, że zawiera mięso, a nie jedynie ryby i warzywa. Jakie dodatki najczęściej dodawane są do ramenu? Kapusta pekińska...

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami, przenieśmy się na chwilę na Wigilię do Italii.

  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Według danych gromadzonych przez Banki Żywności w Polsce marnuje się 9 milionów ton jedzenia rocznie. Badacze nie mają wątpliwości – jeśli nie zmienimy swoich przyzwyczajeń, ceny żywności poszybują w górę, a niektórych produktów po prostu może zabraknąć. Sylwia Majcher – dziennikarka i współautorka bloga kuchniawformie.pl w odpowiedzi na ten problem napisała książkę „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku”. W rozmowie z Interią podpowiada, co możemy zrobić, by kupować mniej, ale...