• Informacje na temat:

    kapusta włoska boczek

Artykuły na temat: kapusta włoska boczek
  • Składniki: główka włoskiej kapusty, 60 dag mieszanego mielonego mięsa, 2 cebule, jajko, łyżka keczupu, ostra papryka, sól, pieprz, olej, 10 dag dowolnej wędliny (np. gotowanej szynki), 20 dag plastrów wędzonego boczku.

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    ...przeciąć reszty. Nadziewamy i zawijamy. Z szynki i włoskiej kapusty Składniki na 8 sztuk: 1 kapusta włoska, sól, 4 łyżki oleju rzepakowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, sól i pieprz czarny(...)°C. Podczas pieczenia polewamy danie wytopionym sosem. Z boczkiem gotowane na parze Składniki na 10-12 sztuk: 1 duża kapusta, 500 g wędzonego boczku, 500 g ryżu, 2 cebule, sól i pieprz do smaku...

  • Składniki dla 4 osób: 40 boczku wędzonego • mała włoska kapusta • włoszczyzna • 3 ziemniaki • natka pietruszki • 2 łyżki masła łyżeczka oleju • 3 ziela angielskie • 3 liście laurowe • sól • pieprz.

  • Składniki na 4 porcji: 1 duża kapusta (biała lub włoska), 50 dag wędzonego boczku lub mielonego mięsa połączonego z wędzonką , 2 szklanki ryżu, 2 duże cebule, sól l pieprz, 2 duże pomidory, 2-3 strąki papryki (najlepiej w różnych kolorach)

  • Składniki (na 6 porcji) 50 dag mielonego mięsa wołowego, średnia kapusta włoska, 25 dag boczku wędzonego, 20 dag ostrego sera, np. oscypka, 1 jajko, 2 duże marchewki, średni seler, 2 pory, 1/2 litra bulionu mięsnego, ząbek czosnku, sól, pieprz, mielona ostra papryka, olej do smażenia.

  • ...1. Kapustę opłucz i poszatkuj, pora potnij w krążki. Pozostałe warzywa obierz, wyszoruj i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem. 2. Na dużej teflonowej patelni rozpuść masło. Zeszklij najpierw pora, a później dorzuć boczek i podsmaż go na złoto. 3. Wrzuć składniki do gotującego się wywaru. Dołóż pozostałe warzywa (bez kapusty) i dosyp przyprawy. Dopiero 10 minut przed końcem gotowania...

  • Tarvisio. Narty we włoskich Alpach

    Rzadko jeździmy tam zimą, bo odstrasza nas odległość. Jednak najbliższy nam włoski zimowy kurort ma wiele do zaoferowania.Jest wyraźnie tańszy od konkurencji i najwięcej w nim słońca.

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    .... Ale w amerykańskim wydaniu będą. Zamiast zrazów wołowych są zrazy z kurczaka. Zresztą nie przepadam za nimi... Boczek, ogórek - to jakieś tłuste i w sumie bez smaku. Schabowemu poświęca pani sporo...

  • Menu polityków

    ...potrawa to baranina (jagnięcina) z warzywami lub kapustą. Najmniej lubi potrawy Dalekiego Wschodu. Ulubionym trunkiem jest piwo. Najmniej lubi wódkę. Marian Krzaklewski Ulubioną kuchnią jest włoska, zwłaszcza spaghetti all'amatriciana. Specjalnością Mariana-kucharza jest gulasz węgierski, bigos oraz spaghetti all'amatriciana (boczek, cebula, oliwa z oliwek, pomidory, zioła, czosnek). Ulubiony alkohol...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...kapusta lekko zmięknie. Dodaj paseczki papryki oraz posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z kwaśną śmietaną. Węgierska zupa gulaszowa Składniki: • po 75 dag mięsa wołowego i wieprzowego(...) tymianek i natkę. W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż boczek (w jednym kawałku) i obsmaż go na złoto ze wszystkich stron na dosyć mocnym ogniu. Dodaj pokrojoną cebulkę. Smaż razem mieszając od czasu do czasu...

Przepisy na temat: kapusta włoska boczek
  • Zupy wiosenne

    ...lub przyprawę maggi. Podawaj z pieczywem razowym. Kapuściana Składniki: 40 boczku wędzonego mała włoska kapusta włoszczyzna 3 ziemniaki natka pietruszki 2 łyżki masła łyżeczka oleju 3 ziela angielskie 3 liście laurowe sól pieprz Przygotowanie: 1. Boczek pokrój w plastry, kapustę poszatkuj na drobne paski. W garnku rozgrzej masło i olej. Podsmaż boczek, dodaj...

  • Makaron po polsku

    ...dworze królowej - która sprowadziła na nasze stoły między innymi selery, pory, kalafiory, koper włoski i kapustę - makaron był zapewne podawany z włoska, ale w ciągu wieków wypracowaliśmy sobie swój...

Dyskusje na temat: kapusta włoska boczek
  • Re: Kapusta biała i kapusta włoska

    Oczywiście koniku: poszatkowaną kapustę chwilę pogotowac,odcedzic.Cebulkę drobno pokroic,dodac do kapusty,doprawic pieprzem,solą,odrobiną cukru,wlac oliwę,lub jeśli wolisz przesmażoną słoninkę lub boczek,podlac odrobinką wody i dusic do miękkości.Następnie dodajemy obrane ze skorki i posiekane pomidory i jeszcze chwilę dusimy.Jeszcze raz dosmaczamy jeśli zachodzi potrzeba.