• Informacje na temat:

    karczek kotlety

Artykuły na temat: karczek kotlety
  • ...}}--> 1. Świeże mięso (np. wołowy antrykot, łopatkę, karczek – rodzaje można też mieszać) dzień wcześniej zmiel i od razu uformuj. Dzięki temu burgery odparują przez noc w lodówce. Przed formowaniem ręce zwilż wodą, mięso wyrób, dobrze łącząc ze sobą włókna. 2. Z wyrobionego mięsa ufor muj kule (ok. 15 dag każda). Spłaszcz, robiąc owalne kotlety. Pamiętaj, że w czasie...

  • Kebab z sosem - potrawy z mięsa mielonego

    ...smażyć z mielonej wieprzowiny kotlety, piec klopsy i zwijać gołąbki. Szwedzi nie wyobrażają sobie życia bez tradycyjnych klopsików. Można by tak wymieniać jeszcze długo. Ale najważniejsze, skąd wziąć dobre mięso mielone? Najlepiej zmielić je samemu. Pamiętaj jednak, że nie może być to wyłącznie chude mięso, np. z szynki. Trzeba dodać odrobinę słoniny lub zmielić karczek, dzięki temu danie nie będzie...

  • Miel i smaż

    ...smażyć z mielonej wieprzowiny kotlety, piec klopsy i zwijać gołąbki. Szwedzi nie wyobrażają sobie życia bez tradycyjnych klopsików. Można by tak wymieniać jeszcze długo. Ale najważniejsze, skąd wziąć dobre mięso mielone? Najlepiej zmielić je samemu. Pamiętaj jednak, że nie może być to wyłącznie chude mięso, np. z szynki. Trzeba dodać odrobinę słoniny lub zmielić karczek, dzięki temu danie nie będzie...

Dyskusje na temat: karczek kotlety
  • Karczek na śniegu

    Kroimy karczek na kotlety grubości ok 2,5 cm -rozbijamy do grubości 1,5cm A teraz marynata 100 ml -Ketchup 100 ml -olej rzepakowy 100 ml -przyprawa w płynie ( ja dałem winiary ) 1 mała łyżeczka(...) świętach mięso z grila ?. Tu popełniłem błąd . Podano poza szaszłykami i kiełbaską KARCZEK. I tu moje zaskoczenie. Mięsko było wyborne, soczyste rozpływało się w ustach a smak nie do opisania. Długo trwały

  • Re: Jaki rodzaj mięsa najlepszy na gulasz?

    Wielu na gulasz wybiera łopatkę, albo szynkę, zupełnie nie rozumiem dlaczego, bowiem akurat to mięso jest suche i długo trzeba je dusić. Bez porównania lepszy jest karczek, soczysty, mięciutki i nadaje się dosłownie do wszystkiego. Robię z niego nie tylko sosy, ale także roladki oraz kotlety "a la " schabowe. Naprawdę polecam - karczek przede wszystkim !