• Informacje na temat:

    karczek w ziołach i cebuli pieczony

Artykuły na temat: karczek w ziołach i cebuli pieczony
  • ...1. Mieszam olej, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Nacieram tym mięso i odstawiam na 2 godz. 2. Następnie obsmażam szybko karczek z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Dodaję cebule pokrojone w piórka, jeszcze chwilę smażę. Dodaję ziele, liść laurowy, przykrywam rondel i duszę ok. godziny. Mąkę łączę z odrobiną wody i śmietaną, gdy mięso zmięknie, zagęszczam sos...

  • Składniki na 10-12 porcji: 1,5 kg karkówki, 8 cebul, 6 ząbków czosnku, 1 szklanka ciemnego piwa, 4 łyżki musztardy sarepskiej, 4 łyżki pikantnego keczupu, 8 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, cząber, szałwia

  • ...dobę. 3. Wyjmij karczek z marynaty, osącz i obwiąższ sznureczkiem. Włóż mięso do brytfanki, polej zalewą. Dodaj pokrojoną cebulę oraz namoczone grzyby. Nakryj naczynie. Piecz 1,5 godziny w temp...

  • ...10 minutach duszenia danie jest gotowe! Oryginalne nadzienie: wystarczy zmiksować w blenderze np. pieczony karczek, smażony drób albo duszoną wątróbkę, wymieszać z zeszkloną cebulką, przyprawić...

  • Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych 1 Karczek rozbij, przypraw, posmaruj musztardą. Ze skrzydełek usuń kości, przypraw. 2 Pieczarki i cebulę pokrój, podsmaż na oleju. Wymieszaj z pokrojoną papryką i zieleniną, jajkiem i bułką tartą, przypraw. Napełnij skrzydełka. Ułóż na lekko zachodzących na siebie plastrach mięsa. Zwiń, posmaruj musztardą. Podlej wodą, dodaj przyprawy. Piecz...

  • Pasztet z pistacjami

    Składniki: 140 g świeżego boczku (bez skóry), 330 g mięsa wieprzowego (z kulki, na szynkę), 250 g karczku, 80 g marchewki, 30 g pietruszki, 30 g selera, 60 g cebuli, 3 kulki ziela angielskiego, liść laurowy (większy), 5 ziarenek pieprzu czarnego, 120 g wątróbki drobiowej, 0,5 łyżki masła klarowanego, bułka czerstwa bez polepszaczy, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 40 g pistacji.

  • Maczanka krakowska

    ...: Karczek zamarynuj w przyprawach i solance (100g soli na 1l wody). Odstaw do lodówki na minimum 12h. Po tym czasie pokrój w grubą kostkę, obsmaż na smalcu i przełóż do brytfanny z przykryciem. Dodaj...

  • Miel i smaż

    ...dobre mięso mielone? Najlepiej zmielić je samemu. Pamiętaj jednak, że nie może być to wyłącznie chude mięso, np. z szynki. Trzeba dodać odrobinę słoniny lub zmielić karczek, dzięki temu danie nie będzie(...), 1/4 posiekanej cebuli, dopraw solą i pieprzem. Z mięsa uformuj owalne kotleciki i nadziewaj je na szpadki szaszłykowe. Mięso opiecz na grillu. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj paprykę...

  • ... pasztet dla Anabel ...

    ...mies + watroba ... cieleca, wieprzowa ... karczek lub inna swinina i kawalek boczku swiezego ... Wszystko razem wkladamy do rondla zalewamy woda i dodajemy przyprawy ... czyli pieprz w ziarenkach, lisc...