• Informacje na temat:

    karkówka majonez kapusta

Artykuły na temat: karkówka majonez kapusta
  • Składniki: 1 kg karkówki bez kości, 30 dag żółtego ostrego sera, mały słoiczek majonezu, mały słoiczek keczupu, 2-3 duże cebule, sól, pieprz, majeranek.

  • Aromatyczna karkówka z grilla

    Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry, ponacinać w kratkę. Przygotować bejcę. Wszystkie składniki bejcy wymieszać tak, aby powstała masa o konsystencji podobnej do majonezu. Posmarować nią dokładnie mięso. Porcje przykryć lub zawinąć w folię i odstawić do lodówki (najlepiej na noc). Następnego dnia mięso lekko osączyć z marynaty (powinno jej zostać niewiele) i smażyć...

  • Wesele bez mięsa?

    ...i sałatki - bezpiecznie jest postawić na przynajmniej jedną bez dodatku mięsa i majonezu. Warto pamiętać, że słodkie galaretki i niektóre kremy zawierają żelatynę wieprzową i koszenilę (czerwony barwnik...

  • Wieprzowina w miodzie

    .... Składniki starannie wymieszaj widelcem. Następnie powoli dolewaj olej, cały czas mieszając. Dobrze utarta bejca ma konsystencję majonezu. Gotową mieszankę odstaw jeszcze na 30 minut, aby smaki dobrze...

Przepisy na temat: karkówka majonez kapusta
  • Świąteczne przysmaki

    Śledzik z ziemniakiem Sposób przygotowania 1. Umyte filety śledziowe zalej mlekiem lub wodą i odstaw na kilka godzin. Zmiażdż ziarnka pieprzu i ziela angielskiego. Śledzie odsącz i natrzyj przyprawami. Dwie cebule obierz i poszatkuj. Obłóż śledzie, zalej olejem.  2. Ziemniaki ugotuj. Przetnij na pół i posmaruj masłem. Ogórki pokrój w kostkę, wymieszaj z majonezem, posiekaną cebulą...