• Informacje na temat:

    karkówka majonez kapusta

Artykuły na temat: karkówka majonez kapusta
  • Składniki: 1 kg karkówki bez kości, 30 dag żółtego ostrego sera, mały słoiczek majonezu, mały słoiczek keczupu, 2-3 duże cebule, sól, pieprz, majeranek.

  • Aromatyczna karkówka z grilla

    Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry, ponacinać w kratkę. Przygotować bejcę. Wszystkie składniki bejcy wymieszać tak, aby powstała masa o konsystencji podobnej do majonezu. Posmarować nią dokładnie mięso. Porcje przykryć lub zawinąć w folię i odstawić do lodówki (najlepiej na noc). Następnego dnia mięso lekko osączyć z marynaty (powinno jej zostać niewiele) i smażyć...

  • Wesele bez mięsa?

    ...i sałatki - bezpiecznie jest postawić na przynajmniej jedną bez dodatku mięsa i majonezu. Warto pamiętać, że słodkie galaretki i niektóre kremy zawierają żelatynę wieprzową i koszenilę (czerwony barwnik...

  • Wieprzowina w miodzie

    .... Składniki starannie wymieszaj widelcem. Następnie powoli dolewaj olej, cały czas mieszając. Dobrze utarta bejca ma konsystencję majonezu. Gotową mieszankę odstaw jeszcze na 30 minut, aby smaki dobrze...