• Informacje na temat:

    karkowka pieczona w plastrach na ciepło

Artykuły na temat: karkowka pieczona w plastrach na ciepło
  • ...plastry, obłożyć przypieczoną cebulą. Nasza rada Pod koniec pieczenia warto podlać mięso 1 szklanką słodkiej śmietanki (30-36 proc). Podawaj na ciepło z sosem lub zimno jak...

  • Rolada z karkówki

    ...strony. Studzę, kroję w plastry, układam na półmisku. Pyszna też na ciepło. Zimną, pokrojoną w plastry, można zalać galaretą i ozdobić groszkiem, marchwią, pietruszką. Jadwiga Smolińska z Koronowa...

  • Składniki: 80 dag schabu karkowego, 4 łyżki oleju, 400 ml bulionu , 4 średnie marchewki, 2 czerwone cebule, 1/2 średniego selera, 6 ziemniaków, 1 łyżeczka kminku, sól, pieprz.

  • ...na półmisek, polać sosem, udekorować listkami świeżej mięty, estragonu i tymianku. Można podawać na ciepło lub na zimno.

  • Pyszne z pieca

    .... Pieczona łopatka wieprzowa Mięso opłukać, osuszyć, skórę lekko ponacinać w kratkę. Łopatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Posmarować musztardą. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do macerowania na...

  • Mięso prosto z pieca

    ...marchew, groszek, wino i pozostałą mąkę rozmieszaną z małą ilością wody. Wymieszać, chwilę dusić. Polać sosem żeberka. Golonka pieczona w piwie Składniki na 4 porcje: 2 duże golonki, 2 szklanki(...) do 250°C i piec jeszcze 25 minut. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim mięso jeszcze na 10-15 minut. Wyjąć golonki, sos zagęścić mąką i zagotować. Polać mięso sosem piwnym. Karkówka pieczona...

  • ...°C przez ok. 2 godziny, podlewając wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia do sosu dodać keczup. Podawać na ciepło lub zimno.

  • .... Dodaj do pozostałych składników, wlej oliwę. Przypraw do smaku solą, pieprzem, kolendrą oraz ibirem. Salsę schłodź. Upieczone mięso pokrój w plastry, podawaj z salsą. Danie smakuje zarówno na ciepło, jak...

  • Goście, goście!

    ...liście jarmużu wrzuć do osolonego wrzątku na 3 minuty. Wyjmij je i osusz. Upieczone warzywa podawaj na liściach jarmużu. Pieczona karkówka z polentą (dla 5 osób) Czas przygotowania: 3 godziny...

  • Pasztet idealny

    ..., udekorować kaparami.  W wersji na ciepło pasztet dobrze smakuje polany sosem do pieczeni, grzybowym lub przyrządzonym z brokułów. Tradycyjny, mięsny Warzywa i mięso (np. karkówka, łopatka...