• Informacje na temat:

    karkowka w sosie z czerwonego wina

Artykuły na temat: karkowka w sosie z czerwonego wina
  • ...● karkówka (ok. 1 kg) ● 3 ząbki czosnku ●cebula ● 2 łyżki majeranku ● 1,5 szkl. czerwonego wytraw. wina ● sól, pieprz ● szczypior ● olej...

  • ...●1,20 kg karkówki ●6 ząbków czosnku ●1/2 szklanki czerwonego półwytrawnego wina; marynata: ●3 łyżki oleju ●2 łyżki octu winnego ●2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ●łyżka suszonego majeranku ●łyżka roztartego rozmarynu plus kilka gałązek ●łyżeczka suszonego lubczyku ●sól, pieprz.

  • Składniki: 60 dag karkówki, 2 czerwone cebule, 2 jabłka, łyżeczka rozmarynu, 2 łyżki miodu, tłuszcz do smażenia, pół ostrej papryczki, marchewka, 150 ml czerwonego wina, pół szkl. wody, sól, pieprz, majeranek, 2 łyżki śmietany 18 proc.

  • Składniki: 80 dag karkówki , 3 łyżki ziaren kolorowego pieprzu, oliwa, cebula, 100 ml gęstej śmietany 18-proc., 30 ml wódki, 50 ml czerwonego wytrawnego wina, sól, pieprz, tymianek do dekoracji.

  • Skład na 6 porcji: ● 500 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki, szynki lub chudej karkówki ● 4 ząbki czosnku ● 2 cebule ● 3–4 łyżki bułki tartej ● 1 jajko ● 1,5 l bulionu warzywnego ● szczypta suszonego majeranku ● 2 łyżki oleju ● puszka pomidorów bez skórki ● 3 łyżeczki przecieru pomidorowego ● 100–150 ml czerwonego wina ● 1 płaska łyżka cukru ● sól, pieprz ● 3 ziarenka ziela angielskiego...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag wieprzowiny na gulasz (np. karkówki albo chudej łopatki), 4 czerwone cebule, po 4 jagody jałowca i ziarenka ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu, 2 goździki, 2 szkl. czerwonego wytrawnego wina, 50 ml białego octu winnego, 3 gałązki tymianku, 2 listki laurowe, 4 łyżki oleju, 30 dag selera naciowego, 40 dag ziemniaków 1–2 łyżki mąki ziemniaczanej...

  • Pyszne mięso na słodko

    Podane w sosie pieczeniowym z czekoladą lub glazurowane. Zaskakujące zestawienie? Ale jak smakuje. Spróbuj!

  • Wojciech Cyran: Z winem jest trochę jak z książkami

    ...przygotowywanych przez nas sosów lub w procesie marynowania mięsa. Przygotowany na bazie czerwonego wina sos idealnie będzie pasował do wołowiny, wzbogaci jej smak i nada charakter daniu. 4. Jakie wino(...) w zupełności wystarczy), a czerwone w temperaturze pokojowej. Wina nalewamy mniej więcej do połowy kieliszka. Trzymamy go zawsze za nóżkę, tak aby nie ogrzewać dłonią zawartości. Pamiętajmy, że nasza dłoń ma...

  • Marynaty do mięs

    ...2 szklanki czerwonego wytrawnego wina pół szklanki oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki pęczek szczypiorku główka czosnku pół opakowania czerwonej słodkiej papryki w proszku 2 łyżki suszonego(...).   Marynata do wołowiny szklanka wody 2/3 szklanki octu winnego lub pół szklanki czerwonego wytrawnego wina 2 liście laurowe po 10 ziaren ziela angielskiego i pieprzu ewentualnie warzywa...

  • Goście, goście!

    ...: 400 g rostbefu bez kości, 1 główka czosnku, 200 ml wytrawnego czerwonego wina, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, łyżeczka ziaren jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego, świeży liść laurowy(...) korzeniowe  (dla 4 osób) Czas przygotowania: 2 godziny Poziom trudności: 1 Składniki: 300 g purpurowej marchwi, 300 g zwykłej marchwi, 300 g buraka czerwonego, 300 g buraka złotego, 4 białe cebule...

Przepisy na temat: karkowka w sosie z czerwonego wina
  • Lekkostrawne grillowanie

    ...i szybciej się piecze, przy czym zachowuje ona swoją soczystość. Skład marynaty zależy od rodzaju mięsa, gustu kulinarnego i wyobraźni gospodarza. Najczęściej marynaty przyrządza się na bazie czerwonego wina...

  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    ...w sosie z czerwonego wina Knorr - 2 sztuki, - ząbek czosnku - 4 sztuki, - rozmaryn - 1 sztuka, - szałwia - 1 sztuka, - czarny pieprz - 5 szczypt, - ziele angielskie - 3 sztuki, - liść laurowy...