• Informacje na temat:

    karkówka z cebulą w ciemnym sosie

Artykuły na temat: karkówka z cebulą w ciemnym sosie
  • Składniki: 3 dag orzeszków pinii, 1-2 ząbki czosnku, 5 dag suszonych pomidorów, 4 dag parmezanu, 5 dag pasty ajvar, 1,2 kg karkówki wieprzowej, sól, pieprz, 2 gałązki rozmarynu, 5 szklanek bulionu warzywnego (z kostki), 1 główka białej kapusty, (ok. 1 kg), 1 cebula, 30 dag makaronu grube wstążki, np. pappardelle, 2 łyżki oleju, 1-2 łyżki ciemnego sosu pieczeniowego.

  • ...1. Marynata: Do słoika wlewamy olej i sok z cytryny. Dodajemy obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Kolejno wsypujemy wszystkie przyprawy. Zalewamy jasnym lub ciemnym piwem. Zakręcamy słoik i wstrząsamy nim tak mocno, żeby składniki się połączyły. Na godzinę wkładamy do lodówki. 2. Mięso kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Można je lekko rozbić tłuczkiem. Ułożone...

  • Składniki na 10-12 porcji: 1,5 kg karkówki, 8 cebul, 6 ząbków czosnku, 1 szklanka ciemnego piwa, 4 łyżki musztardy sarepskiej, 4 łyżki pikantnego keczupu, 8 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, cząber, szałwia

  • Kuchnia irlandzka

    Trzy doskonałe przepisy z kuchni irlandzkiej.

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

Przepisy na temat: karkówka z cebulą w ciemnym sosie
  • Trzy sosy, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu

    Maj to miesiąc, w którym większość z nas rozpoczyna okres przyrządzania posiłków na świeżym powietrzu. Słońce, zielona trawa, ciepły wiatr, a do tego pyszne jedzenie – najlepiej z grilla. Dziś grillowanie stało się sztuką, a sztuka potrzebuje odpowiedniej oprawy np. w postaci smakowitych sosów. Oto 3 propozycje, których nie może zabraknąć na majówkowym grillowaniu.