• Informacje na temat:

    karmelizowana kapusta

Artykuły na temat: karmelizowana kapusta
  • Składniki: mała główka czerwonej kapusty • czerwona cebula • 40 g masła • 100 g sera gorgonzola • 4 łyżki cukru • 100 ml octu balsamicznego • 2 gałązki świeżego tymianku • 350 g makaronu papardelle • garść orzechów włoskich • świeżo mielony czarny pieprz • sól.

  • Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą

    Wiem, nie brzmi to skromnie, ale w tym wypadku nie potrafię opisać innymi słowami, jak pyszne jest danie przygotowane według poniższego przepisu. Długo duszona kapusta nabiera słodkości, która(...) do garnka z cebulą i smaż chwilę na wolnym ogniu, by kapusta dokładnie pokryła się masłem. Po chwili dodaj cukier, trochę soli i ocet, zmniejsz ogień na minimalny i duś do miękkości przez około 40

  • Składniki ✓ 600 g świeżych filetów śledziowych ✓ 75 g gruboziarnistej musztardy ✓ 75 g mąki żytniej ✓ sól ✓ oliwa Puree: 350 g białej kapusty ✓ 300 g ziemniaków ✓ 500 ml wody ✓ łyżka masła ✓ skórka starta z cytryny ✓ sól

  • Nowoczesna kuchnia rybna według Ewy Wachowicz

    "Rybka lubi pływać" - tymi słowami Ewa Wachowicz zaczyna 342. odcinek programu "Ewa gotuje".

  • Jesień, chce się jeść!

    Równanie jest proste: temperatura spada, więc apetyt rośnie. Słońca coraz mniej? Częściej masz ochotę na coś słodkiego. To dlatego, gdy lato zmienia się w jesień, często przybywa nam kilogramów. I potrzebna jest zmiana menu. Andrzej Bryk, szef kuchni w hotelu DoubleTree w Warszawie, powiedział nam, co jeść, by zaspokoić głód i nie przytyć.

  • Nowy zdrowy rok

    Czerwona kapusta w wersji gourmet? Dlaczego nie, szczególnie jeśli połączysz ją z grejpfrutem i granatem. Jest lekka, sycąca i zawiera tyle upiększających składników, że od ich ilości można dostać zawrotu głowy. Sałatka z kapusty z grejpfrutem Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 6 Czas przygotowania: 20 minut 1. Kapustę poszatkuj. Wymieszaj z octem i szczyptą soli, odstaw...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie

  • Padnij czyli Nowy Jork przed Sandy

      Ulice pustoszały. Mokre liście lepiły się do butów. Padało chaotycznie. Z przerwami. Niebo z wysiłkiem wykrztuszało kolejne porcje tłustych kropel....

Zdjęcia na temat: karmelizowana kapusta
Przepisy na temat: karmelizowana kapusta
  • Placki z ziemniaków i kiszonej kapusty

    Ze skarmelizowanymi szalotkami i śmietaną

  • Smażone śledzie z puree

    Idealnym dodatkiem będą karmelizowane gruszki – obsmażone w cukrze trzcinowym z dodatkiem świeżego rozmarynu.

  • Kreatywna w kuchni zimą? To możliwe!

    ..., Frisco) itp.  Kiszonka dobra na wszystko Szczególnie zimą kiszona kapusta, ogórki czy nawet rzodkiewki i marchew mogą być prawdziwym wybawieniem w kuchni. Możesz je także wykorzystać w nietypowych...

  • Ziemniaki bronią się, bo są smaczne!

    - Do dziś pamiętam z dzieciństwa smak ziemniaków pieczonych w popiele. Jedzonych z masłem albo z solą - mówi Paweł Łukasik (Gotowaniezpasja.pl). To pokazuje, jaki to dobry produkt! Nie zasługują na przeciętność, z którą są kojarzone. Nie smakują tylko te źle przygotowane.

  • Oryginalne przepisy na świąteczny obiad

    Pierś z dzikiego bażanta, kasztany, duszona czerwona kapusta, sos aromatyzowany jałowcem Składniki: 1 bażant 20 g kasztanów 1 szt. czerwonej kapusty 1 jabłka 300 g ziemniaków 1 szt. cebuli Śmietana 30 ml 1 szt marchewki 4 szt. liścia laurowego 30 g. cukru Św. tymianek 2 g 50 g. masła Sól, pieprz 50 ml. wywar warzywny Demi glas z bażanta 50 ml 1 butelka...

Dyskusje na temat: karmelizowana kapusta