• Informacje na temat:

    kąski z piersi kurczaka

Artykuły na temat: kąski z piersi kurczaka
  • Składniki: 2 duże piersi kurczaka, szklanka maślanki naturalnej, łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego albo kolorowego, szczypta chili, łyżeczka słodkiej papryki, ząbek czosnku, 20 dag płatków kukurydzianych.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi kurczaka, sól, 100 ml kefiru, 10 dag płatków kukurydz., 5 dag parmezanu, tymianek, po łyżeczce wędzonej papryki, kolendry, 2 jaja, po 20 dag majonezu i keczupu, czosnek, natka, chili, pieprz, estragon, olej.

  • Przygotowanie: ok. 30 minut (+ czas pieczenia); pełny koszt: ok. 18 zł ●2,5 piersi z kurczaka ●mały jogurt...

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag piersi kurczaka, olej, tymianek, 3 łyżki musztardy, 1 łyżka miodu, 1 średni por, 2 łyżki masła, 100 ml kremówki 30 proc., 20 dag ciemnych winogron, sól, pieprz, kilka gałązek świeżej natki.

  • Składniki na 4 porcje 80 dag filetów z piersi kurczaka, 50 dag brukselki, 20 dag pieczarek, 2 szalotki, 50 dag małych ziemniaków, 50 dag małych czerwonych buraków, 3 łyżki oleju, 3 łyżki oliwy, 100 ml bulionu warzywnego, 150 ml śmietany kremówki, 6 gałązek majeranku, sól, pieprz...

  • Składniki na 4-5 porcji: 40 dag mięsa drobiowego, np. z piersi z kurczaka, 1 marchewka, 1/2 selera lub 2 pasternaki, 1 por, 15 dag małych pieczarek, 3 jajka, 3 łyżki mleka, 1 łyżka mąki pszennej lub kukurydzianej, 2 łyżki posiekanej zieleniny – natki, koperku, szczypiorku, 1/3 łyżeczki curry lub kurkumy, sól, świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki klarowanego masła, olej do smażenia.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa z piersi kurczaka lub z indyka, po 1/2 czerwonej i żółtej papryki, 1/2 strączka papryczki chili, 4 cebulki szalotki, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki czerwonej pasty curry, 1 łyżka sosu rybnego lub sojowego, 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny, 1/2 łyżeczki brązowego cukru, 1 szkl. mleka kokosowego, szczypta mielonego imbiru, olej kokosowy lub z pestek winogron.

  • Składniki na 4 porcje: ·40 dag filetów z piersi kurczaka ·1 kostka bulionu z grzybami leśnymi ·3-4 łyżki oliwy ·1 duża cebula cukrowa ·1 duża pomarańcza ·po kilka listków sałaty lodowej, rukoli oraz endywii ·suszony rozmaryn ·suszony tymianek.

  • Składniki na 4 porcje: 1 podwójny filet z piersi kurczaka, 1 łyżka mąki pszennej, 1 jajko, ok. 2 szklanki płatków kukurydzianych, 4 łyżki oleju do smażenia, sól, pieprz, szczypta chili. Do dekoracji: 2 pomidory, kilka liści sałaty, 2–3 papryczki chili...

  • Jakie potrawy wielkanocne podawać dziecku

    ...jakości chudego mięsa (np. z królika, z piersi kurczaka czy indyka) i delikatnie przyprawiony majerankiem lub tymiankiem będzie zdrowym i wartościowym daniem nawet dla rocznego malucha. Możemy wzbogacić(...) pieczony indyk, kurczak lub kaczka. Maluch po 1. roku może spróbować każdego z tych mięs z wyjątkiem kaczki, która jest dozwolona dopiero dla dwulatka. Dietetyk radzi: Dla dziecka wybierajmy kąski...

Przepisy na temat: kąski z piersi kurczaka
  • Mięsko daje moc!

    ...wartościowe kąski. Dla dziecka wybieraj np. mięso z udka, piersi lub polędwicę. Maluch do 3 lat nie powinien jadać podrobów ani resztek, np. skórek. ● Lepiej rób domowe wędliny. Gotowe wyroby(...) - wyjaśnia specjalista. Można wybrać np. indyka, kurczaka oraz chude kawałki kaczki lub gęsi (drób podajemy bez skórki). Malec może też jeść cielęcinę, jagnięcinę i królika. Schemat żywienia nie określa...

  • Przysmaki z wielkanocnego stołu

    ...kaczki, która jest dość tłusta i dozwolona dopiero dla dwulatka. Dietetyk radzi: Dla dziecka wybierajmy kąski chude (np. z piersi) i zdejmijmy z mięsa ciężkostrawną skórę. Zamiast soli użyjmy takich(...): Chociaż zrobienie domowego pasztetu jest bardzo pracochłonne, naprawdę warto się poświęcić. Przygotowany z dobrej jakości chudego mięsa (np. z królika, z piersi kurczaka czy wątróbki cielęcej...

  • Wielkanocne przysmaki

    ...z paszą czy wodą i zgromadzonych w wątrobie. Jednak domowego pasztetu maluch może skosztować. Najlepiej zrobić go z chudego mięsa dobrej jakości (np. z królika, z piersi kurczaka czy indyka(...) dwulatka. Zawsze należy wybierać kąski chude (np. z piersi) i bez ciężkostrawnej skóry. Aby mięso pieczone w żaroodpornym naczyniu nie wyschło, należy polewać je sosem zbierającym się na dnie...

Dyskusje na temat: kąski z piersi kurczaka
  • Re: Kupować czy nie?

    komentarza) i keczup, panierka miała smak ziołowo-czosnkowy, który jak dla mnie był wyczuwalny tylko przy smażeniu. Panierki nie było zbyt wiele, nie starczyło na dwie piersi z kurczaka. Wrażenia? Nie było(...)Nie kupowałam nugetsów, ale coś bardzo podobnego. To się nazywało bodajże "Smaczne kąski" i jest docelowo przeznaczone do przygotowania na grilu, ale co tam - zrobiłam je na zwykłej patelni