-
Informacje na temat:
kasza z białym sosem
-
-
...i wyciśnij sok. Wymieszaj go z białym winem. Zamarynowane kotlety włóż na patelnię z rozgrzanym masłem. Szybko obsmaż z obu stron. Potem podlej sokiem z winem. Zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze ok...
-
...chwilkę do gorącego sosu. Ryż lub kaszę ugotuj z rodzynkami. 3. Pieczeń wyjmij na ogrzany półmisek, polej zagęszczonym sosem i obłóż plasterkami pomarańczy. Podawaj z ryżem lub kaszą.
-
-
-
Gotowane kolby, popcorn i płatki śniadaniowe to zamorscy przybysze, do których większość z nas zdążyła się już przekonać. Pora poszerzyć wiedzę o tym, co dobrego można zrobić z kukurydzy. Pomysły wykiełkują szybko, gwarantujemy. Wystarczy, że zamiast po całe ziarna sięgniesz po drobną kaszę i ugotujesz polentę. A potem przyrządzisz z nią sałatkę, lasagne albo elegancki deser.
-
Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bestsellera "Kipi kasza", który sprzedał się już w 20 tys. egz., przygotowali ponad 100 nowych, pomysłowych przepisów z wykorzystaniem dawniej znanych(...) Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, laureat w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych, autor wszystkich zdjęć w książkach "Retrowarzywa" i "Kipi kasza...
-
...beztłuszczowych. Każdy gulasz czy potrawa z mięs duszonych także. Ale już klopsiki w białym sosie koperkowym lub chrzanowym lepiej będą wyglądać z równie bielutkim ryżem niż kaszą gryczaną. Potrawy(...). Jasne i pomidorowe sosy pasują wizualnie do brązowej kaszy gryczanej, ale nie zawsze pasują smakiem. Kasza ta ma wyrazisty smak i potrzeba jej równie wyrazistego partnera - mięs ciemnych, sosów...
-
-
-
Jaja w koszulkach z sosem meurette Składniki dla 4 osób: 8 bardzo świeżych jaj 2 szalotki 100 g boczku bez skóry 750 ml czerwonego wina z dużą ilością taniny (czerwone wino(...) i osączyć na papierze kuchennym. Każde jako ugotować oddzielnie. Przygotować tosty i natrzeć je czosnkiem. Na wierzchu każdego położyć po dwa jajka w koszulkach, a następnie oblać je sosem meurette...
-
...roztopi. Następnie wciąż powoli mieszając dolej wino i bulion. Całość rozprowadź na gładko. Do sosu dosyp opłukane winogrona i orzeszki. Gotuj około 10 min aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i białym pieprzem. Sosem polej eskalopki. Podawaj z ryżem lub kaszą jęczmienną. Dobrym dodatkiem jest też makaron. Czas przygotowania 30 minut Sznycel cielęcy po wiedeńsku Składniki na 4 porcje: 50 dag...
-
-
Obiad Spaghetti z mielonym mięsem i sosem bolognese Sałatka z pomidorów i cebuli Niegazowana woda mineralna Podwieczorek Budyń waniliowy z dodatkiem musu z jagód ze słoiczka Kolacja Jajko na(...), polędwicą z indyka, plasterkiem pomidora i kiszonego ogórka. Kawa zbożowa z mlekiem SOBOTA Śniadanie Kasza manna z dodatkiem gotowego musu z owoców egzotycznych Sok z marchwi i pomarańczy Dojrzała