• Informacje na temat:

    kaszanka dietetyczna

Artykuły na temat: kaszanka dietetyczna
  • Anemia to nie tylko skutek złej diety

    ...hemowego. Mięso wołowe, cielęce zawiera go średnio dwukrotnie więcej niż wieprzowina. Cennym źródłem żelaza jest wątróbka, podroby oraz kaszanka, salcesony, ryby i żółtka jaj. Najwięcej żelaza niehemowego...

  • Wakacyjne grzeszki. Jak dają o sobie znać?

    Z jednej strony lepsze samopoczucie, nadrobione zaległości w spaniu i większa ilość naturalnych witamin w organizmie, z drugiej - niekoniecznie idealny stan zdrowia... Jeśli w ostatnich tygodniach dietetyczna samodyscyplina i aktywność fizyczna nie były twoją mocną stroną, warto byś z końcem lata sprawdziła, jaka jest kondycja organizmu. Wystarczy kilka podstawowych pomiarów. Jeśli ich wyniki...

  • Anemia

    ...cielęce - te gatunki mięs zawierają go dwukrotnie więcej niż wieprzowina. Innym, doskonałym źródłem tego pierwiastka są również podroby np. wątróbka oraz kaszanka i salceson. W diecie osoby, która cierpi na...

  • Anemia: Dolegliwość kobiet

    ...kaszanka i salceson. W diecie osoby, która cierpi na niedokrwistość nie powinno też zabraknąć ryb ani żółtek jaj. - Zastosuj wersję dla wegetarianek Jeśli zupełnie zrezygnowałaś z jedzenia mięsa...

  • Cała prawda o mięsie

    Uważasz, że drób jest dla dziecka lepszy niż cielęcina, a szynka zdrowsza od sklepowego pasztetu? Przekonaj się, czy masz rację!

  • Problem nie tylko szczupłych kobiet

    ...z krwią, np.salceson, kaszanka. Znajdziemy żelazo także w rybach i żółtku jajka. Potrawy mięsne najlepiej łączyć z warzywami i owocami, zawierającymi witaminę C, np.czerwoną papryką. Witamina ta zwiększa...

  • Jak jeść zdrowo przy...

    ...artretyzmie, wysokim cholesterolu, cukrzycy i nadciśnieniu. Sprawdźmy, jaka żywność może nam szkodzić, a jaka będzie sprzymierzeńcem w walce z chorobami.

Przepisy na temat: kaszanka dietetyczna
  • Grill? Dlaczego nie!

    Trudno wyobrazić sobie polskiego grilla bez ociekającej tłuszczem kiełbasy, karkówki czy kaszanki. Grill to nasza specjalność. Choć w ostatnich latach umiejętność przyrządzania potraw na ogniu urosła do rangi sztuki, ze względów medycznych i dietetycznych, ma tyle samo zwolenników, co przeciwników.