• Informacje na temat:

    kawałki mięsa

Artykuły na temat: kawałki mięsa
  • Nuggetsy (kawałki kurczaka w panierce)

    ...1. Pierś kurczaka umyć, pozbawić ją kości i tłustych części i pokroić w niewielkie kawałki. 2. Płatki owsiane rozdrobnić w malakserze na mniejsze. ...

  • ..., aby mięso przeszło aromatem przypraw. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na większe kawałki. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim doprawione mięso z kurczaka. Dymkę pokrój w krążki. Na nawilżone patyczki naprzemiennie nakłuwaj kawałki podsmażonego mięsa, papryki kolorowe oraz kawałki cebuli. Szaszłyki podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju i ułóż na półmisku...

  • Skład na 2 porcje: 50 g makaronu ryżowego, cebula, marchew, 3 liście kapusty pekińskiej, 200 g mielonego mięsa, jajko, 2 łyżki sosu sojowego, 6 arkuszy papieru ryżowego, pieprz, sól, olej rzepakowy.

  • Pieczeń rzymska z jajkiem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego i wołowego), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 łyżeczka mielonej papryki...

  • Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości kalarepki (po ok. 35 dag), 20 dag pomidorów, 1/2 czerstwej bułki kajzerki, 1 pęczek szczypiorku, 25 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, sól, pieprz, 3/8 litra bulionu warzywnego.

  • Ziemniaczane pyzy z mięsem

    ...kawałki, które zmieszczą nam się w maszynce. Ostudzone mięso mielimy razem z cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdyby farsz był za suchy, dodajemy odrobinę wywaru z gotującego się mięsa. Lepimy(...) trochę mąki ziemniaczanej.   Wykonanie: Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki (takie, aby później weszły nam do maszynki do mielenia). Zalewamy wodą, odrobinę solimy i wstawiamy do gotowania...

  • Składniki: na 6 porcji. Ciasto: 40 dag mąki, 4 jajka, łyżka oleju roślinnego, szklanka wody, sól Wykończenie: 2 mniejsze cebule, 2 dymk, 1/2 pęczka natki z pietruszki, 40 dag łopatk, 2 łyżki masła, sól, pieprz czarny mielony, 3 jajka, pół szklanki śmietany, masło i bułka tarta do wysmarowania i posypania formy

  • Składniki: 1 chili, 40 dag mielonego mięsa, 15 dag sera typu camembert, olej do smażenia, 4 bułki do burgerów, 1 czerwona cebula, kilka liści sałaty masłowej, pół słoiczka żurawiny do mięs, 4 plastry sera żółtego, sól, pieprz, słodka papryka...

  • Osiem patentów na zamrażanie mięsa

    ...kawałki mięsa do specjalnych pojemników lub torebek (z zamknięciem). Są one zwykle oznaczone symbolem śnieżynki.  3. Smażone kotlety i plasterki wędliny dodatkowo przełóż specjalnym papierem. Dzięki(...) pojemników próżniowych), bo tlen przy mrożeniu zmienia kolor mięsa i bardzo je wysusza.  6. Potraw typu gulasz, czy potrawka nie musisz rozmrażać. Wystarczy je podgrzać na małym płomieniu.  7. Chcąc...

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag kopytek (albo gnocchi), 2 słodkie ziemniaki (bataty), 25 dag pomidorków koktajlowych, 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 100 ml kwaśnej śmietany, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 15 dag żółtego sera, np. gouda, sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka, olej do smażenia...

Zdjęcia na temat: kawałki mięsa
Wideo na temat: kawałki mięsa
  • Prosty sposób na zupę rybną

    Zupa rybna to przepyszny sposób na odmianę obiadowego menu, który zachwyci swoim nietypowym smakiem każdego! W Polsce zupa rybna ciągle nie jest zbyt popularna i jemy ją raczej od święta - a szkoda, to prosty i smaczny sposób na dostarczenie sobie nie tylko porcji zdrowia, ale też niebywałych wrażeń smakowych! Delikatny wywar i kawałki miękkiego mięsa ryby - to aromatyczna zupa, która zachwyci

  • Sushi nigri - zobacz, jak je zrobić!

    Nazwa Sushi pochodzi od nazwy ryżu zamarynowanego octem i solą. Jest kilka rodzajów sushi. Jednym z nich jest sushi nigri - to kulka ryżu z kawałkiem ryby, omletem, warzywami lub mięsem. Zobaczcie, jak przygotowuje je mistrz kuchni japońskiej.

Przepisy na temat: kawałki mięsa
  • Rolady z mielonego mięsa

    ...słupki. Kajzerkę namocz w zimnej wodzie.  2. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj pieczarki. Smaż razem(...), potnij w cienkie paseczki. Mozzarelle osącz z zalewy, pokrój w plasterki. Bułkę pokrój na kawałki, namocz w mleku lub bulionie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem i usmażoną cebulą. Do tego wbij...

  • Smakowite danie z mięsem i grzybami

    Potrawka z dynią 1. Grzyby oczyść, umyj pod bieżącą wodą. Osusz, jeśli są większe, pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej z masłem i krótko obsmaż grzyby. Przełóż je do miseczki, oprósz(...). Cebulę i czosnek obierz, jak najdrobniej posiekaj. Zeszklij na 1 łyżeczce oleju. Do mięsa wbij jajko, dodaj musztardę, cebulę z czosnkiem, szczyptę soli i pieprzu. Dołóż odciśniętą kajzerkę. Składniki...

  • Mięso z sosem cebulowo-jabłkowym

    ...czasu do czasu obracaj. Cebule obierz, pokrój na cząstki, a następnie w grubą kostkę. Jabłka umyj, obierz ze skórki, potnij na cząstki, usuń gniazda nasienne. Oczyszczone kawałki jabłek pokrój w grubsze plasterki. Sznycle zdejmij z patelni. Zawiń w folię i trzymaj w cieple, aby nie wystygły. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wrzuć cebule oraz jabłka. Duś je przez ok. 5 minut. Podlej bulionem warzywnym...

  • Sałatka makaronowa z pieczonym mięsem

    Sposób przygotowania Makaron ugotować w posolonej wodzie. Mięso podgrzać i  pokroić na mniejsze kawałki, suszone pomidory również pokroić i wszystko dodać do ciepłego makaronu. Dodać winogrona oraz orzechy włoskie. Polać winegretem musztardowym powstałym z wymieszania musztardy z tłuszczem, sokiem z cytryny, miodem oraz przyprawami.

  • Pieczone mięso z fasolką

    Składniki dla 4 osób: Mięso: 2 polędwiczki wieprzowe 30 dag fasolki szparagowej 5 szalotek 10 dag bekonu natka pietruszki oliwa słodka czerwona papryki sól pieprz Sos: 50 ml białego wina 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki musztardy olej sól pieprz 1. Oliwę wymieszaj ze słodką papryką, solą i pieprzem, posmaruj marynatą cały kawałek mięsa...

  • Chutney z rabarbaru do mięs

    Sposób przygotowania Rabarbar umyj i pokrój na kawałki, cebulę - w kostkę. Włóż je do garnka z resztą przypraw oraz cukrem i zalej octem. Gotuj pod przykrywką, do momentu, kiedy rabarbar się rozpadnie. Zdejmij pokrywkę i odparuj nieco sos (w sumie powinien się gotować ok. 1 godz.). Gotowy chutney przełóż do słoiczków i pasteryzuj. Podawaj do mięs z grilla, a nawet do kotletów jagnięcych.

  • Świąteczne mięsa idealne do zamrożenia

    Pasztet w cieście francuskim Sposób przygotowania Mięsa oczyść, opłucz, pokrój w kostkę. Marchewki, pietruszki oraz seler obierz, zetrzyj. Obraną cebulę potnij na cząstki. Warzywami obłóż mięso(...) z keczupem, miodem oraz olejem. Dodaj sól i pieprz do smaku. Mięso włóż do miski, polej marynatą i przykryj kawałkiem folii. Wstaw do lodówki na ok. 5 godzin. W czasie marynowania schab kilka razy...

  • Jakie mięso na mielone?

    Nie każde mięso do tego się nadaje. By miało odpowiedni smak i konsystencję, nie powinno być za tłuste, za chude, zbyt żylaste, poprzerastane... Pomożemy wybrać te najlepsze gatunki! Z wieprzowiny wybieraj tłustszą łopatkę, ale wytnij większe kawałki tłuszczu. Z wołowiny najlepsza będzie ligawa i również łopatka. Z cielęciny najbardziej nadaje się karczek. Z drobiu wybierz luzowane...

  • Pierożki faszerowane mięsem mielonym

    Składniki: łyżka oleju czerwona  cebula czerwona papryka ząbek czosnku łyżeczka  ziela angielskiego 1 i 1/2 szklanki przesmażonego mięsa mielonego 1/2 szklanki przecieru pomidorowego(...) czosnek i ziele angielskie i trzymaj na patelni przez minutę. Dodaj wcześniej podsmażone mięso mielone i przecier pomidorowy. Wymieszaj i odstaw. Ułóż prostokątne kawałki ciasta francuskiego na blaszce...

  • Przetwory do mięs i serów

    Aromatyczny czosnek, żurawina, grzybki w occie czy konfitura z czerwonej cebuli to niezastąpione dodatki do zimowych kanapek, sałatek oraz przystawek.

Dyskusje na temat: kawałki mięsa
  • Re: suszenie mięsa

    Suszenie mięsa W warunkach domowych suszenie mięsa jest bardzo proste. Chude kawałki tniemy w poprzek włókien na paski grubości 3‑6 mm, rozkładamy płasko na desce i posypujemy lekko z obu stron przyprawami. Można użyć "Delikatu", "Jarzynki" albo soli i np. macierzanki czy pieprzu wodnego. Trzeba tylko uważać żeby nie przesadzić z przyprawami - przesolone mięso daje się zjeść, ale nie jest zbyt

  • Re: Miss Polski 2017

    A feministkom nie przeszkadza, że dziewczyny traktowane są jak kawałki mięsa?

  •  Re:  peklowane mięso

    Podaję przepis mojej babci: na 1 litr wody 5 łyżek soli, 3 łyżki cukru i 1 łyżeczka saletry Sposób wyk: mięso (najlepiej szynkę) pokroić w kawałki, ułożyć w kamiennym garnku i zalać przegotowaną zalewą.Pozostawić na 4-5 dni w lodówce. Po tym okresie kawałki mięsa włożyć do słoików, można dodać przyprawy (ziele angielskie, pieprz,liść laurowy oraz 1 łyżkę zalewy. Tak przygotowane słoiki gotować

  • Re: Angielski paj z mięsem

    Smakowity przepis, ale na zdjęciu są chyba kawałki mięsa, a nie mięso mielone. Pozdrawiam.

  • Re: Mięso mielone

    Jest taka zasada: większe kawałki mięsa przetrwają do trzech dni w lodówce, małe kawałki (np. na gulasz) - tylko jeden dzień. Mięso mielone zaś musi być spożyte jeszcze tego samego dnia, w którym je kupiliśmy. Jego duża powierzchnia to idealna pożywka dla bakterii. Jedynie mięso mielone zapakowane w atmosferze ochronnej będzie zdatne do zjedzenia nieco dłużej. Aby zachować świeżość mięsa aż do

  • Re: Naleśniki z mięsem

    eeee...na zdjęciu widać duże kawałki mięsa pokrojonego w kostkę, że niby z mielonego?! impossible

  • Re: Mięso mielone

    oświetlenia, kiedy kupujemy mięso zza lady: wiele sklepów stosuje światło zmieniające barwę wyłożonego towaru - nawet blade kawałki mięsa sprawiają wrażenie intensywnie czerwonych i świeżych.(...)Dobre mięso ma neutralną lub kwaskową woń, nie słodką, a już w żadnym razie nie może mieć zapachu stęchlizny. Powierzchnia mięsa nie powinna być śliska i w zależności od gatunku zwierzęcia, z którego

  • Re: Nóżki cielęce

    Mięso posiekaj i zalej bulionem. Wrzuć kawałki włoszczyzny i całość zagotuj. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj mięso i wszystkie przyprawy - a kiedy to mięso wyjęto a może to jest następna porcja mięsa?

  • Kto nie lubi grilla?

    Zapytam prowokacyjnie-czy są tu Smakerowicze,którzy nie lubią "instytucji" grilla i z jakich powodów ta niechęć? Mi przeszkadza smród palonego tłuszczu i przypalone kawałki mięsa..

  • Re: Gulasz warzywny

    Na jednym zdjęciu jakieś kawałki mięsa na drugim zupa. W sumie genialny gulasz.