• Informacje na temat:

    kisiel wiśniowy do tortu

Artykuły na temat: kisiel wiśniowy do tortu
  • Skład na 16 porcji: Ciasto: ● 6 jajek ● 120 g cukru ● 100 g mąki ● 100 g mąki ziemniaczanej ● 200 g wiórków kokosowych ● łyżka kakao ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szklanka cukru pudru ● laska wanilii ● łyżeczka soku z cytryny Masa: ● 400 g kremówki ● czekolada mleczna (100 g) ● czekolada gorzka (100 g) ● 20 ml spirytusu ● kisiel wiśniowy ● słoik wiśni (720 ml)

  • Składniki na 16 porcji: Ciasto: 12 dag cukru, 1 szklanka cukru pudru, 6 jajek, 1 łyżka kakao, po 10 dag mąki pszennej i ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag wiórków kokosowych. Krem: 40 dag kremówki, po 10 dag gorzkiej i mlecznej czekolady, 20 ml spirytusu, słoik (720 ml) wiśni, kisiel wiśniowy.

  • Składniki na 12 porcji: 1 spód biszkoptowy do tortów, 40 dag wiśni, 3 łyżki cukru, 1 op. kisielu wiśniowego, 5 łyżeczek żelatyny, szkl. śmietany kremówki, 2 szkl. maślanki, 2 op. cukru waniliowego, 3–4 łyżki cukru pudru, 1 op. galaretki wiśniowej...

  • Składniki (na 10 porcji): gotowy spód biszkoptowy, czubate łyżeczki żelatyny, 1 szkl. śmietany kremówki, 3 szklanki gęstego jogurtu, 2 op. cukru waniliowego, 4 łyżki cukru pudru, 30 dag wiśni, 1 kisiel wiśniowy, 1 i 1/2 szkl. soku wiśniowego, 20 dag płatków migdałowych, 3 łyżki konfitury morelowej...

  • Słodka niespodzianka

    Galaretka dodana do ciasta to żadna nowina. Ale wypieki z kisielem to już kulinarna ciekawostka.