• Informacje na temat:

    klopsiki rybne z dorsza

Artykuły na temat: klopsiki rybne z dorsza
  • ...1. Jeśli nie mamy świeżej, rybę rozmrozić, odcisnąć, zmielić w maszynce z namoczoną wcześniej w mleku kajzerką. Masę wymieszać z jajkiem, 4 łyżkami bułki tartej, masłem, 2 łyżkami posiekanego koperku, doprawić solą i pieprzem. Formować kulki. 2. Klopsiki dokładnie obtoczyć w mące i tartej bułce, i smażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Zamiast smażyć, można przełożyć kotleciki do rondla...

  • Pożywne kluseczki  i pulpeciki do zup

    ...półmisek zwilżony zimną wodą. Rozsmaruj warstwę o grubości ok. 1 cm. Wystudź. Zimną kaszę pokrój w kostkę za pomocą zwilżonego noża. Przed podaniem odsmaż na maśle. Klopsiki rybne Filety z dorsza (50 dag) skrop sokiem z cytryny i zmiel. Dołóż kajzerkę namoczoną w mleku i odciśniętą. Wbij 1–2 jajka. Masę przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Uformuj pulpeciki...

  • Cypr od kuchni

    ...miejscach nie polecam tego wyboru ze względu na horrendalne ceny oraz niebezpieczeństwo, że dostaniemy mrożone ryby). W tej wersji uczty przystawki są zdominowane przez morskie przysmaki - klopsiki rybne(...): tzatziki, oliwki, taramasalata (gęsty dip z wędzonej ikry dorsza), pasty z pieczonego bakłażana oraz czerwonej soczewicy, spanakopita w formie małych trójkącików (ciasto filo z nadzieniem...

Przepisy na temat: klopsiki rybne z dorsza
  • Zapiekanka rybna w serowym sosie

    Sposób przygotowania 1. Marchewkę obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o małych otworach. Filety z dorsza opłucz, wytrzyj do sucha. Potem surową rybę zmiel albo zmiksuj w malakserze. Wędzonego łososia drobno posiekaj i wymieszaj z dorszem.  2. Do rybnej masy dodaj 3 jajka, startą marchewkę oraz kaszkę i oregano. Dolej sok z cytryny. Całość przypraw do smaku solą i białym pieprzem oraz odrobiną...

  • Magia cypryjskiej kuchni

    ...: tzaziki, taramasalata (gęsty dip z wędzonej ikry dorsza) czy tahini (krem z orzeszków ziemnych). Następne w kolejności są zazwyczaj dzikie szparagi, grillowany ser halloumi (produkowany jest tylko na Cyprze i rozkochuje w sobie każdego, kto go spróbuje), grzyby, wątróbka jagnięca i cypryjska kiełbaska loukanika  z dodatkiem aromatycznej kolendry, a także klopsiki mięsne i rybne oraz danie...