• Informacje na temat:

    klopsiki z kukurydzą

Artykuły na temat: klopsiki z kukurydzą
  • ...są zbyt duże. Białą część pora pokrój w kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż ziemniaki. Dodaj por i oczyszczoną fasolkę z kukurydzą. Następnie wymieszaj z papryką i podsmaż. Podawaj...

  • Składniki: 70 dag mielonej wieprzowiny (najlepiej łopatki), cebula, 3 ząbki czosnku, pół czerstwej bułki, pół szklanki mleka, olej do smażenia, mrożonka warzyw na patelnię (u mnie mieszanka włoska, z kukurydzą), pół szklanki białego wytrawnego wina, łyżka sosu sojowego, 150 ml śmietany 30-proc., 2 łyżeczki masła, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, 2 łyżki posiekanego szczypiorku...

  • Klopsiki z warzywami

    Danie bezmięsne.

  • ...klopsiki. Zagotuj bulion i porcjami wrzucaj klopsiki na gotującą się wodę. Gotuj 8-10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową. Podaj polane sosem pomidorowym. Najsmaczniejsze są z ryżem lub makaronem. Klopsiki można...

  • Składniki na 4-5 porcji: Na zupę: 1 szklanka ciecierzycy, 2 marchewki, 1 pietruszka, 40 dag pomidorów z puszki (krojonych), 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1-1 i ½ l bulionu, ½ średniej cukinii, ½ szklanki kukurydzy konserwowej, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, sól, pieprz Na klopsiki: 30 dag mięsa mielonego, ½ cebuli,1 jajko...

  • Składniki: cebula, czosnek, marchewka, seler naciowy, 3 pomidory, pół puszki kukurydzy, olej, 30 dag mielonego mięsa, bułka tarta, sól, pieprz, papryka, op. makaronu spaghetti, 3/4 szkl. bulionu mięsnego, koncentrat pomidorowy, ser żółty

  • ...1. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą, przypraw. Uformuj kulki. 2. Cukinię i papryki pokrój w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę na plasterki. Warzywa podsmaż w rondlu na oleju. Wlej szklankę wody, dodaj przyprawy, duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj koncentrat, wymieszaj. Dodaj klopsiki i kukurydzę, duś 10 minut. Przypraw, dodaj śmietanę. Podawaj...

  • Przyrządzanie: 1. Mięso mielone dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wyrób z jajkiem. Uformuj malutkie klopsiki. 2. Cebulę pokrój drobno i zeszklij na maśle, dodaj do niej pokrojone w dość drobną kostkę pomidory. Podduś, zalej wywarem i doprowadź do wrzenia. 3. Gdy zupa się zagotuje, wrzuć do niej klopsiki. Gotuj około 15 minut, a następnie dodaj odlaną z zalewy kukurydzę...

  • Składniki: 2 szkl. przecieru pomidorowego, puszka kukurydzy, szkl. fasoli białej ugotowanej, puszka fasoli czerwonej, cebula, 20 dag pieczarek, żółta papryka, po 1/2 papryczki chili czerwonej i zielonej, ząbek czosnku, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz, zioła prowansalskie, natka pietruszki, olej. Klopsiki: 20 dag surowej szynki, 25 dag piersi kurczaka, jajko, 2 łyżki...

  • ...klopsiki: mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą. Przypraw solą oraz czarnym pieprzem. Ulep zgrabne kulki i usmaż je na mocno rozgrzanym oleju. 3. Zupę zapraw śmietaną wymieszaną z wodą i mąką. Wrzuć usmażone klopsiki i gotuj całość ok. 10 minut na małym ogniu. Czas: 45 min. 1 porcja = 300 kcal...