• Informacje na temat:

    klopsy z brokułów

Artykuły na temat: klopsy z brokułów
  • Składniki na 4-5 porcji: 50 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, sucha bułka kajzerka, 200 ml mleka, jajko, ½ szklanki śmietany 18 proc., średnia cebula, sól, pieprz, olej do smażenia. Na sos: 4 łyżki miodu, 4 łyżki musztardy, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: Klopsy:  1/2 brokuła, 20 dag ugotowanej kaszy orkiszowej, 3 jaja, 2-3 łyżki bułki tartej,1 łyżka śmietany 18 proc., 10 dag sera żółtego, sól, pieprz. Sos: 500 ml bulionu, 4 marchewki, 1 duża cebula, 1 łyżka śmietany 18 proc., oliwa...

  • ...1. Filety rozmroź, opłucz w zimnej wodzie i zmiel razem z cebulą. Dodaj surowe jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Całość wymieszaj. 2. Do garnka z wrzątkiem wrzuć ulepione z masy i obtoczone w mące pszennej klopsy. 3. Wyjmij je po 10 minutach, a do wywaru dodaj śmietanę i różyczki brokuła. Gotuj do miękkości, po czym zmiksuj. 4. Do sosu dodaj sok z reszty cytryny. Dopraw...

  • 36 godzin w Rzymie

    ...przebić mogły jedynie klopsy w karmelizowanej cebuli. Jest tu zaledwie kilkanaście miejsc, wliczając te przy wspólnym stole i barze, wiec rezerwacje są niezbędne. Kolacja dla dwojga - ok. 60 euro...

  • No to klopsik!

    ...pieprzem. Przygotowanie: 90 minut Porcja: 330 kilokalorii  Szwedzkie klopsy Składniki na 4-5 porcji: Na klopsiki: 50 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego. 1 sucha bułka kajzerka, 200 ml mleka...