• Informacje na temat:

    klopsy z miesa indyka

Artykuły na temat: klopsy z miesa indyka
  • Składniki na 4 porcje: główka młodej kapusty, 50 dag mielonego mięsa z indyka, 1 jajko, 2 pszenne tosty, 2 cebule, pęczek młodych marchewek, 1 pęczek majeranku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, sól, mielony czarny pieprz.

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Składniki na 4 porcje: • 2 l wywaru warzywnego • pół pęczka natki pietruszki • 2 marchewki • 30 dag mięsa mielonego z indyka • pół torebki ryżu • 1 jajko • pół kajzerki • szklanka mleka • 4 łyżki mąki • sól • pieprz.

  • Składniki: 60 dag mielonego mięsa z indyka • 25 dag pieczarek • 3 łyżki startego sera żółtego • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • jajko • szklanka wywaru z kostki rosołowej • szklanka śmietany 18% • zioła prowansalskie • 2 łyżki mąki • olej • sól • pieprz • słodka papryka.

  • Pulpety na trzy sposoby

    Pulpety, inaczej klopsy, zwykle przygotowujemy ze zmielonego mięsa z dodatkami. Z masy formujemy kulki. Gotujemy je lub smażymy. Serwujemy z sosem lub w bulionie (czystej zupie).

  • Chemia w jedzeniu

    ...pierwszego roku życia!) czy glutaminian sodu E621. Nasza rada. Najlepiej samemu upiec kawałek mięsa w domu np. schab, pierś z indyka lub górkę cielęcą Chipsy Trudno im się oprzeć. Fantastycznie(...) w słoikach To tani, szybki i niekiedy smaczny zamiennik domowego obiadu. Klopsy, pulpety, bigosy to słoikowa mielonka z masy mięsno-tłuszczowej z fragmentami chrząstek i kości i armią E-dodatków. Są to m.in...