• Informacje na temat:

    kluski panierowane

Artykuły na temat: kluski panierowane
  • Kluski  z jabłkiem

    ...ryżowej formuję kluski za pomocą dwóch łyżek. Cynamon mieszam z bułką tartą i panieruję kluski. Frytuję je na rozgrzanym oleju, odsączam i podaję ze smażonymi jabłkami i miętą.

  • Skład na 4 porcje: ● 800 g wołowiny zrazowej ● 300 g chudej kiełbasy wieprzowej ● 3 łyżki musztardy sarepskiej ● sok z połowy cytryny ● 2 cebule ● 4-5 ogórków kiszonych lub konserwowych ● sól, pieprz ● 2 łyżki mąki ● olej do smażenia ● szklanka kwaśnej śmietany

  • Skład na 6 porcji: ● 600 g karkówki ● 100 g wędzonego boczku ● 2-3 łyżki mąki ● 2 czerwone i 1 żółta papryka ● 1 pęczek natki ● 2 cebule ● 3 ząbki czosnku ● 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● 1 łyżeczka majeranku ● 2 liście laurowe ● 2 szklanki wody ● szczypta ostrej papryki ● sól ● pieprz ● tłuszcz do smażenia

  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Wołowina na stole!

    ..., 2 liście laurowe. Na kluski: 1 kg ugotowanych ziemniaków, (najlepsze mączyste), mąka ziemniaczana, 2 jajka. Mięso pokroić w niezbyt grube plastry. Każdy rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, posypać(...) laurowe, ziele angielskie i sól, dusić pod przykryciem aż do miękkości (ok. 1,5 godziny). Rolady podawać posypane ziołami, z koreczkami z ogórków i śląskimi kluskami. Ciasto na kluski zagnieść...

  • Proste triki na szczupłą sylwetkę

    ...pieczonego ze skórą lub panierowanego, kawałek sera pleśniowego i polejesz wszystko majonezem, możesz być pewna, że nie będzie lekka! Zrobisz lepiej, jeśli dodasz do niej tylko jeden produkt białkowy...

  • Kolejność wigilijnych potraw

    ...i rodzynek. Na wielu stołach pojawiają się pierniki, makowce i wszelakie ciasta z bakaliami. Pomorzu i Kaszubach podaje się kluski z makiem, które z powodzeniem zastąpią makowiec . Wyjątkowo...

Przepisy na temat: kluski panierowane
  • Przygotowanie Przygotować ciasto tak jak na śląskie kluski nylonowe czyli ziemniaki + jajko + mąka ziemniaczana - 1/4 pojemności, wyrobić. Wałkować małe wałeczki, panierować je w jajku i bułce, posolić, popieprzyć i smażyć z każdej strony na tłuszczu. Najlepiej smakują z surówka z czerwonej kapustki. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • 8 propozycji dodatków z ziemniaków

    ...papierowych ręcznikach, aby osączyć z kuchni Czas przygotowania: 75 minut Kluski ziemniaczane z boczkiem Składniki: 100 g bekonu 1 łyżka oleju czarny pieprz 1 kg(...). Kluski gotować w osolonym wrzątku po 3 minuty, aż wypłyną.  Wyjmować łyżką cedzakową. Na patelni rozgrzać sklarowane masło i przesmażyć kluski. Ziołowe kluski ziemniaczne Składniki: 1,5 kg...

  • Uwielbiam gotować i jeść

    ...i jeść! Po pani figurze tego nie widać... Czyżby tradycyjne śląskie kluski były niemile widziane w pani kuchni? Olga Bończyk: Moja kuchnia pozbawiona jest białego pieczywa, ziemniaków, mąki...