• Informacje na temat:

    kokardki sos czosnek

Artykuły na temat: kokardki sos czosnek
  • Składniki: 2 małe piersi z kurczaka, mała cebula, biała część pora, cukinia, czosnek, po łyżce masła i oliwy, 250 ml śmietany 12 proc., sól, biały pieprz, opakowanie makaronu (kolorowe kokardki), bazylia...

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag makaronu kokardki (ew. kolanka albo rurki), 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oleju albo oliwy, po kilka gałązek tymianku, majeranku, natki i bazylii, 1 puszka pomidorów (ew. 1 i 1/2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego), 20 dag żółtego sera , sól, mielony czarny pieprz...

  • Składniki na 6 porcji: 20 dag makaronu kokardki, 10 dag mrożonej fasolki szparagowej, 4 parówki, 20 dag pomidorów rzymskich, 1 cebula, pół op. mieszanych sałat z radicchio, pół szkl. bulionu warzywnego, 1 ząbek czosnku, sok z cytryny, sól, pieprz.

  • Pulpety z kokardkami - w pół godziny

    ..., zagotowuję. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam, przepłukuję zimną wodą. Drobno posiekany czosnek wraz z pozostałą cebulą podsmażam na maśle. Dodaję wywar z pulpetów, mąkę i przecier pomidorowy. Mieszam, po czym gotuję 5 minut. Paprykę kroję w paski, dodaję do sosu, zagotowuję. Pulpety podaję z makaronem i sosem. Posypuję natką. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże pomidory, 25 dag makaronu, grube ukośne rurki (ew. kokardki), 2 małe pęczki bazylii, 12-16 małych kuleczek sera mozzarella, 6 łyżek oliwy, 2 ząbki czosnku, łyżka octu winnego albo soku wyciśniętego z cytryny, sól pieprz.

  • Składniki dla 6 osób. Sałatka: 3 garście mieszanki sałat • 15 dag makaronu kokardki • 6 jajek • czerwona papryka lub 2 pomidory • 4 łyżki groszku zielonego konserwowego • sól • pieprz. Sos: 3 łyżki majonezu • 2 łyżki śmietany 18 proc. • łyżka jogurtu naturalnego • pół ząbku czosnku • szczypta ziół prowansalskich • sól • pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag makaronu kokardki, 3 kolorowe papryki, 2 łyżki masła, 3 łyżki orzeszków nerkowca, pół pęczka natki, olej, szczypta tymianku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 200 ml śmietany 18 proc., 4 jajka, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka sosu sojowego, sól, pieprz.

  • Składniki: Opakowanie rozdrobnionego mrożonego szpinaku, opak. makaronu kokardki, 20 dag sera pleśniowego np. gorgonzola, lazur, podwójna pierś z kurczaka, 200 ml śmietanki 30 proc., 10 dag twardego żółtego sera, duża cebula, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, olej.

  • Składniki: 400 g makaronu kokardki + po 3 średnie zielone i żółte cukinie + 2 łyżeczki startej skórki z cytryny + 75 g szpinaku baby + 1/3 szklanki grubo pokrojonego szczypiorku + tarty ser typu parmezan + łyżka oliwy. 30 g masła + 2 rozgniecione ząbki czosnku + 1/3 szklanki bulionu warzywnego + 125 ml śmietany + sól, pieprz.

  • ...i ewentualnie czosnek. Dodaj surowy ryż, obsmaż 2 minuty. Podlej bulionem. Mieszaj, aż ryż go wchłonie i zmięknie. Dodaj tuńczyka z puszki i dopraw do smaku. Oryginalny obiad gotowy! 5. Makaron błyskawiczny Tuńczyka rozdrobnij. Ugotuj dowolny makaron, np. spaghetti, kokardki lub muszelki w osolonej wodzie. Odcedź, połącz z tuńczykiem i ulubionymi ziołami. Od razu podawaj. 6. Pierogi na ostro Farsz do...

Przepisy na temat: kokardki sos czosnek
  • Kokardki w szpinaku z tymiankiem

    ...sitku. Filety umyj, wytrzyj do sucha. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kosteczkę, a czosnek posiekaj. Tymianek opłucz, osusz, pokrój na kawałeczki. Mięso skrop sokiem z cytryny, natrzyj(...) rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę oraz resztę czosnku. Wrzuć szpinak. Posyp go bulionem i duś 8-10 minut. Pod koniec do szpinaku dolej śmietanę. Sos wymieszaj z tymiankiem i przypraw do smaku solą...

  • Grzybowe kokardki

    ...i czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki umyj, osusz i pokrój na małe kawałeczki. Podsmaż na maśle z cebulą i czosnkiem. Podlej grzybowym bulionem, duś 15 minut. Dopraw rozmarynem  i pieprzem. Różyczki brokułów zblanszuj w osolonym wrzątku i przelej zimną wodą, osącz.  3. 3/4 makaronu wymieszaj  z sosem grzybowym. Przełóż do płaskiego naczynia żaroodpornego. Resztę makaronu wymieszaj z brokułami...

  • Pulpety z kokardkami

    ..., zagotowuję. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam, przepłukuję zimną wodą. 3. Drobno posiekany czosnek wraz z pozostałą cebulą podsmażam na maśle. Dodaję wywar z pulpetów, mąkę i przecier pomidorowy. Mieszam, po czym gotuję 5 minut. Paprykę kroję w paski, dodaję do sosu, zagotowuję. Pulpety podaję z makaronem i sosem. Posypuję natką. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim...

  • ...1 opakowanie makaronu kokardki (najlepiej wyglądają kolorowe); 1 papryka zielona; 1 papryka czerwona; 2 ząbki czosnku; 1 kostka rosołowa; 1/2 l śmietany 36%.

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ..., olej, 20 dag tartego parmezanu, sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, szczypta cukru. Zrób sos: warzywa obierz, oczyść. Posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w kostkę, pieczarki(...), natkę, bazylię, tymianek, dopraw do smaku. Zrób sos: posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie, dodaj koncentrat. Podduś, dopraw. Sos wlej do naczynia żaroodpornego. Ułóż w nim nafaszerowane muszle...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...mięso, krótko podgrzać. Polać sosem chili, doprawić. Dobrym dodatkiem będzie pieczony czosnek (nieobraną główkę wkładamy do gorącego piekarnika na 20 minut). ok. 510 kcal ok. 30 minut Propozycja(...) z ryżem i brokułami. Po kilku minutach smażenia podawać. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Wypróbuj również przepis na indyka w sosie koperkowym! Propozycja 2. Ryż na szybko...