• Informacje na temat:

    kokardki zapiekane

Artykuły na temat: kokardki zapiekane
  • Składniki: 1 op. makaronu kokardki, sól, 2 cebule, olej, 2 ząbki czosnku, 40 dag mielonego mięsa, 1/2 pęczka natki, chili, 40 dag pomidorów z puszki w zalewie, 10 dag żółtego sera, cukier, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze piersi z kurczaka, 1 paczka makaronu kokardki, 25 dag pomidorków cherry, 1/2 słoiczka zielonego pesto, 10 dag utartego parmezanu, oliwa, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka.

  • Zapiekanka  makaronowa

    Składniki: 30 dag makaronu kokardki, mały brokuł, 2 pomidory, 2 cebule, pętko cienkiej kiełbasy, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 15 dag startego sera żółtego, 2 łyżki suszonej natki pietruszki, sól, 1/2 łyżeczki pieprzu, masło do formy.

  • Składniki: ● 1 szklanka makaronu kokardki ● 2-3 jabłka ● 1-2 łyżeczki cukru ● 2-3 łyżki serka waniliowego ● cynamon ● 1 łyżeczka oleju ● 1 łyżka bułki tartej.

  • Składniki: 1 szklanka makaronu kokardki, 2-3 jabłka, 1-2 łyżeczki cukru, cynamon, 2-3 łyżki serka waniliowego, 1 łyżeczka oleju, 1 łyżka bułki tartej...

  • SKŁADNIKI: 40 dag makaronu kokardki, 45 dag brokuła, 20 dag szynki, strąk papryki, duża cebula, 5 ząbków czosnku, oliwa, 7 jajek, 2-3 pomidory, szklanka startego żółtego sera, szklanka kremówki, sól, pieprz, mielona papryka, zioła.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag makaronu kokardki, 3 kolorowe papryki, 2 łyżki masła, 3 łyżki orzeszków nerkowca, pół pęczka natki, olej, szczypta tymianku, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 200 ml śmietany 18 proc., 4 jajka, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka sosu sojowego, sól, pieprz.

  • .... Cannelloni, czyli duże rurki służą do zapiekania i nadziewania farszami. Łazanki podawane są z kapustą, grzybami, jako dodatek do zup lub element zapiekanek. Świdry i pióra są pyszne z warzywami, mięsem i sosem, na ciepło lub w sałatkach. Nitki i krajanka to klasyczne dodatki do zup. Kokardki – do sałatek lub jako główne danie. Spaghetti – długie nitki są jadane z sosem, serem i dodatkami. Lasagne...

  • Makaron na stół!

    ...zapiekanek. Świdry i pióra są pyszne z warzywami, mięsem i sosem, na ciepło lub w sałatkach. Nitki i krajanka to klasyczne dodatki do zup. Kokardki - do sałatek lub jako główne danie...

  • Ulubione potrawy dzieci

    ...kształtom (jak wstążki, muszelki, świderki, literki, kokardki czy gwiazdki), dzieci go uwielbiają. Różne typy makaronów (np. pełnoziarnisty, jajeczny) mogą być składnikiem potraw słodkich i podawanych...

Przepisy na temat: kokardki zapiekane
  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ...zarówno na ciepło, jak i na zimno, np. z bitą śmietaną lub sosem waniliowym. Sprawdzi się zwłaszcza w przypadku małych niejadków, które nie Zapiekane z nadzieniem Wspaniałe zwłaszcza na imprezę(...) cukru trzcinowego. Do makaronu, ryżu... Rurki, kokardki czy inny makaron znakomicie smakuje w wersji na słodko, z owocami, a szczególnie - z jabłkami! Starte lub pokrojone możesz poddusić na...

  • Święta po włosku

    ..., kształtem przypominające kaloryfer radiatori, małe szpulki rocchetti, czy wyglądające jak kokardki tripolini. Te makarony zwykle nie występują solo, raczej jako wsad do zup, potrawek, sałatek lub składnik casseroles (zapiekanek).   Kręcone Wszelkie świdry to dość grube i masywne makarony, których wyrazisty smak doskonale współgra z pesto i lekkimi sosami. Spirale dobrze zgarniają kawałki warzyw...

  • Obiad błyskawiczny

    ...pieprzem. Polać tym mięso. Posypać kosteczkami pomidora. Piec 15 minut w 200 st.C. W tym czasie ugotować makaron i podawać go razem z mięsem. Kokardki w sosie śmietanowym Składniki na 2 porcje: 10 dag wędzonego boczku; 1 mała cebula; 4 jajka; 3 łyżki oleju; 1 szklanka słodkiej śmietanki; 20 dag makaronu kokardki; 2 pomidory; 5 dag startego parmezanu; sól; pieprz. 1 Makaron wrzucić do posolonego...

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ...świeżej bazylii. Farfalle z boczkiem Składniki: opakowanie makaronu farfalle (kokardki), 10 dag boczku pokrojonego w dość drobną kostkę, cebula, 4 jajka, parmezan, 1/3 szkl. oleju, kubeczek słodkiej...

  • Makaron po polsku

    Włosi znają niezliczone rodzaje makaronów, a dania które z nich przyrządzają są słynne na cały świat. Ale w kuchni polskiej makaron również ma swoje miejsce - potrafimy przyrządzać go według receptur, o jakich Włochom nawet się nie śniło!

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...i resztą mąki rozmieszaną w małej ilości wody. Wymieszaj. Przypraw do smaku. Przykryj i duś około 20 minut. Propozycja 5. Kokardki z boczkiem Składniki na 3 porcje: - 20 dag makaronu świderki lub kokardki, - 1 opakowanie mrożonki - warzywa do makaronu, - 20 dag wędzonego boczku (wybierz jak najchudszy), - 2-3 łyżki oleju, - sól, - świeżo mielony pieprz, - szczypta mielonej ostrej...