• Informacje na temat:

    konserwa mięsna

Artykuły na temat: konserwa mięsna
  • Prawda o jedzeniu ukryta drobnym drukiem

    ..., czyli konserwantów i przeciwutleniaczy. To nie ma prawa dobrze smakować! Niejadalny okazał się także "Paprykarz szczeciński" (2,50 zł puszka). To była kiedyś taka smaczna rybna przekąska. A teraz...

  • ...przygotuj purée. Obrane ziemniaki ugotuj do miękkości, odlej i utłucz. Wymieszaj z masłem oraz śmietaną. Podawaj do gołąbków. Dekoruj natką. Alternatywą dla mielonego może być konserwa wołowo-wieprzowa...

  • Segregacja pod kontrolą

    ...aluminiowe puszki po napojach, metalowe puszki po konserwach i przetworach, zgniecione kartony wielomateriałowe po mleku i napojach (bez nakrętek), torebki, folie z tworzyw sztucznych, worki foliowe...

  • Zaskakujące powody bólu głowy

    Nie wiesz, co jest jego przyczyną? Może nią być... nowa szafa, dźwiganie zakupów czy ulubiony ser.

  • Dnę pokonasz dietą

    Podagra nie będzie budzić cię w środku nocy.

  • Dieta bez laktozy

    Nietolerancja laktozy (cukru mlekowego, mlecznego) jest jednym z zaburzeń należących do chorób przewodu pokarmowego. O nietolerancji laktozy można mówić, kiedy po spożyciu produktów zawierających ten cukier występują niepożądane objawy ze strony przewodu pokarmowego, takie jak biegunki oraz wzdęcia. Takie reakcje organizmu mogą mieć dwa podłoża. Jednym z nich jest alergia, która wyzwala odpowiedź immunologiczną, drugim - nietolerancja pokarmowa, wyzwalająca odpowiedź nieimmunologiczną.

  • Masz kamicę nerkową? To nie powód żeby rezygnować z diety!

    Kamień w nerkach lub pęcherzyku żółciowym – coraz więcej osób ma takie problemy. Sprawdź, jak dbać i o sylwetkę, i o zdrowie. Dzięki zmianie jadłospisu możesz sprawić, że do organizmu nie będą trafiały substancje, z których tworzą się kamienie lub będzie ich znacznie mniej (np. szczawiany, fosforany, cholesterol). Na co dzień warto też pamiętać o przestrzeganiu kilku prostych zasad.

  • Skutecznie leczymy chore nerki

    To jedne z najcichszych narządów. Czasami chorują, a my... długo w ogóle nie zdajemy sobie z tego sprawy! Jak mimo braku dolegliwości rozpoznać problem i w jaki sposób pomóc nerkom? Wyjaśniamy!

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    ...konserwujący, często także wzmacniacz koloru i smaku mięsa. Zwykle można go znaleźć w bekonie, kiełbasie, hot dogach, wędlinach i konserwach mięsnych. Azotany mogą tworzyć w organizmie potencjalnie kancerogenne(...) - znaczne ilości cukrów, glutaminian sodu - Koktajle dietetyczne i zastępujące posiłki - wysoka zawartość cukrów i konserwantów - Tłuszcz do pieczenia i margaryna - źródło utwardzonych olejów...

  • Jesień skarbnicą leczniczych roślin

    Bogate w witaminę C owoce dzikiej róży, owoce jałowca pospolitego pomocne w procesie trawiennym to niektóre z dzikich roślin, których czas zbioru przypada jesienią, a nawet zimą! A wydawać by się mogło, że tylko wiosna i lato obfitują w rośliny o leczniczych właściwościach.

Przepisy na temat: konserwa mięsna
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...na ok. 3 godz. Przed podaniem wyłóż na talerz. Serwuj z cytryną. Pasztety I. Mięsna mozaika Za 40 zł: Składniki: ●40 dag miel. mięsa wieprzowego ●30 dag wołowiny ●20 dag szynki wieprz. ●30

Dyskusje na temat: konserwa mięsna
  • Re: Kiepsko się czujesz? Pomoże ryba

    Konserwa mięsna z wędzonego boczku, łopatki w słoiku- jak zrobić w warunkach domowych smaczne i najważniejsze zdrowe konserwy mięsne - pełny opis ze zdjęciami. Raz zrobisz jak nasi przodkowie i nigdy już nie kupisz konserwy w sklepie. zobacz-http://wedzarnia.koti.pl/konserwa-w-s-oiku-nowe-.html

  • Re: Masło-trzasło

    Najważniejsze to nie popaść w paranoję. Natomiast jak mam kupić powiedzmy pasztet, to patrzę czy w składzie jest pies zmielony z budą, czy choć trochę mięsa. Konserwa mięsna może zawierać nawet 97% mięsa, znalazłem też taką co miała 30% i to był MOM. Powiem tylko że nawet mój pies nie chciał jej zjeść i wyrzuciłem ją do kosza. Nie da się dziś odżywiać tak zdrowo jak by niektórzy chcieli, ale

  • Re: Czekoladka z niespodzianką

    Niestety to duże sieci życzą sobie od producentów - kupią ale ma być dużo i tanio, z naciskiem na tanio.Producent postawiony jest pod ścianą ,albo będzie na stratach ,albo 'coś' wykombinuje. Dlatego np. konserwa mięsna zawartość 40 % mięsa / też nie wiadomo jakiego / lub mniej , reszta 'cuda niewidy' . Owszem też dopuszczone do spożycia ,tylko.....Kiedyś dobra konserwa mięsna zawartość mięsa