• Informacje na temat:

    konserwy domowe

Artykuły na temat: konserwy domowe
  • Dieta odkwaszająca

    ...z pokrzywy, zieloną i czerwoną herbatę, yerba mate itp.; 2. wyeliminuj z diety przetwory z mięsa, szczególnie wieprzowego - kiełbasy, wędliny, pasztety, konserwy oraz wędzone ryby - zastąp je(...), fasolka szparagowa, cukinia, por oraz czosnek, cebula, marchewka, papryka, kapusta, kalafior, buraki, pomidory, seler, dynia i domowe kiszonki; - owoce świeże i suszone, mogą być w postaci naturalnych...

  • Gdy jedzenie szkodzi

    ..., konserwy rybne, czerwone wino, ostra papryka, curry, anyż, cynamon, gałka muszkatołowa. Oprócz nich dobrze jest ograniczyć spożycie produktów zwiększających wydzielanie histaminy przez komórki tuczne, m.in(...) kolację można zjeść kaszę jaglaną lub ryż naturalny z warzywami albo warzywami i mięsem. Można zrobić sobie bezglutenowe naleśniki, placki gryczane z owocami lub kanapki z domowego chleba...

  • Jak przechowywać żywność?

    ..., uważaj na konserwy i produkty wekowane w domu. Gdy w sklepie lub domowej szafce widzisz puszkę konserwy mięsnej czy np. kukurydzy z wypchniętym (lekko podniesionym) denkiem, w żadnym razie nie...

  • Letnie zatrucie czy rotawirus?

    Najczęściej powodują zatrucia Zepsute konserwy: Konserwy mięsne lub rybne chętnie zabieramy ze sobą na kemping czy wycieczkę, bo są smaczne i wygodne. Trzeba jednak uważnie je kupować, sprawdzając, czy...

  • Naturą w grypę i przeziębienie

    .... Czasem przysłowiowe "nerwy do konserwy" mogą pomóc więcej, niż nam się wydaje. Ważne, co pijemy Jedzenie prawie zawsze idzie w parze z piciem. Tak też jest w tym wypadku. I tak w czasie(...). Płukankę wykonuje się kilka razy na dzień. Gorączka niestraszna Nawet z gorączką można sobie poradzić stosując domowe metody. Takie działania dają jednak zamierzone efekty i nie powodują...

  • Jak wybierać zdrowe jedzenie

    ...węglowodanów prostych. Polecałabym raczej płatki owsiane. Najtańsze, byle z pełnego ziarna (nie błyskawiczne). Można je mieszać z suszonymi owcami i orzechami, czyli robić domowe muesli. Takie płatki(...) konserwy pozwala na wrzucenie gorszych gatunków mięsa i dosypywanie większej ilości zapychaczy. Warto też sprawdzić zawartość białka odzwierzęcego w szynce. Prawdziwa – będzie miała przynajmniej 16

  • ..., ośmiornice, kalmary można podać dziec ku powyżej 3. roku życia. Z małżami, zwłaszcza tymi, które jada się na surowo, lepiej uważać, ponieważ ich spożycie może grozić zatruciem. Z kolei konserwy, ryby w marynacie lub sosach mają sztuczne dodatki i konserwanty. Nie nadają się dla maluszka. ● Nasza rada Szkrab może zjeść domowego śledzia, ale nie w zalewie octowej, a np. w oleju lub śmietanie. Jednak ze...

  • Cały dzień dla zdrowia kobiecego serca

    ...minimum 30 min. Równocześnie pamiętaj, że wytwarzanie witaminy D w organizmie pogarsza się, gdy jadasz pokarmy wysoko przetworzone zawierające dużo związków fosforowych (jak konserwy, koncentraty...

  • Ryby mają głos

    ...rzeczywiście została uwędzona, czy dodano do niej jedynie wędzarniczy aromat i barwnik (takie informacje powinny znaleźć się na opakowaniu). Konserwy . Zdaniem Hanny Stolińskiej-Fiedorowicz ryby...

  • Jedzenie, które truje

    ...był znacznie wyraźniejszy. Konserwy, suchą kiełbasę czy zupy w proszku zabierało się na wakacje pod namiotem, na co dzień jadaliśmy świeże produkty. Dziś wędliny, twarożki, sery mają wielomiesięczne(...) tradycyjnej, naszych mam i babć, czyli tzw. domowego jedzenia. Zamiast wędlin ze sklepu – kawałek upieczonego własnoręcznie mięsa, zamiast sztucznie aromatyzowanych ciast – drożdżowy placek, zamiast napoju ze...